ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гласът на народа от недоволството в "Кючука": Ще протестираме до дупка!
Автор: Силвия Станева 13:58 / 24.11.2019Коментари (10)22775
Както по-рано информирахме, днес се проведе един от най-масовите протести, организирани в Пловдив. Той беше породен от недоволството на хората от отнемането на една от малкото останали зелени площи в "Южен".

Пред камерата на Plovdiv24.bg протестиращите се заканиха, че ще продължат с действията си, докато исканията им не бъдат изпълнени. Тяхното желание е общината да откупи парцела и на мястото да бъде построена детска площадка.

Опасенията им са, че буквално в района няма да има въздух за дишане след реализирането на проекта, а също така, че терасите им почти ще граничат с тези на новата постройка. Жителите на квартала също така са  разтревожени, че строителството на новия 8-етажен блок ще доведе до проблем с паркирането, в и без това пренаселения район.

Протестиращите не са наясно с позицията на администрацията, но са твърдо решени да намерят пропуск в системата и издадената документация, за да спрат строежа. Кметът на "Южен" Костадин Язов все пак уважил протеста.

Plovdiv24.bg ще потърси г-н Язов, за да научи от него официалната позиция на общината.



Още по темата: общо новини по темата: 356
28.03.2024 »
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Госпожата на 0:20 не е на ясно с документацията, но е против, защото ще и скрие гледката и няма да може да вижда комшийката от отсрещния блок кога си пере гащите. Подобни са доводите на повечето протестиращи там. Но забравят, че това е ЧАСТНА собственост и някои е инвестирал пари в нея с идеята да си ги възвърне и да реализира печалба. Това е все едно да забраним на госпожата да си постави новия гардероб в спалнята, а да я задължим да си го сложи в хола. Абсурно е.
+5
 
 
Разбирам хората, но никой не им е виновен, че са проспали сроковете да обжалват. Вярно, винаги богаташите са виновни, но я да се поставим на мястото на този, който е купил имота - ако законово всичко е изрядно, откъде-накъде някой комшия ще му казва какво да прави с парцела. Това е частна собственост. Тук по-скоро, ако има грешка, трябва да се търси в общината -че не са предвидили този терен за зелена площ. Това е голямата разлика със случая край х-л Санкт Петербург. Единствената възможност е, ако собственикът на терена се съгласи да бъде овъзмезден с друг парцел от общината. Но пак ще е въпрос на добра воля, а не задължение.
+6
 
 
Същите тия дето сега не искат бетон а зеленина защо не засяха едно дърво на тая площ или да вземат да я окосят поне!? Щото "да не е мое че да им работим" ама сега изведнъж големи еко активисти се извъдихте. Българина е е християнин само по коледа и великден и еколког само когато може да прее*е "чорбаджията" дето има пари да построи нещо в тая умряла държава! Подобни дебили преебаха и велоалята на Свобода а след последните дъждове зеленината им вече е в цвета на гащите
+1
 
 
Пловдив трябва да се разраства настрани а не междублоково, но имаме подкупни и продажни главни архитекти и кметове - резултата го виждаме!!! За това ще имаме още повече проблеми с трафика и паркирането!!! А ние ще си лаем по клавиатурите без да се променя нищо!!!
+8
 
 
Здравче,къде си мила? То това не е като да е "новотела предизборно!!!" И мухльото дето те... да организира нещата!!! Какво правиш сега за хората?!!! Почвай!!!
+8
 
 
Да , кмета трябва да защитава жителите на района си а не бетонния мост , за който даже Здравка разбра , че ще се бута !
на 24.11.2019 г.
+2
 
 
Всички сме ЗА зеленото, но това е частен имот от години за Бога... никой от протестиращите няма право да си слага дори футболните врати там (както видях от единия репортаж). В целия квартал ако погледнете Гугъл Мапса, ще видите, че всичко е застроено по същия начин и то от години. Едни от единствените такива структури от панелни блокове със запазено общинско меджублоково пространство към днешна дата, са тези в Смирненски.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: