ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жителка на Брестник: За 30 години демокрация никой управник не направи детска площадка
Автор: Диана Бикова 08:30 / 28.10.2019Коментари (4)14031
© Google
Читателка на Plovdiv24.bg от село Брестник, община "Родопи", ни изпрати писмо, в което изразява разочарованието си от участниците в местните избори. Жената разказва, че в селото няма детска площадка и за 30 години демокрация нито един управник не е намерил пари и терен, за да направи такава. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Уважаема Редакция,

Пиша Ви с апел за помощ, защото с годините се убедих, че за да обърне внимание властта на обикновения гражданин, трябва да се намеси някоя медия.

Жителка съм на село Брестник, община Родопи, област Пловдив, което е на 5 км от Пловдив. В селото живеят 1660 души по данни на ГРАО от 2015 г. Броят им вероятно вече наближава 2000, защото всяка година все повече млади семейства бягат от шума и забързаното ежедневие на големия град и избират да отглеждат децата си в селото.

И тук всъщност е проблемът- за тридесет години демокрация нито един управник не намери пари и терен, за да направи една обикновена детска площадка. Ние родителите сме принудени да отглеждаме децата си по кафенетата, на които има по един пясъчник и една люлка, защото държавата не може да ни предостави елементарни условия за отглеждане. Някой сигурно ще каже: "Е, нали имате и това!!!“, но нали затова всички ние плащаме данъци, които потъват незнайно къде. От властта ни агитират да раждаме повече от едно дете, но питам аз: "Как да стане това, като нямаме дори една обикновена площадка???“. Много често търсим разнообразие за децата и се принуждаваме да ги водим до Пловдив или Куклен, но това изисква както времеви, така и паричен ресурс.

В случая има и един много важен момент. Управлението в община Родопи е от ГЕРБ, а кметицата на селото е издигната от АБВ. Всички знаем как се дават пари, било то по проект или не - по партийна линия. Вярно е- идват избори, но честно казано не съм обнадеждена. По това време словата са гръмки, обещанията много, но след това всичко остава в забвение.

Не смятам, че децата ги вълнува кой от коя партия е. Те искат да играят, да лудуват, да щуреят, да имат едно нормално детство.

За управляващите приоритет трябва да бъдат точно тези деца, защото те са бъдещето на България!!!

Искрено се надявам да предизвикам интерес във Вас и в скоро време аз и всички жители на селото да прочетем статия по темата, защото само тогава хората, от които зависи построяването на подобно съоръжение може да решат да се "размърдат“ и видиш ли- да имаме и ние детска площадка".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ами то ненапразно е там "Позитано" 20 ....нали,преди седмица бяхме там игла нямаше къде да хвърлиш.....фул.
-1
 
 
То, Брестник и главен път нямаше да има. Добре, че го отнесе брестнишката река, която тече през централния път. Даже една напречна отводнителна шахта нямат. Нито канал, та като завали водата става 20 см. по асфалта, а в ниската част на селото гони 80см. и нивите плуват. Емел Етем им направи главен път- комисия по бедствия и аварии. В Брестник обичат само едине и пиене и Канарите и да им свирят на ушенце.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: