ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шефът на PIMK: Дайте ми 160 000 евро и ще направя нов проект!
Автор: Адриана Георгиева 16:11 / 07.12.2019Коментари (17)65460
©
След многобройните протести, сигнали и недоволство за презастрояването на район "Южен" от Plovdiv24.bg, потърсихме собственика на фирма PIMK Илиян Филипов за неговото мнение по казуса.

За разрешителните и погазването на закона, той отговори така:

"На целия град е ясно, че имаме всички нужни разрешителни. Работим 100% по закон. Ако имаше някъде нарушения по закона, аз съм първият човек, който нямаше да позволи това нещо да се случи. Всеки един инвеститор в България гледа законността. Всеки има право да изрази личното си мнение и недоволство, но по законен път няма какво повече да се направи. Къде е правото на частната собственост вече?"

За терена и строителните дейности, които будят жителите на "Южен" рано сутрин:

"Лъжа е, че камионите на фирмата ни PIMK са от 7 часа на терена. Онзи ден бяха пуснали 10 жалби, че теренът не е ограден. Той е ограден и това се вижда на всички ваши снимки. Пуснаха жалба, че и един от багеристите бил без каска. Проблемът, когато някой пусне жалба, е, че не носи никаква отговорност затова, че лъже. Всеки ден се пускат сигнали за работи, които не са истина". 

За праха и непокритите камиони на фирма PIMK:

"Това е за санкция на водача. Има писмени инструкции към всички водачи и всеки се е разписал, че е получил инструкцията. Фирмата е създала условия - камиони с брезенти, ако водачът го мързи да си покрие коша, в който превозва земна маса, значи трябва да бъде санкциониран. Аз не мога да вървя след всеки камион и да гледам дали са го закрили, или не. Призовавам органите да санкционират водачите, ако не си вършат работата".

За тесните пространства между новата сграда и близките блокове и предложението на протестиращите да се промени сегашния проект:

"В момента изкопът, който се извършва, е за кота нула. Това е подземното ниво, което е за паркоместа. Оттам сградата се отдръпва навътре. Ние не само сме спазили отстоянията, които са по ЗУТ, дори сме дали по-големи отстояния, които са по закона за устройство на териториите. Това, че изкопът е там, създава визуална заблуда, че сградата ще бъде на това място. Кооперацията ще бъде много по-навътре. На проекта се вижда откъде е парцелът и откъде започва сградата, никой не гледа проекта.

Някой въвежда хората в заблуждение. Отстоянието от Юбилейния блок е 25 метра по ЗУТ, а ние сме оставили 26 метра. От осеметажния блок на булевард  "Никола Вапцаров" трябва да имаме 30 метра, а ние сме на 38 метра отстояние. По план имаме 80% застрояване, а ние сме застроили 35% от обекта. Ако хората искат промяна, това означава нов проект. Кой би платил 160 хиляди евро за проект? Питам! Ако хората платят тези пари, няма проблем, ще направя нов проект. 163 000 евро струва той с архитектури, с всичките, части, надзор и всичко. Това означа, че хвърляме тези пари в коша".

За изчезващите зелени площи и липса на детска площадка в квартала:

"Внесъл съм още преди 15 дни в голяма Община и в община "Южен" предложение да се направи голяма детска площадка на общинския терен, плюс пешеходни алеи с висока растителност. Помолил съм Общината да си направи конструктивния проект за цялото това съоръжение и аз ще го изградя за моя сметка. Тази площадка трябва да бъде разположена между блоковете и "Лидл". От Общината са мислили там да има детска площадка, но финансите не са им достигнали. Това го предложих, защото това ще доведе и до допълнителна стойност и за моята сграда. В крайна сметка, аз съм израснал в този квартал и искам да направя нещо хубаво за него.

Местните продължават с жалби, които лъжат институциите и в момента за тази лъжа плащаме ние - всички данъкоплатци. Защото органът е длъжен да иде и да провери, и да установи дали има нарушение. Ние плащаме на някой държавен служител да се разходи и да провери. Когато ти лъжеш държавата, ние всички плащаме за тази лъжа. Площадката ще струва 150 хиляди лева и тя е за всички живущи там. Всичко за този проект се държи в тайна за протестиращите и се мълчи. Два пъти го показвам на срещи с кмета на район "Южен", показано е какво сме внесли и какво искаме, но никой за момента не афишира затова, което сме направили.

Как да се чувствам, когато искам да направя нещо хубаво, но ми правят проблем след проблем? Когато направя пешеходните алеи между  нашата сграда и съседните блокове, ще заложа висока растителност и пейки".


Още по темата: общо новини по темата: 356
28.03.2024 »
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
...че е мръсно ко.еле тоя това го знае всеки от Пловдив,че фирмата е Доганова,също...но Ние Хора кога ще се обединим и ще започнем да отстояваме нашето благо....,мн хора ще напишат коментари,а пред багерите застават някокло човека....,няма как да се случат нещата по този начин....кучето си лае,а.....
0
 
 
100 тояги на голо за този мазен,лъжлив и ограбващ собствените си шофьори Боклук!!!!
на 07.12.2019 г.
+2
 
 
Чудя се как ли ще коментират Тотев и Зико , това : "От Общината са мислили там да има детска площадка, но финансите не са им достигнали." - почти съм убеден ,че ще кажат - Пича лъже най-нагло, нали все пак общината е в "Топ 10 на общините с най-добри финансови показатели" ... А това: "Ние плащаме на някой държавен служител да се разходи и да провери. Когато ти лъжеш държавата, ние всички плащаме за тази лъжа." изби всички глигани , коне и всякакви животни по магистралата. Това ли правят държавните служители "ходят да се разхождат да проверяват нещо" - след такова изказване се чудя за какво плащам данъци... Поне да бяха се срещнали и да говорят едно и също , а не пред коледно да устройват циркове ... Кмета и общината след този мандат ще останат в историята най-големите циркове....
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 07.12.2019 г.
+5
 
 
Илияне, както си пред микрофона - кажи коя партия ти даде парите за камионите. Кажи си бе, да те видят колко струваш! Българин, а? Или - парите не миришат. Ще си платите всички вие, изменници!
+2
 
 
Така нека да пресметнем колко са инвестициите по земята: същата беше обявена в имот.бг за 700 000 евра + 160 000 за проект + още да кажем 140 000 за други разходи става 1 милион евра + още един за разходи по целия строеж грубо стават 2 милиона. Ако проекта е реализира по груби сметки 140 апартамента х 40 000 евро парчето са си 5,600,000 евра близо 200% печалба гонят от пимк. При тези цифри е вероятноста инвеститора да промени плановете си заради хората е нулева. Единствения вариант е да бъде ПРИНУДЕН да го направи. А за да се случи това трябва да стане масов бунт и недоволство! Трябва да се включат повече хора да се даде повече гласност, хората да бъдат по активни и да не се предават!
на 07.12.2019 г.
+1
 
 
Имам предложение, да дари първите 2 етажа за детска градина или ясла.
+8
 
 
Това май беше фирма на Доган или се лъжа! Държавна сигурност, май беше зад него! Гонете ги тез крадци и кръвопийжи на българския народ!
Некоректно отношение на касиер на Изипей.Здравейте днес се натъкнах на некадърен у вулгарен касиер на Easypay магазин бул. Никола Вапцаров 91а. Не стига че със своята некадърност направи опашкат от 15 човека ами накря като останах последен след като няко
на 07.12.2019 г.
+4
 
 
Господин бизнесмен като искате да направите нещо хубаво в квартала направете парк на това място вместо блок.Пък ако искате и на ваше име го наречете тогава хората ще ви боготворят а не както сега.Гледате си интереса и не ви пука за останалите. Билл искал да направи нещо хубаво БЛОК ха ха ха смешник.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: