ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Тонев се отпуши! Ботев удари Левски и остави Локо на второ място
Автор: Стойчо Генов 17:07 / 10.11.2019Коментари (20)17931
Ботев (Пд) победи Левски с 1:0 в двубой от 16-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Александър Тонев (47) най-после се отпуши и вкара първия си гол с екипа на жълто-черните.

По този начин възпитаниците на Ферарио Спасов имат вече актив от 16 точки, с които излезе на 10-о място. Освен това те най-после спряха негативната си серия от 14 поредни шампионатни срещи без "суха" мрежа.

Поражението на Левски пък остави на второ място отбора на Локомотив Пловдив. "Смърфовете" са с 36 точки, а "сините" останаха с 35.

На южната трибуна агитката на домакините бе разпънала плакат с надпис "Колежа чака - часовникът тик-така", напомняйки на собственика на клуба Георги Самуилов, че може би ще последват други протестни действия.

Ботев създаде чисто положение още при първата си сериозна атака в 4-ата минута. Филип Филипов напредна по десния фланг и центрира в наказателното поле на Левски. Там Фернандо Виана изпревари Ейолфсон и отправи удар с десния крак, но вратарят Миятович спаси.

В средата на второто полувреме след изстрел на Тиам и последвал корнер от трибуните се чуха цинични подвиквания на расистка основа към халфа на сините.

В 38-ата минута Тодор Неделев шутира от фаул, но право в стената. Последва мощен диагонален шут на Станислав Шопов, който обаче бе неточен.

Малко след това Левски изпусна добра възможност да открие резултата. Дени Алар бе намерен в наказателното поле и веднага подаде за Паулиньо. Той отправи изстрел от отлична позиция, но вратарят на Ботев Янко Георгиев улови топката.

Две минути след почивката Ботев откри резултата. Станислав Шопов подаде към Тодор Неделев. Халфът напредна и пусна остър пас по земя в наказателното поле на Левски. Фернандо Виана се размина с топката, но на втора греда Александър Тонев засече за 1:0. Това бе първи гол за бившия национал с екипа на "канарите" и негов първи в българския елит от далечната 2011 година насам.

След попадението гостите увеличиха оборотите и предимно се играеше в половината на Ботев. В 65-ата минута "сините" имаха претенции за дузпа, след като при изстрел на Паулиньо топката докосна ръката на Радослав Терзиев и след това бе уловена от вратаря Янко Георгиев. Съдията Станислав Тодоров обаче даде знак играта на продължи.

Ботев игра в състав:

Янко ГеоргиевФилип ФилиповКристиан ДимитровДимитър ПирговЛазар Марин, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Александър Тонев, Станислав Шопов (68- Антонио Вутов), Тодор Неделев (85- Марко Перван), Фернандо Виана (90+3 Атанас Стоименов).

Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Благодаря на Жълтите фенове, че излязоха на улицата, за да събудят мързеливия си отбор в най-точният момент. Желая ви още много победи! Жалко , че няма професионализъм и нещата при вас стават все с Гегата(кривака). :)
-3
 
 
Благодарско Жълтури за услугата;))
+3
 
 
Честита победа, канари! Отборът ни е във възход, играта е различна. Още в мача с Лудогорец играхме добре, бяхме равностойни и можеше и да не загубим, след това и срещу Арда можехме да спечелим. Футболистите ни са възродени. Но защо се получи този срив при Желко? Нямаха физическа издръжливост, вероятно той ги е щадял в тренировките. Сега Феро е взел мерки в тази насока. Трябва да се възползваме максимално от паузата за повишаване на формата и да завършим годината подобаващо.
-3
 
 
Браво жълти ку*ви, свършихте и вие нещо тази година.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 10.11.2019 г.
+3
 
 
Голямо бягане, голяма игра, победа! Ферарио ги вкара във форма за 3 седмици, онзи "голям" помощник беше пълен гъз!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 10.11.2019 г.
+4
 
 
Браво Феро, браво момчета! Е това е!
+2
 
 
Когато Тодор играе и отбора ви играе добре.Браво .
+8
 
 
браво ботев играхте за локо....не се заяждам ...добре играхте...
+2
 
 
Честито на всички фенове на Пловдивския Гранд Ботев. Заедно можем да се преборим и да спасим Колежа. Мафията се страхува когато сме много и сме задружни. Смело напред канари, ние можем. Само Ботев!!!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: