ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кючука се вдига на бунт срещу поредното застрояване на зелени площи! Стана ясно кой иска да ги застрои
Автор: Адриана Георгиева 12:32 / 19.11.2019Коментари (34)25987
Стана ясно кой и какво иска да строи на метри от кметството на "Южен" зад. т.нар. Юбилеен блок и търговския център, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Днес екип на медията ни посети въпросното място, за да разговаряме с Димитър Колев, който е домоуправител на вход на един от съседните блокове.

От думите му стана ясно, че по план сградата ще бъде П-образна, а строежът ще се изпълни от фирма PIMK Build. Предвидено е изграждането на 148 апартамента, подземен паркинг, а височината на сградата ще бъде 6 етажа, като за всичко това фирмата-изпълнител вече е получила всички разрешителни.

Хората, които живеят в съседство обаче са категорични, че новото начинание ще отнеме поредната зелена площ в Пловдив, една от малкото останали в "Южен". Опасенията им са, че буквално в района няма да има въздух за дишане след реализирането на проекта, а също така, че терасите им почти ще граничат с тези на новата постройка. Местните са разтревожени и, че нивото на канализацията е ниско и при изграждането на една масивна сграда ще се наводняват мазетата. В тази връзка недоволните граждани организират протест, който ще се състои на 24 ноември, неделя, от 11,00 часа. Очаквайте още новини по темата!



Още по темата: общо новини по темата: 356
28.03.2024 »
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като гледам скицата, аз не бих бил толкова ненормален, че да вложа пари в обградена отвсякъде кооперация! Пловдив е толкова пренаселен, че целогодишно мирише на фекалии! Канализацията не е изчислена за толкова сгради.
+1
 
 
В "Кършияка" успяха да спрат застрояването на парка до х-л. "Ленинград" Надявам се и тук хората да се вдигнат сериозно на бунт и да прецакат пе*алите от тази мутрафонска фирма!
+5
 
 
А защо не потърсите сметка на тези, които са издали разрешението на ПИМК да строят? Кой и срещу колко пари им е дал това разрешително? Не е луд този, който яде баницата...отидете пред Южен и искайте обяснение от този, който го издал...
+6
 
 
Не живея в този район, но ще присъствам на протеста. Време е да се разбере, че кварталът е презастроен. Сутрин отнема по 20-30 мин само за да се прекоси квартала. Това го нямаше до преди 2-3 години. Вижте Южен, тесен, вечно в аварии разкопан път, който се води булевард. Изникнаха като гъби 10тина нови големи строежи. Нова е ненормално....
+3
 
 
Преди 15 години бях свидетел как цялото това пространство се напълни с хора когато дойдоха да монтират крановете - запълниха го отвсякъде като мравки! Работниците избягаха а собствениците се обясняваха колко хубаво щяло да стане но набързо и те се ометоха като видяха че ще бъдат линчувани. Останаха само огромните железни релси да стоят с години на мястото - очаквам същото да се получи и сега. Помня даже че имаше хора от блоковете дошли с багери и трактори готови да газят - единия отнесе оградата на сегашния строеж пред 5 етажния блок и сега на мястото има построена детска площадка макар че по документи земята е собственност на фирмата - ето така трябва да се действа - само със сила може да се отвърне на наглостта, лицемерието и безочието на фирмаджиите!
+6
 
 
Докато общината не направи условия за строителство в приферията на града, всеки ще се възползва от вратичките и ще се бута вътре. Да направят инфраструктура извън града. Жив пример е ул. Остромила. Да направят още няколко такива улици, да им сложат кота застрояване макс 4 етажа, и строителството ще тръгне навън.
+5
 
 
Кучетата си лаят,кервана -(властвоимащият) си върви!!!
+11
 
 
Докато не станем единно общество, ще продължават да ни мачкат. Това продължава прекале дълго. Къде е прокуратурата, къде са обещанията ...... а да, изборите минаха!!!
+13
 
 
Винаги съм чудил защо в ОУП не включат за застрояване южните части на Пловдив, а се бутат да строят между блоковете. Определено това междублоково пространство е апетитна хапка. Ако беше благоустроено в парк или футболно игрище, щеше да е доста по-трудно някой да построи нова кооперация там...
+9
 
 
е**ха му майката на тоя квартал. Всеки го плюе в нета , отрепки не знам си кво, и всеки хайван се бута тук да живее " чии мнол еФтинку ве" а новите пандизи колко са законни е отделен въпрос. Честит ни нов пандиз, щот тия от пимк-а не могат да бъдат спрени с протест от простосмъртните, сиреч ние :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: