ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
От кого се криете, г-н кмете? От избирателите си ли? Страхувате ли се, г-н Димитров? От кого?
Автор: Георги Кирилов 12:05 / 04.12.2019Коментари (38)35166
© Plovdiv24.bg
От две седмици Пловдив се тресе от пореден скандал, свързан с презастрояването на града. Този път започна застрояването на междублокова градинка в най-гъсто населения квартал на Пловдив.

Не е ясно кой вече би си купил каквото и да е жилище в Кючука. На всеки, който му се е наложило да мине оттам, му е пределно ясно за какъв транспортен абсурд говорим. В час пик е по-лесно да стигнете до София, отколкото до жилището в Кючука.

Нормално бе да попитаме новата власт на Пловдив какво мисли по въпроса със скандалното застрояване от страна на фирма PIMK. Затова изпратихме идентични въпроси на новия кмет Здравко Димитров и новия областен управител Дани Каназирева.

Причината бе, че и двамата се включиха в протестите срещу застрояването на парка зад хотел "Санкт Петербург" - предизборно, разбира се. Напълно логично е сега да се включат по някакъв начин или поне да реагират и на протестите срещу застрояването на градинката в Кючука.

Оказа се, че дамата Каназарива е много повече мъж, отколкото новия градоначалник Здравко Димитров. Тя се осмели да застане пред камерата на Plovdiv24.bg и да отговори на зададените й по темата въпроси. Там тя разкри,че реално община Пловдив може да спре скандалния строеж, ако новата местна власт поиска.

Дали новата местна власт ще спре скандалния строеж, можем само да гадаем. Причината е, че новият кмет Здравко Димитров се крие и не желае да отговори на въпросите на Plovdiv24.bg. От кого се криете, господин Димитров, от Plovdiv24.bg или от избирателите си?

Хората от протеста в Кючука признаха, че са гласували за Димитров и Язов само преди месец. Страхувате ли се, господин Димитров? От фирма PIMK ли се страхувате, господин Димитров?

Опитахме се днес по време на откриването на реновираната детска градина в "Тракия", която незнайно защо бе открита от новия кмет, да го попитаме за строежа в "Южен", но той позорно избяга.

Ето и въпросите, на които ОТКАЗВА да отговори новият кмет Здравко Димитров:

Г-н Димитров, какво е Вашето мнение като кмет за градоустройствената порнография, която се готви да се реализира в Кючука, със застрояването на едно от последните зелени петна зад кметството там? Пределно наясно сме, че имате компетентни експерти, които трябва да коментират, но какво е Вашето лично виждане за ситуацията. Като кмет на града би трябвало да имате визия как той трябва да изглежда. Одобрявате ли подобни застроявания?

Ще подкрепите ли гражданите в протеста им, както направихте това в парка зад хотел "Санкт Петербург“ или няма да посмеете да "скочите“ на фирма ПИМК? Да очакваме ли да се присъедините към протестите, за да разговаряте с гражданите?

Имате ли изготвена стратегия за презастрояването на Пловдив и в какво се състои тя?

Много големи бизнес интереси има и около презастрояването на зелените площи около МОЛ "Пловдив", Братската могила и Гребната база! Ще позволите ли белият дроб на Пловдив да бъде унищожен или най-после ще спрете застрояването на онзи район?


Още по темата: общо новини по темата: 355
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
29.02.2024 »
28.02.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Супер!! Нахакахте ли си го? ГОВОРЯ ЗА ТЕЗИ, КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО!!! БРАВО НАРОДЕ, ОЩЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТАЗИ ПАРТИЯ. НЕ ВИ ЛИ СТАНА ЯСНО, ЧЕ ТАЗИ ПАРТИЯ ЗАСТАНЕ ЛИ НА ВЛАСТ, ГРАДЪТ И ДЪРЖАВАТА ЗАПОЧВА ДА СЕ ПРОДАВА, А НЕ ДА СЕ ПОДОБРЯВА!!ПОМИСЛЕТЕ СИ СЛЕД НЕГО ЗА КОЙ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ!!!! ПРЕСТАНЕТЕ ВЕЧЕ С ТЕЗИ ГЕРБАДЖИЙ. СЛЕПИ ЛИ СТЕ, ТЪПИ ЛИ СТЕ?
0
 
 
За суйаление пловдивските избиратели се оказаха твурде наивни.Цорпоративникт вот су6то надделк.Фацт е 4е докато произвейдаме ал4ни И безкруполни гниди (ПИМК,МИМК И техните производни) 6те се " радваме" И на ми6оци ( Димитров,Мимитров,И тсклата свита к*рбандйии)...
0
 
 
Ако продължи с лъжите няма да има дупка в която да се скрие от гнева на пловдивчани тоя тъпак
+1
 
 
Питайте Чипев, псевдо почетния консул на нищото, кой му позволява да презастроява в “Колодрума”, който по ОУП и ПУП трябва да е зелена зона?! Кой му позволи, подкупите на кой ги даде да лее бетон, да изнудва 1000 души, да си върти схеми със “Сибанк”!? Чипев, кажи бре, мой, инвеститоре!? Дипломатът на мама хахах от автото...кажи за кариерата от бусовете до строителното предприемачество, кажи де!? Аман от псевдо бизнесмени, аман от маймунки с подкупи за 200лв.
0
 
 
Разрешенията за всички тези строежи не са ли издадени от предишната администрация?
+2
 
 
След като позволиха да се вдигне кооперация върху автобусната спирка между двете колела на Панаира, на сантиметри от старите сгради,( въпреки протестите на гражданите) кое е нещото, което ще ги спре сега?Ясно е, че където трябва е платено, че има и доволни (освен недоволни) и че ще намерят начин да си постигнат целите въпреки протеста...както стана и в Северен.
-2
 
 
Ако всички книжа са редовни, отговарят на законовите изисквания и са минали сроковете за законно възражение, не виждам начин да се спре строителството.
на 04.12.2019 г.
-1
 
 
Имам къща на центъра ,и второ като си беден и нямаш пари да си купиш парцел и къща ще живееш в комуналка или обратно на село да работиш там,някой селянин да пусне някой в двора си не съм видял,селяните масово нарушават закона ЗУТ и си строят без документи.95 % от къщите в Родопската яка са незаконни,говоря за остромила,беломорски,вилните зони.
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 04.12.2019 г.
+7
 
 
А-а-а-а-а, той кметът не се крие, просто още не са му казали как да се оправдае. Кофти е, че герберастката хватка да се обвиняват предишните не върви. Щот предишният също беше гербераст.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: