ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Главният архитект коментира желанието на Розата да строи хотел върху археологията на Пловдив!
Автор: Диана Бикова 13:19 / 03.01.2020Коментари (12)21794
Археологията в частния терен до "Понеделник пазара" трябва да бъде обществено достъпна, коментира специално за Plovdiv24.bg главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов по повод намерението на бизнесмена Димитър Георгиев да започне строителство на терена.

Археологията не трябва да е затворена, а да е публично пространство със свободен достъп, както римският форум на пл. "Централен". Именно заради експонирането и достъпността на археологията преди години португалска фирма спечели международния конкурс за реконструкцията на площада, припомни арх. Ахрянов. 

Според него, инвеститорът и проектантите трябва да направят така, че да превърнат археологията в позитив, а не да я считат за негатив. Неблагоприятни примери в тази посока са разкопките в търговски център "Екселсиор" и в бившия "Нармаг", до които хората нямат досег.

"Има съвременни методи за постигане на такава височина на сградите, при която археологията не е прихлупена и затворена. На терена има основи, които могат да се използват за повдигане на нивото, така че сградите все едно са на кокили" - коментира арх. Ахрянов. 

Главният архитект допълни, че е много важна и височината на бъдещите здания и как ще се впишат в силуета на Стария град. 

Той очаква с интерес обявеното за 8 януари обществено обсъждане, на което се надява да бъде представен проектът.

"Това е проблемен имот, в годините назад е имало много негодувания да се прави каквото и да е там. Посъветвах представителите на инвеститора, с които се срещнах преди 2-3 седмици, първо да направят обществено обсъждане на намерението си, после да предприемат каквито и да е процедури. Ако не успеят да убедят хората, ще ги "затворят" за още 10 години" - коментира още Ахрянов. 

Според него, обществените обсъждания са най-добрият начин да се вземе правилно решение за развитието на Пловдив, а такива неведнъж е декларирал, че ще прави по всички значими за града въпроси кметът Здравко Димитров.



Още по темата: общо новини по темата: 39
12.09.2023 »
11.09.2023 »
01.10.2022 »
29.09.2022 »
29.03.2022 »
18.02.2022 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
Първо ще направят перфектен проект,за да мине, след това ще го смотат, поправят и накрая ще изринат всичко и ще си направят каквото си искат ...
+7
 
 
Навсякъде в тази страна за главни архитекти и зам.кметове по строителството се назначават хора, удобни на властта, а не специалисти. Митьо Калдиса къде изчезна? Или властта го покри след всички золуми, които сътвори. И няма кой да го попита как стана мултимилионер. Как само на неговата къща в Капана има външни тела от климатици.. Всъщност, откъде има къщата, парцела, парите за всичко, което направи.. Как дъщеря му от първия брак кара премиум Мерцедес.... А толкова ясно си спомням времето, когато дружинния ръководител караше Шкода Октавия 1 и едва му креташе бизнеса.
+10
 
 
На това място безе замислен музей,а не поредния хотел!
на 03.01.2020 г.
+9
 
 
Абе така, като чета скоро време на главния архитект ще му скимне , защо ни е тази съборетина наречена античния театът , що не я съборим и не построим хотелче с голяма арка или мол там - гледка е хубава мястото е идеално... А отностно комнетирана дупка - защо именно хотел - защо не се направи музей или място за отдих и развлечение , заседателна зала има куп други сгради ,а именно точно хотел - макар че вече ми се върти една теория - хотела ще е идеално мятсо за свалките на Здравко и Здравка техните заместници - не е далече от работно и място и напълно възможно да открили някое тунелче свързващо със сградат на общината....
+7
 
 
Никой не коментира самия Димитър Георгиев, който през 1991 г. основава Роза Импекс, после става официален доставчик на московския Кремъл, почетен консул на Украйна и т.н. безкрайно интересна биография, само не питайте за първия милион, нали? Не вярвам да е алтруист.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 03.01.2020 г.
+11
 
 
Аз пък се надявам вече да се СПРЕ това безумие ,всеки да си строи където и каквото му скимне , че този град вече се превърна във втори Слънчев Бряг !!! НЕ СЕ ДИША ВЕЧЕ!!! Крайно време е там в общината ,да седне един истински Пловдивчанин на който му пука за града и да сложи край на това строителство, че след някоя и друга година ,няма да има и тротоари ,по които да се движат хора! Господа бизнесмени и градоначалници , Пловдив не е само ХОТЕЛИ И МОЛОВЕ,помислете и за хората ,които живеят в града !!!!!!!
+7
 
 
Силно се надявам с тая мижитурка Ахрянов да стане прецедент и официално да му се отнеме титлата архитект! Абсолютна техническа некомептентност в комбинация с престъпно слагачество.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: