ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Георги Георгиев: Имате работа в кметството – паркирайте над него и слезте в службата, която ви трябва
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:38 / 20.10.2019Коментари (1)9750
©
Георги Георгиев е кандидат за кмет на район "Западен“ от Коалиция "Кауза Пловдив“:

Уважаеми съграждани!

Като досегашен заместник-кмет на района си мисля, че "Западен“ се нуждае от няколко конкретни и важни неща, които реално могат да се изпълнят в следващите 4 години с вашата подкрепа. За мен е важно, да ви запозная с моята визия за развитието на нашия район:

УДОБНИ ВРЪЗКИ С ГРЕБНАТА БАЗА И ЦЕЛИЯ КОМПЛЕКС ЗА ОТДИХ И СПОРТ

Нашият квартал по права линия е най-близо до зелената перла на града – Гребната база и нейните паркове, но пешеходният достъп до нея е значително затруднен от определени посоки. Заради транспортните коридори в Пловдив до тази зона е по-лесно да се придвижат хората от другите райони. Не е редно жителите на район "Западен“ да имат пречки, за да се възползват от нещо, което се вижда от прозорците им, и да се налага да стигат до това място по заобиколни пътища. Трябва да се направят най-вече удобни пешеходни подходи и алеи към тази зелена зона от всички страни. Реално, това може да се реализира за срок от година и половина, като средствата бъдат планувани в бюджета поетапно.

БЕЗПЛАТНО ПОЧАСОВО ПАРКИРАНЕ ДО УЧИЛИЩА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ЗА РОДИТЕЛИ

Всички знаят, колко са важни децата, колко е затруднено за родителите паркирането сутрин и колко време им отнема, за да оставят детето се в детската градина или училище. Идеята ми е да въведем почасово безплатно паркиране за родители на деца, около детските градини, яслите и училищата. За да може всеки от нас да паркира удобно и да заведе сутрин или отведе вечер детето или децата си. Един кмет на район като нашия, трябва ежедневно да работи по този въпрос – докато той стане реалност.

УДОБНИ И БЕЗОПАСНИ ТРАСЕТА ЗА ДЕТСКИ КОЛИЧКИ

Една майка с дете в количка трябва да може да се движи безопасно и леко из района, без да бъде принудена да избира безопасни и обиколни маршрути, защото някои улици са опасни, неудобни или направо с непроходими за колички тротоари. Майките трябва с лекота и радост да се придвижват с детските колички спокойно и безпрепятствено - от дома до кметството, до магазините, до детските градини и до местата за отмора като зелени площи и детски площадки със съоръжения за игра. Правенето на тротоари в квартал "Западен“, ще бъде подчинено на тази функция – да бъдат удобни и проходими за майки с колички, за възрастни хора, инвалиди и пешеходци.

ЗОНИТЕ ЗА ОТДИХ С ЛЕКОТА МОГАТ ДА СТАНАТ ПРЕКРАСНИ

Алеите в тях трябва да се направят удобни, чисти и с хубава настилка. Това не е трудно, нито скъпо. Тези зони се нуждаят от хубави пейки, поддържана зеленина, поддържана хигиена, добро осветление и видеонаблюдение – за да се чувстват хората спокойни и сигурни.

ХИГИЕНИЗИРАНЕ на междублоковите пространства, паркове и градини да стане задължение на районните администрации. И те да контролират тази дейност. Ако районните кметове контролират работата на общинските предприятия на своя територия, те ще работят по-съвестно и ефективно, защото всеки районен кмет ще е заинтересован територията му да е почистена добре и в по-кратки срокове. Кметът на града и Общинският съвет на Пловдив ръководят всички общински предприятия, но най-добрият контрол за изпълнението на техните задължения по квартали и улици е ПРЕКИЯТ КОНТРОЛ от страна на РАЙОННИТЕ КМЕТОВЕ. Това е логично, удобно и ефективно.

ОБУЧАВАНЕ НА ДОМОУПРАВИТЕЛИТЕ И РАБОТА С ТЯХ

Мили съграждани, ако ви е необходима пейка пред или около входа, кошче за отпадъци, което вие да опразвате в големите градски контейнери или ви е необходимо дръвче за засаждане във вашето междублоково пространство, вашият домоуправител просто трябва да постави въпроса в кметството на район "Западен“. Това е ефективното и даващо резултати сътрудничество между граждани и администрация.Тези отношения и това сътрудничество е регламентирано в наредби, с които ние ще ви запознаем, както и с начина да поискате услуга по установения ред.

КВАРТАЛ ПРОСЛАВ

Малкото дете на район "Западен“. Леко откъснат териториално, но зелен и спокоен като никой друг. В него трябва да възстановим кварталния футболен отбор. Прослав и жителите заслужават да бъдат във футболния живот на Пловдив. Футболната емблема на квартала трябва да е жива и в добра спортна форма. За целта ще създадем тренировъчна спортна база на вече съществуващ общински терен. А хората ще имат грижата да изберат измежду себе си най-добрите майстори с кожената топка.

МЯСТОТО НА КМЕТСТВОТО НЕ Е В ДЕТСКА ГРАДИНА

Всички знаете, че кметството на района се намира в бивша детска градина при кризата с недостига на места. В "Западен“ предстои да се изгради втория многоетажен паркинг в града. Мястото на администрацията безспорно е там. В основата на паркинга е изключително подходящо да бъде настанено кметството на района с всичките му служби. А отгоре да са етажите за паркиране. Всички служби, от които се нуждаят хората, ще бъдат удобно достъпни. Паркирате и слизате при кмета, неговите заместници или в отдела, който ви трябва. Трябва само да се предложи при строежа и да се реализира. След като кметството се премести, детската градина, в която сега се помещават службите, ще бъде възстановена със значително по-малко средства, като в същото време кризата за недостиг на места ще бъде решена в голяма степен.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, ЖИТЕЛИ НА РАЙОН "ЗАПАДЕН“, управлението е специфична дейност. Създала се е илюзия, че то е трудно и че за всеки проект трябват много пари. ИСТИНАТА е, че за да служиш на гражданите, се иска преди всичко ум, добри идеи и голямо желание.

От вас зависи да проверим това мое твърдение и да реализираме всичко по-горе написано заедно!

Гласувайте с бюлетина номер 13 на изборите за кмет на район" Западен" и за листата с общински съветници на 27 октомври 2019 г.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 20.10.2019 г.
0
 
 
Една наистина много добра идея първият етаж от многоетажният гараж да помещава кметската администрация. Същото важи с пълна сила и за район Север. На мястото на кметството се прави многоетажен паркинг на първият етаж кметство а отгоре посетители в кметство Фонд Земеделие банки и магазини в район от 100 метра около него. При сегашното положение през седмицата не може да се паркира нито от живеещите там нито от хората които работят или имат нужда от съответните институции.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: