ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Феро преобрази Ботев, но Лудогорец взе своето в Коматево
Автор: Стойчо Генов 19:20 / 19.10.2019Коментари (15)12079
Ботев (Пд) загуби от Лудогорец с 0:1 в мач от 13-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят бе официален повторен дебют за Ферарио Спасов като наставник на "канарите".

Специалистът видимо преобрази играта на отбора, в сравнение с представянето на жълто-черните при Желко Петрович.

Единственото попадение вкара Жоржиньо още в 7-ата минута.

По този начин Ботев остана на предпоследното място във временното класиране с актив от 9 точки.

Ботевистите обаче продължиха няколко негативни серии. Те записаха пета поредна загуба в шампионата и същевременно пети пореден двубой, без да могат да вкарат гол. Освен това отборът има 14 поредни официални срещи (13 за първенство и една за Купата) без "суха" мрежа.

Гостите имаха късмета да отбележат още при първата си прилична атака, като вина за гола носи и вратарят на Ботев Янко Георгиев. Марселиньо се понесе напред през центъра и пусна вдясно за Жоржиньо, който с повеждането на топката навлезе в пеналта. Лазар Марин не успя да го затвори навреме и Жоржиньо шутира силно по земя към близкия долен ъгъл. Изстрелът не изглеждаше чак толкова труден за спасяване, но Янко Георгиев позволи на топката да се промуши под тялото му и да влезе в мрежата за 0:1.

Записалият официален дебют за Ботев Димитър Тонев направи страхотен рейд в 22-ата минута между няколко футболисти в зелено, но бе спрян в последния момент преди да шутира.

Малко по-късно отново 18-годишният Тонев завърши отлична атака на Ботев със страхотен удар от въздуха с левия крак, а националният вратар Пламен Илиев направи първото си важно спасяване.

В 55-ата минута Тодор Неделев изпълни отлично пряк свободен удар, а Пламен Илиев с невероятен рефлекс извади в корнер летящата към горния му ляв ъгъл топка.

Малко по-късно Ботев организира нова много добра атака, Марко Перван навърза няколко играчи на гостите и пусна вляво от себе си към Станислав Шопов, който шутира мощно, но с поредната си блестяща реакция играчът на мача Пламен Илиев запази отново вратата си суха.

Вратарят на Лудогорец се отчете с още едно страхотно спасяване след нов удар с глава на Балтанов, а в 87-ата минута и шансът покри гостите след изстрел с глава на Фернандо Виана, след който топката мина на сантиметри покрай десният страничен стълб.

Ботев игра в състав:

Янко ГеоргиевФилип ФилиповКристиан ДимитровДимитър ПирговЛазар МаринЛъчезар Балтанов /к/, Димитър Тонев (78' Джонатан Перейра) – Тодор Неделев, Марко Перван (86' - Петър Итов), Станислав Шопов (72' Фернандо Виана), Александър Тонев.

Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
От самолет си личеше, че Лудогорец ще го изиграят на ходом този мач. Дори накрая оставиха Ботев ачик ачик да вкарат гол. Но те горките толкова слаби, че и в това не ги бива.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 20.10.2019 г.
+2
 
 
Добре, с такова желание и игра ще добутаме последните кръгове, ще вземем и точки, споко. Абе ужас - бековете са ни трагични - по-добре да влезат момчета от школата, поне имат шанс да се развиват, на тези това им е тавана, Сашо Тонев също много слаб. Браво на Митко Тонев и Шопов!
+4
 
 
Единственият отбор в това първенство, който успява да надиграе Лудогорец по всички показатели, и то с юноши и докато е в криза. За какво говорим?
-1
 
 
За един мач преобрази играта но пак паднаха.Това нещо не се връзва а и тоя мач и Самоила знаеше как ще завърши преди месец.Тая купа ви затри.
-3
 
 
Ако играеха финал за купата щяха да ги бият.
-5
 
 
Щом и големия брат не помага, работата отива на изпадане.
-1
 
 
Щом сте подобрили играта е добре но ако бяхте изравнили на къде вървеше мача.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: