ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте как ще работи първата паркинг кула в Пловдив и на какви цени
Автор: Адриана Георгиева 06:45 / 12.01.2020Коментари (18)36229
Първият модулен паркинг в Пловдив бе официално открит и осветен в петък. той се намира до Сточна гара, на 7 нива и има 15 места като има възможност за надграждане. 

Подобни съоръжения се изграждат в САЩ и Япония от години, заради проблемите с паркирането в града на тепетата, рали шампионът Костадин Щерев и сътрудникът му Димитър Иванов са решили да улеснят шофьорите с реализирането на този проект, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Съоръжението е застраховано, както и всеки един клиент, който влезе в нашия паркинг си има застраховка 24 часа. Ще има охрана и постоянно видеонаблюдение и човек, който ще помага на всички, да се запознаят с този тип паркиране" каза Костадин.

Първият етаж на паркинга е за джипове, бусове и по-големи автомобили, а от 2 до 5 етажа са за коли със стандартни размери. 6 и 7 етаж са за ванове и джипове. 

"Това е автоматична паркинг система, която позволява паркиране на много автомобили на малка площ. То става напълно автоматично. Единственото, което трябва да направи шофьора е да паркира колата, да прибере страничните огледала, да излезе от автомобила , оттам нататък машината прави всичко. Тя подрежда колит" обясни Димитър Иванов пред журналисти.

Когато шофьорът пожелае да си вземе автомобила, набира номера на платформата на контролния панел и тя автоматично слиза. 

"Не само с номера, но ще изградим системата в бъдеще да е напълно автоматизирана. Ще има апарат, на който натискаш копчето и ти излиза карта. С тази карта после излиза вашата кола" каза рали шампионът.

Таксата за паркиране в кулата ще е около 3 лева на час, като всеки клиент може да си направи абонамент за цяла нощ, който ще е 10 лева. Абонаментната карта за 1 месец ще е 90 лева. 

"Трудностите, докато се изгради съоръжението бяха доста. Като се започне с избора на производител, с когото да работим и се стигне до финалните заключителни щрихи, които положихме. Пътят изобщо не е лесен", разказа Димитър за процеса на създаване на паркинга.

"Благодарим на всички, които ни помогнаха, Общината също застана зад нас. Благодарим най-вече на момчетата, който ни помогнаха да изградим съоръжението" заключиха двамата предприемачи.



Още по темата: общо новини по темата: 76
18.03.2024 »
25.10.2022 »
11.04.2022 »
09.04.2022 »
17.01.2022 »
09.11.2021 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като е гледам тая кула , колата си е пак навън, само дето се плаща. Не ми се вярва при тези цени да ги бъде, като синята зона е 2 лв и няма ми се налага да се занимавам с глупости да чакам да ми се качва и слиза колата, нац празници е неделя е безплатна, общинските многоетажни паркинги, които са много по защитени обявиха цени от 1 лв на час и 50 лв месечна такса.
+1
 
 
Много яко ако си забравиш портмонето или телефона в колата, а тя е тръгнала за последния етаж ?.
на 12.01.2020 г.
0
 
 
Идейно подобни гаражни клетки са интерсни и би трябвало да се развиват . Вслучая цената ме учуди , че е приемлива. Негативното е , че прекалено открито и ако забележте последния етаж , колите ще стоят напрактика под дъжда или под парещото слънцето през лятото - това е малко гола конструкция на автоматичен склад. Дано има успех и малко я трансфомират, та да започнат по масово да се правят подобни конструкции , като се насърчават гражданите да ги изплозват... А ако се добави някаква мобилност към всичко това тип сваляне на колата , чрез мобилно приложение - да свалиш колата - докато да речем се обличаш - равно няма да има. Ако изникне нещо подобно пред всеки блок и се забрани напълно паркирането пред блоковете - ще е идеално :)
0
 
 
Ей сега ще извадят по 3 лв на час.Това не е Лондон или Америка.
+4
 
 
Всеки първи опит може да не се хареса на много хора поради нововъведението в града ни. Други градове по света от години имат такива паркинги. Няма по-добър начин да се използва място за 3 коли на което да паркират 15. Бъдещето е в използването на пространството нагоре. Докато не се отучим от безплатното паркиране навсякъде винаги ще има негативи за подобен вид проекти, но това е най-рентабилния начин за справяне на проблема с паркирането. Общината да проследи работата на този тип съоръжение и да вземе пример като замени неефективните скоби които на същите 3 места заема за 4 коли място с такъв тип многоетажен паркинг особено в жилищните райони.Това се води преместваем обект който не изисква милиони инвестиции в беттония тип многоетажни паркинги
0
 
 
Безкрайна грозотия. Надявам се този който е дал разрешение за този скрап в център на града да започне да се занимава с нещо друго, но не и с архитектура.
-1
 
 
Ако неможе да се приберът страничните огледала какво правим?????
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: