ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: Ако съборят Бетонния мост, ще трябват хеликоптери!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:52 / 13.12.2019Коментари (12)12698
© Plovdiv24.bg
Народният представител от Пловдив и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов зададе парламентарен въпрос на министъра на транспорта Росен Желязков във връзка с предвиденото премахване на Бетонния мост в Пловдив. Съоръжението е ключово за жителите на район "Южен“, които са 103 хиляди души.

Това е един цял областен град. В момента движението сутрин и вечер в пиковите часове е сериозно затруднено, тесните улици са задръстени, представете си какво ще стане, когато Бетонния мост бъде премахнат, коментира Славчо Атанасов.

Подходите към района в момента са само три. Ако съборят моста, ще останат два, но те се намират в другия край на "Южен“. Това още повече ще затрудни трафика. Хората с хеликоптери ли трябва да се придвижват, г-н министър, допълни още Атанасов.

В своя отговор министър Росен Желязков подробно изброи какви процедури са проведени и какви договори са сключени между Община Пловдив и НКЖИ. Министърът подчерта значението на предвидените за изграждане нови съоръжения – пробив под Централна гара и връзката "Модър - Царевец“, обясни, че премахването на Бетонния мост е необходимо заради недостатъчната му височина, което е сериозна пречка за преминаването на електрическите влакове по изграденото с европейски средства високоскоростно железопътно трасе. Заради моста, локомотивите се налагало да се движат бавно и със свалени пантографи.

На конкретните въпроси в парламентарното питане: "Какви мерки ще предприемете, за да направите възможно запазването на това ключово за града ни съоръжение?“ и "Ще поемете ли официален ангажимент пред пловдивчани за запазването на Бетонния мост?“ Росен Желязков не даде конкретен отговор и не пое никакъв ангажимент.

Министърът на транспорта не пожела да се възползва от правото си на дуплика към забележките на народния представител Славчо Атанасов за липсата на ясен отговор и конкретен ангажимент за запазването на Бетонния мост в Пловдив. Има такава възможност, според строителни инженери и архитекти е възможно съоръжението да бъде повдигнато, а не разрушавано, допълни още Атанасов.


Още по темата: общо новини по темата: 251
25.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
08.03.2024 »
04.03.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
,,,колко кратуни са налазили тук, все лизач и на биФшия главундера,,,,,
-3
 
 
То по твое време трябваха за целия град ,че за 4 г. не ремонтира нито един булевард....дори беше създал звено към общината за запълване на дупки(изкара около 2-3м.) през твоя мандат ни трябвах много хеликоптери !И да го затворят ,ще отворят прелеза на Сточна гара ,от другата страна има прекрасен ремонтиран път на "Новия мост" пътища много СЛАВА богу и от теб не зависи нищо!Друго е 4г. да се правиш на шут ,а пък да си избран за кмет!Така ,че глафчи послмали манго!
+1
 
 
Добре, че е Атанасов, че да има кой да ги ръчка тия. В парламента нали уж има и други депутати от Пловдив, що мълчат като пукали?!? Ама то се иска топки за тая работа. Браво на Славчо, винаги е бил мъжкар и винаги е скачал срещу властта в името на града ни. Той е истинският кмет на Пловдив, работи за пловдивчани. А с тия назначените отгоре - видяхме какво ни чака, бутане и погром!
+1
 
 
Аве, сган крадлива, целия отбор - Здрафко, Здрафка и сие. Съборихте целия град, само да сгънете някой лев в джоба. Пак ли Славчо ще ви изкарва от лайната. Един единствен остана той да милее за интереса на пловдивчани. Нали сте най-гъсти с властта, нали сте хората на София? Кво стана, бутате моста и народът да си ебе мамата? Шайка безсрамна, ниедна! Добре, че е Славчо, та да има кой да направи каквото е нужно на Пловдив. Ще го потопите тоя гред, ве, кратуни крадливи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: