ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Истерична столична хазяйка налетя на бой на младо семейство
Автор: Пламена Николова 08:39 / 07.01.2020Коментари (13)3852
©
Илюстрация
Столична хазяйка изпадна в истерия, налетя на бой, обижда и заплашва, че ще държи в плен  младо варненско семейство, решило да напусне наетия апартамент заради агресивния нрав на собственичката, която за два месеца отровила живота на наемателите си, научи Varna24.bg.

Двойката с малко дете от Варна решила  да опита късмета си в София, подмамена от лъскави обяви за работа с два пъти по-високи заплати  и "легенди"  за просперитет в столицата, но се натъкнала на куп подводни камъни, донесли доста разочарования. 

Младите хора взели спонтанно решението след края на летния сезон, като преди това обмисляли вариант да заминат в чужбина, но рискът да сменят морската столица със София им се сторил по-премерен и приемлив преди всичко заради детето им. Така набързо събрали най-необходимото и с малкото спестени пари тръгнали да търсят щастието в столицата. Заминали през септември, когато сезонът  във Варна приключва и ангажираните в туристическия бранш служители остават без работа или трудно си намират нова за по-високо заплащане.

Поживели десетина дни в приятели, докато си намерят квартира и работа. За да не притесняват дълго време любезните домакини приели първата оферта, която можели да си позволят със спестените пари. Договорили да наемат апартамент в столичния квартал "Младост" 4 срещу 700 лв. само защото  брокерът им обещал, че няма да плащат предплата, а неговата комисиона и наем месец за месец. Били предупредени обаче за пред съседите да се представят за роднини, защото апартаментът явно не бил даван легално под наем.

Два дни преди да се нанесат, "любезната" хазяйка ги информирала, че има и други заинтересовани наематели, така че ако не и броят още 700 лв. предплата няма да се нанесат в жилището. Нямали избор, тъй като междувременно започнали работа в ново скъпарско заведение на центъра, където се налагало да бъдат ангажирани по 12 часа на ден,така че време за търсене на нова квартира в този момент нямало. Трябвало да работят здраво, защото заплатата се формирала само от процент от оборота и бакшиши. В деня за заплати обаче шефът хвърлил по стотина лева, като прибрал дори 50 лв. глоба с мотива, че има оплаквания, а  "санкцията" предоставил на недоволните клиенти да се почерпят.  Мъжът и жената напуснали и още на следващия ден вече имали нова работа, тъй като търсене не липсвало.

В деня за следващия наем имали уговорка столичанката да дойде за парите си около 17 часа. Вместо това "дамата" нахлула в апартамента с гръм и трясък в 10 сутринта, докато наемателите още спят и се разкрещяла, че иска веднага да и бъде платено. Хората обяснили, че трябва да изтеглят пари от банката и нямат толкова в себе си, при което софийската хала се разкрещяла да напуснат незабавно жилището и заплашила, че докато не се върнат с парите няма да влязат в наетия дом. Избутала ги навън и заключила вратата.

След час й било платено, но последвал нов ултиматум. Да се плати тока, въпреки, че той бил консумиран предимно от предните наематели, както и дължимата такса от 30 лева месечно за входа и то за няколко месеца назад. За да си спестят ядове, хората изпълнили и тази прищявка, но били втрещени как някой нахлува в личното им пространство без предупреждение и то  по толкова арогантен и агресивен начин. Още тогава решили, че ще намерят нова квартира и ще се изнесат.  

С помощта на приятели намерили жилище в центъра на София за по-нисък наем , с парно и с прекрасни възрастни хазяи. Очаквали с нетърпение да дойде деня,в който да се преместят. Ден преди датата за наема във все още обитавания апартамент, хазяйката се обадил и поставила поредния ултиматум, че иска да и се плати ден по-рано, иначе ще изхвърли багажа на наемателите.

Този път обаче срещнала отпор и била поканена на датата, за да бъдат изяснени отношенията. Въпреки уговорката обаче столичната хала нахлула в апартамента, за пореден път с гръм и трясък, придружена от мъжа си и баща си. Когато разбрала, че предстои "развод", изпаднала в истинска истерия, започнала да крещи, да обижда и се хвърлила с юмруци върху наемателите си. Заявила, че няма да ги пусне да се изнесат от апартамента, ако не й платят някакви пари. В това време съпругът и таткото наблюдавали безучастно как "торнадото" им  вилнее. Наемателят хванал ръката  на самозабравилата се жена миг преди да го удари и заявил,  че търпението и спокойствието му стига до тук, че нищо не дължат, напротив, след разплащането на сметките дори очакват да им бъдат върнати парите от предплатата. Тогава агресията се стоварила върху съпругата му.

Младата варненка отнесла обиди като "мърша, селянка, боклук" и заплахи.  Едва след като наемателите позвънили на  свой приятел адвокат, който обяснил на вилнеещата хазяйка, че е незаконно да влиза в жилище, дадено на други хора без предупреждение, още по-незаконно е да налита на бой и да изнудва хора, които са били коректни и изрядни, истерясалата софиянка се кротнала.  Двойката е решена да сезира полицията за саморазправата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.01.2020 г.
Aнонимен
на 07.01.2020 г.
+1
 
 
Това да не е Венцислава, която лъжи и обира наемателите.
Aнонимен
на 07.01.2020 г.
-2
 
 
ако си спазваш договора за наем както хазяйката си декларира и плаща данъците в НАП,какво се сърдиш ако те изгонят ако си нередовен в плащания като депозит предплата.ток.вода.етажна собственост?или искаш да живееш н София без пари.иди на село там има къщи по 50лв или си купи и обзаведи апартамент за около 160000лв.
Aнонимен
на 07.01.2020 г.
+2
 
 
И аз със моята съпруга имах същият проблем няма полиция направо бой за тая а ако не могат да се справят с нея да ми пишат аз знам как да я наредя даже и Лихв аще дава пача проста
Aнонимен
на 07.01.2020 г.
+2
 
 
Незабавно сигнализиране на НАП за неплащане на дължими данъци ,ако апартаментът се дава нелегално !!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: