ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Ако гражданите преценят, няма да теглим заем!
Автор: Георги Кирилов 11:25 / 17.12.2019Коментари (20)9419
© Plovdiv24.bg
"Няма да изтеглим заем, ако гражданите на Пловдив смятат, че не трябва да го теглим. Общинският съвет, ако прецени, че не трябва да се тегли, няма да теглим. Отделно заемът може да не се тегли в пълен размер.

Ще има обществено обсъждане и дискусии за заема, така че там все още нищо не е решено. Заем може и да не изтеглим и ще се мъчим да работим без него". Това заяви преди минути кметът на Пловдив Здравко Димитров.

"Заемът ще е за 80 милиона, доколкото аз знам", каза на пресконференцията Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Проектите, които са подготвени, са за малко повече пари. Димитров обясни, че предложението на ЕИБ е за кредитна линия и парите не се взимат веднага. "Взимат се колкото трябват, връщат се, взимат се... Това е въпрос на обществено обсъждане, на консенсус преди всичко. Ако искаме нещо да се промени - решаваме и го правим" - каза кметът.

Общинските съветници почнаха да се изказват, кой разбрал, кой не разбрал, но те са си прави за тях, защото реално така беше поднесена информацията - обобщи Димитров.

Кметът подчерта, че предложението на банката е за 120 милиона, но дали ще е 20, 10, 15, 50 милиона - това ще го реши Общинският съвет.

Според Димитров, преговорите с ЕИБ са били започнати от предшественика му. "Не виждам новина, излишно имаше истерия в някои медии. Никой не е тръгнал на собствена глава, без някой друг да знае, да тегли заем или кредит. Няма как да се случи това нещо" - каза той.

Последните две вноски от 50-милионния заем, който беше теглен от кмета д-р Чомаков, трябва да се платят догодина.



Още по темата: общо новини по темата: 98
02.08.2023 »
06.03.2023 »
22.12.2022 »
02.12.2022 »
20.09.2022 »
03.05.2022 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 19.12.2019 г.
0
 
 
Аз така , като слушам - Здравко се опитва да имитира бате Бойко - нищо чудно след нова година да каже , че никога не са обсъждали въпроси за заема и че червените са били пуснали фалшива новина... - и доста нескопосано го прави... Кметския пост е отговорост и не само към самия себе си , но и към хората - не може да се угоди на всички - но реално може да се прави събрания при конфликтни точки и да се вземе общо събрание , а не самопартийно да се взимат решения...
+2
 
 
Кмете, гола вода си. От първия месец си пролича колко ти е багажа. А и като се види кои са ти дружина, еле пък бъдещия зам по строителството....
+2
 
 
Кмете кои граждани ще питаш.Тези които гласуваха за теб или тези които не те подкрепиха . Мисля че трябва да попиташ тези които не гласуваха.Те знаеха какво ще се случи .
+3
 
 
Скапани са тея политици. Всички. До един. Единия вика, "перфектно финансово състояние, за пример", другия "много е зле, хавата, тея преди нас ни оставиха на червено", "заеми требат", тея дето бяха на власт викат "говори ми на шапката, няма такова нещо, оставихме касата на плюс", ние си лаем по форумите като истински "граждани".... за тея маскари само сопата и тоягата, "вземаш връщаш " вика, ми убу, така да е, ма връщай от твоя джоб та вида. Та политика без джоба на българина нема браце....както се вика, доде време "управляват чобаните и синовете им". Истината е, че като чуете, "ще теглим заем" = "Ще крадем много, малко ще направим за вас и вие ще си връщате заемчето".....густо да ти е да си майна!
+1
 
 
Референдум ли ще правиш бе? Ми него кой ще го плаща??
+1
 
 
Пловдив трябва да се управлява от човек със замах, можещ и знаещ! Нищо против нямам г-н Димитров, но всички кметове управляващи града през последните 20г. не ставаха... и продължават!!! Пловдив има досатъчно млади, образовани и умни гражнани, които могат да управляват, но Не те не са допуснати до политиката в града, камо ли да имат глас.
+1
 
 
Някои пак ще се обидят но е очевидно че има съществена разлика между това да имаш инж. пред името и това да си гонил топка 20 години!
+1
 
 
Кмете слушай хората и недей да даваш милиони за ония коптор на източен.Ние данъкоплатците не искаме да се наливат милиони за един строежа на стадион,който беше бутнат по предложение на феновете на отбора.Ако ще се прави стадион,нека бъде ст.Пловдив,хем ще могат да играят всички отбори на него.Пловдив не може да бъде делен,има къде къде по-важни неща от прищявките на някакви фенчета
0
 
 
Ние гражданите, да не сме икономисти? Нали за това взимат тлъсти заплати. Аз го разбирам така: Администрацията има нужда от пари. Дали ще вдигнат данъците да ни ги взимат сега или чрез заема, който ще теглят, да го платим -все е тая
+4
 
 
Здравко, с всеки изминал ден копаеш дъното! Кметуването се оказа голям черпак за твоята уста! Така както си тръгнал, няма да е далече денят, в който хората, ше те млатят с черпака по черепахата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: