ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нов строеж на 20 метра от Централна поща разбуни духовете!
Автор: Диана Бикова 14:06 / 31.10.2019Коментари (2)18140
Редовен читател на Plovdiv24.bg ни сигнализира за сериозен проблем в центъра на Пловдив. Публикуваме го без редакторска намеса:

Здравейте, редакция. Пиша Ви, за да изразя възмущението от това, на което станах свидетел вчера - 30 октомври. Точно на пъпа на Пловдив - на ул. "Гладстон" 6, незаконно се разкопава терен, в който се намират археологически находки.

Строежът няма надлежното разрешително, няма поставена табела, багерът няма регистрационни номера, а с тези темпове градът ни ще остане с една 'арехеология' по-малко. Общината е сезирана. Поздрави и хубав ден!

Репортер на Plovdiv24.bg направи задълбочено проучване на случая и се свърза с представители на всички институции, които имат отношение към него.

Собственик на терена е фирма "Йоана Акинита" ООД на Теохарис Папаманолис. Още през 2006 г. на мястото са започнати археологически разкопки с разрешение Археологическия музей при БАН, но проучването е замразено заради спиране на финансирането от инвеститора. В продължение на 13 години обектът е бил сметище, докато наскоро НИНКН издава ново разрешение за продължаване на разкопките, каза археологът Мая Мартинова, която заедно с колегата си от РАМ-Пловдив Биляна Груева са съръководители на теренните проучвания. Договорът за това  между фирма "Йоана Акинита" ООД и РАМ - Пловдив е от 3 октомври т.г. Споразумението фиксира конкретни дейности, а именно: спасителни археологически разкопки, графично фотодокументиране, опазване на откритата археология. 

Междувременно обаче, както нашият читател в писмото по-горе пише, община Пловдив е сезирана за преминаване на два големи самосвала през Цар Симеоновата градина и по новите плочки на продължението на пл. "Централен" над подлеза на ул. "Гладстон". Служители от Общинския инспекторат /ОИ/ са направили проверка на място и са констатирали, че заради строителните дейности са заградени около 50 кв. м. общински терен, за което е платена такса в размер на 198.64 лв. тротоарно право в район "Централен", каза Радостин Иванов от ОИ. Инспекторите не са проверявали дали за обекта е издадено строително разрешение, тъй като не е в правомощията им. 

За извозването на отпадъците от обекта през градината и по новите плочки обаче е било необходимо да се издаде разрешение и от ОП "Организация и контрол на транспорта" /ОКТ/. Информацията на Plovdiv24.bg е, че е имало издаден такъв документ с валидност 2 дни. При проверката ни в ОКТ се оказа, че пропускът е бил издаден вчера, но незабавно е бил анулиран, тъй като инвеститорът не е посочил адрес на обекта, а негово УПИ. ОКТ са уведомили собственика за пропуска, както и за липсата на становище от компетентна институция какво превозно средство с каква товароносимост може да преминава през Цар Симеоновата градина и продължението на площада.



Още по темата: общо новини по темата: 1
12.04.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
на същото разстояние от общината друг тарикат бутна къща паметник на културата и общинарите не разбраха пък вие сега за една дупка ли? всичко е възможно в Пловдив, особено след като самия кмет си вдигна новия хотел върху разкопки, които ги извози незнайно къде.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: