ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мъж попадна на шокираща гледка, след като бойлерът му излезе от строя
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 30.12.2019Коментари (10)21410
Две кофи котлен камък изкара девненец от електрически бойлер, закупен преди година. Тези дни нагревателят на уреда гръмнал, а от техносервиза на "Елдом“ - Варна отговорили на своя клиент, че могат да отстранят повредата едва след Нова година, съобщава "Девня - древна и модерна".

Мъжът преценил, че няма как да стои без топла вода толкова дълго време и въпреки, че бойлерът все още е в гаранция, решил да го отвори и да го поправи сам. Така попаднал и на шокиращата гледка – една трета от бойлера, чиято вместимост е 120 литра, бил пълен с камънаци, заради които нагревателят гръмнал.

По-големият проблем е, че това не е изолиран случай и вероятно на голяма част от девненци им се налага често да ремонтират бойлерите си. А още по-големият проблем е, че тази вода е за питейно-битови нужди и немалко хора я ползват за готвене и пиене.

Възниква и въпросът на какво основание се иска повишаване на цената на водата, след като очевидно се доставя на абонатите вода, която е вредна за човешкото здраве, особено за бъбреците, както и за битовите електроуреди.

"Има ли изобщо ВиК пречиствателна станция в Девня и как се контролират процесите там?!“, пита нашият читател.

"Варовикът е ясен. Мръсотията обаче е от замърсените и жабясали водоеми, от отложения варовик и утайки по водопреносната мрежа! Само хлорирането не е достатъчно. Трябва да се изпразват и измиват водоемите, след което да се дезинфекцират!", коментира в "Забелязано в Девня" бившият кмет на общината Антон Тончев.

"Девня - древна и модерна" препрати сигнала до Регионалната здравна инспекция във Варна, откъдето са длъжни да контролират качествата на питейната вода.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.01.2020 г.
0
 
 
На 3-4 години профилактика, задължително ! Винаги има варовик поради гадната вода във водопреносната мрежа. За това си плащаме дебело ! Най-лесния опит за да видите нагледно качеството на водата - напълнете една тавичка вода до ръба и я оставете да се изпари . На дъното ще видите менделеевата таблица и какво ви продава ВИК !
+1
 
 
Много ма съмнява да е за 1 г.тоя котлен камък.
Aнонимен
на 30.12.2019 г.
0
 
 
По добре варовик, отколкото мека вода. Корозията е в пъти по голяма.А що се отнася за пиене на вода от чешмата това е все едно да пиеш от тоалетната чиния.По добре преварена от бойлера, той служи и като естествен утаител.
+1
 
 
нали всички се сещате, че водата минава и през километри тръби, преди да стигне до вас? Не искам да защитавам ВиК, но колкото и да си подменят "инвентара", тръбите по старите панелки са си от едно време...а тях не ги сменят... И няма бойлер на тази планета, в който да няма котлен камък...
+2
 
 
Варовика се натрупва по горещите метални части на водонагревателя, особено по тези които не се изключват и работят денонощно. Аз имам два бойлера единия е постоянно включен а другия го включвам само вечер. При профилактика постоянно включения имаше 2 пъти повече котлен камък от този който се включва само вечер. И при двата бойлера консумацията на вода е една и съща. Аз лично на 2 максимум 3 години ги отварям и ги почиствам.
+4
 
 
Всички градове в които водата се вади от сондажи е пълна с кобленц камък и манган.Въча е решението но никой не знае кога.
+3
 
 
преди две години отворихме стария ни бойлер да му направим профилкатика....гледката беше доста притеснителна....за 4-5 години имаше почти половин кофа котлен камък.... не знам изобщо как някой пие тази вода, в Пловдив напоследъл също е много твърда водата
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: