ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Феро преобрази Ботев, но Лудогорец взе своето в Коматево
Автор: Стойчо Генов 19:20 / 19.10.2019Коментари (15)12170
Ботев (Пд) загуби от Лудогорец с 0:1 в мач от 13-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят бе официален повторен дебют за Ферарио Спасов като наставник на "канарите".

Специалистът видимо преобрази играта на отбора, в сравнение с представянето на жълто-черните при Желко Петрович.

Единственото попадение вкара Жоржиньо още в 7-ата минута.

По този начин Ботев остана на предпоследното място във временното класиране с актив от 9 точки.

Ботевистите обаче продължиха няколко негативни серии. Те записаха пета поредна загуба в шампионата и същевременно пети пореден двубой, без да могат да вкарат гол. Освен това отборът има 14 поредни официални срещи (13 за първенство и една за Купата) без "суха" мрежа.

Гостите имаха късмета да отбележат още при първата си прилична атака, като вина за гола носи и вратарят на Ботев Янко Георгиев. Марселиньо се понесе напред през центъра и пусна вдясно за Жоржиньо, който с повеждането на топката навлезе в пеналта. Лазар Марин не успя да го затвори навреме и Жоржиньо шутира силно по земя към близкия долен ъгъл. Изстрелът не изглеждаше чак толкова труден за спасяване, но Янко Георгиев позволи на топката да се промуши под тялото му и да влезе в мрежата за 0:1.

Записалият официален дебют за Ботев Димитър Тонев направи страхотен рейд в 22-ата минута между няколко футболисти в зелено, но бе спрян в последния момент преди да шутира.

Малко по-късно отново 18-годишният Тонев завърши отлична атака на Ботев със страхотен удар от въздуха с левия крак, а националният вратар Пламен Илиев направи първото си важно спасяване.

В 55-ата минута Тодор Неделев изпълни отлично пряк свободен удар, а Пламен Илиев с невероятен рефлекс извади в корнер летящата към горния му ляв ъгъл топка.

Малко по-късно Ботев организира нова много добра атака, Марко Перван навърза няколко играчи на гостите и пусна вляво от себе си към Станислав Шопов, който шутира мощно, но с поредната си блестяща реакция играчът на мача Пламен Илиев запази отново вратата си суха.

Вратарят на Лудогорец се отчете с още едно страхотно спасяване след нов удар с глава на Балтанов, а в 87-ата минута и шансът покри гостите след изстрел с глава на Фернандо Виана, след който топката мина на сантиметри покрай десният страничен стълб.

Ботев игра в състав:

Янко ГеоргиевФилип ФилиповКристиан ДимитровДимитър ПирговЛазар МаринЛъчезар Балтанов /к/, Димитър Тонев (78' Джонатан Перейра) – Тодор Неделев, Марко Перван (86' - Петър Итов), Станислав Шопов (72' Фернандо Виана), Александър Тонев.

Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
От самолет си личеше, че Лудогорец ще го изиграят на ходом този мач. Дори накрая оставиха Ботев ачик ачик да вкарат гол. Но те горките толкова слаби, че и в това не ги бива.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 20.10.2019 г.
+2
 
 
Добре, с такова желание и игра ще добутаме последните кръгове, ще вземем и точки, споко. Абе ужас - бековете са ни трагични - по-добре да влезат момчета от школата, поне имат шанс да се развиват, на тези това им е тавана, Сашо Тонев също много слаб. Браво на Митко Тонев и Шопов!
+4
 
 
Единственият отбор в това първенство, който успява да надиграе Лудогорец по всички показатели, и то с юноши и докато е в криза. За какво говорим?
-1
 
 
За един мач преобрази играта но пак паднаха.Това нещо не се връзва а и тоя мач и Самоила знаеше как ще завърши преди месец.Тая купа ви затри.
-3
 
 
Ако играеха финал за купата щяха да ги бият.
-5
 
 
Щом и големия брат не помага, работата отива на изпадане.
-1
 
 
Щом сте подобрили играта е добре но ако бяхте изравнили на къде вървеше мача.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Насрочиха през май отложен мач на дубъла на Ботев
Пловдивчанин от Първа лига свири Локо - Ботев
Ботев го купи от Царско село, ще му предложат ли нов договор?
Ботев тренира за Славия, Керкез разцъква с футболистите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: