ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Слави Трифонов провокира с поредно изказване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:55 / 08.11.2019Коментари (2)13574
©
Слави Трифонов отново провокира обществото с поредно изказване, което публикува във Фейсбук профила си. Поводът бе 60-годишният юбилей на телевизията-майка, покрай който бъдещият политик изказа доста остро мнение "като зрител": 

"Вчера телевизията – майка БНТ навърши 60 години. Мога да говоря за националната телевизия от две гледни точки – от гледната точка на човек, който е стартирал телевизионната си кариера в студентското предаване "Ку-ку“ на БНТ или от гледната точка на обикновен зрител.

Сигурен съм, че всеки, който е започнал телевизионния си път в БНТ, изпитва благодарност към националната телевизия. И изпитва най-различни емоции, най-вече носталгия. Но емоциите не са добър съветник, затова бих предпочел да гледам на БНТ от гледната точка на зрител.

Като зрител мога да кажа, че днес БНТ се намира в един от най-лошите си периоди. До края на годината телевизията вероятно ще е с над 40 млн. лв. дефицит и е "в практически фалит“ (по думите на сегашния генерален директор Кошлуков). Някои ще попитат: Какво ме интересува това като зрител? Интересува ме. Всъщност, интересува всички нас. Защото БНТ се финансира с нашите пари, с парите на всички данъкоплатци.

Интересува ме и че при този "практически фалит“, формулата за финансиране на БНТ не се променя. Нещо повече – държавата ще налее още пари в БНТ.

За 2019 г. държавата отпусна на БНТ 67,7 млн.лв. от нашите пари. Бюджетът за 2020 г. предвижда БНТ да получи още повече пари – 70,9 млн.лв. Явно новият програмен директор Емил Кошлуков е изпълнил обещанието си да работи в тясно сътрудничество с финансовото министерство, за да бъдат отпуснати повече средства. Сигурно по време на тясното сътрудничество г-н Кошлуков е обещал още повече да обича управляващите. Да ги обича с 3 милиона лева повече.

Всъщност, с над 71 млн. лв. бюджет може да се направи изключително качествена и гледаема телевизия. Казвам го като човек, който прави телевизия.

В момента БНТ нито е качествена, нито е гледаема.

Най-гледаното предаване на БНТ от 4 ноември е "Още от деня“. Tо е достигало до аудитория от 340 хиляди зрители. За сравнение – на същата дата най-гледаното предаване в далеч по-малката и млада телевизия от БНТ - "7/8 ТВ“ е с аудитория от над 1 милион зрители.

А да се сравняват бюджетите на двете телевизии е като да се сравнява бюджета на "Реал“ Мадрид с този на "Дунав“ Русе.

Например, "7/8 ТВ“ не може да си позволи кулинарното предаване "Бързо, лесно, вкусно“, на което БНТ доскоро плащаше, забележете - по 8256 лева на предаване (по информация на в-к "Сега“). Отбелязвам, че това предаване има стотици издания.

Някои ще кажат, че БНТ не е нужно да има висок рейтинг, защото е натоварена с обществени функции. За съжаление, няма как една телевизия да изпълнява обществени функции, ако тя е несвободна. А БНТ е несвободна. Тя е в услуга на властта. Както е била в услуга на властта и при първия си сигнал през 1959 г., когато излъчва пряко седмоноемврийската комунистическа манифестация на площад "9 септември“.

Ще припомня само уволнението на Валя Ахчиева и свалянето на единственото разследващо предаване по БНТ, както и уволнението на безспорния професионалист в спортната журналистика Камен Алипиев. Същият Камен Алипиев, който протестираше срещу Емил Кошлуков...

По всичко изглежда, че държавната хранилка в БНТ ще продължи за мнозина. А за зрителите? За зрителите остава средният пръст на генералния директор", завършва шоуменът.


Още по темата: общо новини по темата: 1614
18.06.2021 »
21.05.2021 »
19.03.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/269 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нашите данъци...Ти къде с нашите данъци се нареждаш бе офшорен селяндур.Той знаел как се прави телевизия.Ти да видиш.Кога стана калайджия,кога ти побеля гъ*ъ.Кажи колко ти плащаха на теб за предаване и как стана милионер от БТВ. И що се наложи да си правиш телевизия ,като можеше да си смучиш от нощните халтурки. Ама тези дето ти дърпат конците ти казаха,че сукането свърши,време е да проходиш и да повървиш в политиката,щото досега само те отглеждаха,редно е да дадеш и "плодове".Но,като виждам какъв безплоден и скопен тъпак си,ще ти останат само надувките от 1 милион чалгослушащи селяни дето ти гледат телевизията,като зомбита.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Женски футбол
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: