ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ново недоволство зрее в Пловдив
Автор: Васил Динев 10:50 / 09.12.2019Коментари (4)7413
© Plovdiv24.bg
Областният управител Дани Каназирева организира утре среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров във връзка с проекта за изграждането на многоетажен паркинг на ул. "4-ти януари", където навремето беше сградата на ТЕЛК.

Повод за срещата е петиция с над 1300 подписа, внесена в края на миналата седмица до областния управител, кмета на Пловдив и Общинския съвет. Гражданите, повечето от които са родители и преподаватели от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" и началното училище "Княз Александър I", са обезпокоени, че подобен паркинг ще наруши учебния процес, ще увеличи присъствието на автомобили в тази зона и ще доведе до още по-мръсен въздух в района на училището. Изместването на оградата към сградата на гимназията също беше посрещнато с недоволство от страна на родителите и педагозите.

Както е известно, сградата на ТЕЛК не се използва от няколко години. Предишната градска управа беше взела решение да построи на това място паркинг на няколко нива, без да проведе широко обществено допитване.

"Подробно ще обсъдим с кмета г-н Димитров какви действия да се предприемат, за де не ощетяваме интересите на гражданите и особено на децата", коментира Дани Каназирева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пълно безумие е този проект. Изключително неподходящо място за такова туловище - ще доведе до осезаемо замърсяване и много изгорели газове във въздуха, който дишат децата ни през целия ден... на 5-6 метра от прозорците им. Шум и постоянно натоварено движение в непосредствена близост до тях. Дано бъде преразгледано това тъпо решение и не се налага да стигаме до ситуацията от кичука.
на 09.12.2019 г.
0
 
 
И как ще научат децата да изпозлват градски транспорт. Абе хора за да няма заръстване , просто ходете пеша или с градски транспорт на работа ( ако не можете - паркирайте някъде встрани). Решение има - не нужно КАТ , да кисне цял ден около учулището , а просто да паркират една-две патрулка/и в района , от тези дето снимат и ще видите колко бързо всички ще настръхнат. А за това , че децата са станали наркоманчета и пияндета си е доста сериозен проблем...
+2
 
 
Да изкарат КАТ да стои по цял ден около училището и да глобява всички нагляри, които спират като малоумни, за да си вземат децата и ще видим, колко бързо петицията ще се стопи до няколко човека. Няма угодия тоя прост народ!
+2
 
 
Обезпокоените да спрат да превозват скъпите си отрочета с автомобили до училище, и ще сведат замърсяваното до минимум. А да не говорим че повечето коли са на учители и ученици, и като съвпаднат с "обезпокоените" става брутално задръсване. Нека медията да дойде по време на междучасие и да види какво става в малките улички до училището- 200-300 ученика пушат цигари.Можеш да си повърнеш дробовете.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: