ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Не вярвайте на новата местна власт! Бетонният мост пада със сигурност
Автор: Георги Кирилов 12:45 / 21.11.2019Коментари (35)13336
© Plovdiv24.bg
Честит ви нов кмет, честит ви нов областен управител, честита ви нова власт, пловдивчани. Редно е на новите да се даде поне 100 дни толеранс, но нашите нови започнаха с глупостите и няма как да получат подобен.

Тема номер едно в медиите безспорно е бутането на Бетонния мост или по-точно "спасяването" му. 

Всички, включително сега управляващите, обещаваха, че мостът ще бъде спасен. Разбира се, тези обещания идваха предизборно. Надявахме се, че вече след изборите, ще намерят кураж и достойнство и ще застанат пред пловдивчани и ще признаят, че мостът пада. Да, ама не! Затова и загубиха набързо доверието на широката общественост.

Истината е съвсем проста: Бетонният мост ще бъде бутнат, премахнат, демонтиран или както им е удобно да го нарекат властимащите. Това е решение на ЕС и правителството и никой от тези, които се опитват да се правят на компетентни по въпроса, не са в позицията да направят каквото и да било. Вместо да заблуждават пловдивчани, е редно да излязат и да им кажат истината, че нищо не зависи от тях.

Европа се свързва с високоскоростни железници и Пловдив е част от тази стратегия, а Бетонния мост в този си вид пречи, затова отдавна е решено, че той пада.

Ще се изгради ли нов мост на негово място?

След като осъзнаят, че пловдивчани не могат да бъдат лъгани вечно, новата дъвка на властимащите, в лицето най-вече на кмета Здравко Димитров и областния управител Дани Каназирева, ще почнат да ни обясняват, че като падне този мост, на негово място ще бъде изграден нов. Кой ще го изгради? С какви пари? Няма яснота към момента и няма как да има. НКЖИ едва ли ще го построи, не й е работа, някой наистина ли очаква, че ще харчат милиони за нещо, което не е тяхно задължение?

Пробивът под гарата ще се реализира, Бетонния мост ще падне и толкоз. Едва след това ще започнат да се търсят пари, проектиране и изграждане на едно ново многомилионно съоръжение.

Това е суровата истина!

Вместо да говорят и пишат (в прессъобщения до придворните си медии) глупости по темата "Спасяването на редник Бетонен", по-добре Зико и Каназирева час по-скоро да отидат при премиера и да поискат пари за нов мост. Това е единственото разумно деяние. Но то минава през признаване на фактите, а не заблуждаване на пловдивчани с букет от неистини.

Показателно за нелепото и смешно поведение на кмета и областния бе поведението им след срещата с шефа на НКЖИ. След нея, той застана пред камерата на Plovdiv24.bg и категорично заяви: Мостът ще бъде съборен, после ще мислим евентуално за нов.

След същата тази среща, кметът Здравко Димитров излезе със заявление: Мостът остава! Господин Димитров, вие на същата среща ли бяхте? Разбрахте ли какво ви каза шефът на НКЖИ?

Областният управител Дани Каназирева май повече е внимавала, защото тя вече призна днес пред Plovdiv24.bg: Мостът пада! Естествено на нея по-малко й пука за глупостите, които говори предизборно, защото тя се позиционираше като опозиция, а се след изборите се оказа част от властта. Така че какво са лъжите за един бетонен мост, на фона на всичко останало.

В обобщение можем да заявим: Мостът пада, сигурно е и е въпрос на месеци. Колкото по-скоро местната власт се заеме с намирането на алтернатива на съществуващия бетонен мост, толкова е по-голям шанс транспортния колапс в Пловдив да се скъси във времето. А, че транспортен колапс предстои след бутането на бетонния мост, нямайте съмнение!


Още по темата: общо новини по темата: 251
25.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
08.03.2024 »
04.03.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
С 200 ще преминава,няма да се вижда даже.....като мълния.
+1
 
 
Интересно скоростният влак с каква скорост ще преминава през ж.п. гара?
-5
 
 
Статията пусната в 12:45. Преди час и малко се появява локомотивът пд и почва да дриска.2 Мин след него се появява колежката им Елестар и след още 3 Мин педелвайса а00001. Съвсем случаен и бърз е наплива от безделниците ;)
+3
 
 
Хайде стига с този мост!Той и в сегашния му вид е за ремонт!Ако ще се запазва пътната връзка ОК!За да стане проходим и за новите мотриси се БУТА прави се нов по висок!ПИСНА МИ ДА СЛУШАМ ГЛУПОСТИ!ГОЛЯМ ПРАЗ КАТО ГО БУТНАТ!Отварят прелеза на Сточна гара и пак ще има от къде да се минава!Стига циркове вече!
+7
 
 
Няма ли го моста в кичюка ще обявим автономия!
на 21.11.2019 г.
+2
 
 
Много се разду тази тема. По темата цари пълен хаос и всеки ,уж властимащ, си плямпа какво иска - дори такива дето нямат власт (визирам лидера на цветната агитка) и той дава съвети, а някак си никой не мисли за други належащи проблеми на града - да речем най-баналното идва зима - готов ли е града за нея и дали това бутане , местене и прочие няма да започне именно през зимата ... Така само за този мост се тръби ... С такъв кмет и областен управител града не го очаква нищо добро - да върнат Тотев или поне новия кмет да беше се посъветвал с бившите управници - те биха могли поне малко да помогнат и да спрат излагвацията на новаците ( макар че ЗИКО е бил областен управител - чудно какви вършил тогава ...)
+1
 
 
Кога ще има бързо скоростен влак.Засега няма и на кой пречи моста.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: