ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ужасни подробности за извършеното с Андрея в Галиче
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 13.01.2020Коментари (11)27399
©
"Много жестоко убийство на млад човек по подбуди, които по-скоро са присъщи на животни, а не на хората. Те са на много ниско ниво на човешките потребности". Това коментира вътрешният министър Младен Маринов на брифинг във Враца по повод убийството на 18-годишната Андрея в Галиче.

Тази сутрин в селото се провежда специализирана полицейска акция. На място пристигнаха вътрешният министър, главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Гешев обърна внимание на възпитанието и липсата на образование. Важното в случая е, че много бързо успяхме да разкрием извършителя, за да му попречим да извърши друго престъпление", продължи Маринов.

"Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора. Той има и други присъди", коментира вътрешният министър.

Маринов обясни, че задържаният е непълнолетен, а Законът има специални изисквания за това, съобщи Нова тв.

"Ние проведохме среща с обществеността в тази махала, те са силно обострени срещу извършителя и семейството му. Това, което предприемаме оттук нататък – там ще продължи полицейското присъствие, за да се предотвратят подобни инциденти. Кметът ни увери, че се работи по въвеждане на видеонаблюдение", обясни вътрешният министър. Маринов допълни, че в района остава засилено полицейското присъствие.

Окръжният прокурор Десислав Начков даде подробности за самото убийство. Той обясни, че престъплението е извършено около 01:00 часа на 11 януари. Заподозреният Аксел вечерял при баба си, която живее на същата улица, на която и убитата Андрея. След като вечерял, излязъл и минал покрай дома на момичето, което отдавна харесвал. Забелязал, че в стаята й свети. Портата на двора била отворена. На двора той намерил стол, който взел. Вратата към дома обаче била заключена.

"Нападателят видял, че Андрея спи и решил да влезе в дома през друг вход. Той взел метална пръчка, за да сплаши момичето. Влязъл в дома й през отворен прозорец на мазето. Той твърди, че познавал къщата, защото бил ходил преди години с компания", обясни Начков.

От мазето той се качил до стаята, където спяла Андреа.

"Той я събудил и предложил да осъществят полов акт. Тя се развикала и той я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие. От това тя паднала, а обвиняемият започнал да я души, докато престанала да проявява признаци на живот. Тогава той я съблякъл и осъществил полов акт с нея. Приключвайки, той забелязал, че на масата има кухненски нож. Решил за всеки случай да я намушка в областта на шията, за да я умъртви, тъй като се опасявал, че тя е жива и може да разкаже за случилото се. Той я намушкал няколко пъти в областта на шията и прерязал гърлото й", обясни Начков.

"След това той видял мокри кърпи, които използвал, за да избърше ръцете си и ножа. Видял и портмоне на пострадалата. В него имало около 250 лв. Той го взел със себе си, както й увитият в мокрите кърпи нож. Обвиняемият напуснал местопроизшествието по същия път, по който дошъл. По пътя изхвърлил ножа, вкъщи преброил парите в портмонето, което изхвърлил в кладенеца в двора на къщата си. Около 02:00 часа в дома му дошъл негов братовчед. Той твърди, че по обвиняемия не е имало следи от кръв, нито, че му е казал за извършеното престъпление", поясни окръжният прокурор.

С парите обвиняемият си купил маратонки, ръкавици и тонколона от магазин в селото. А в Бяла Слатина си купил таблет.

Според прокуратурата момичето е починало от кръвозагуба, а не от душенето.

Аксел е привлечен като обвиняем и е задържан за 72 часа. Ще му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

"Ще му бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин и с цел да бъде улеснено или прикрито друго престъпление. За такова деяние се предвижда най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. Обвиняемият е непълнолетен. Ще навърши пълнолетие октомври месец. След като се приложи разпоредба от Наказателния кодекс, наказанието се редуцира от 5 до 12 години лишаване от свобода. 12 години е максималното наказание, което се предвижда от Кодекса", обясни прокурор Начков.

"Профилът на извършителя от село Галиче е подобен на този на извършителя в село Сотиря и на извършителя на убийството в Русе. Той е необразован, непълнолетен социопат", смята главният прокурор Иван Гешев.


Още по темата: общо новини по темата: 29
25.11.2020 »
07.11.2020 »
03.11.2020 »
02.11.2020 »
02.11.2020 »
19.10.2020 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 13.01.2020 г.
0
 
 
""Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора. Той има и други присъди", коментира вътрешният министър. " за подобно нещо не трябва ли да лежи до живот и от кого зависи това. Не ми изглежда да е някакъв баровец или да има средства да си плати подкупа в съда... И какви са тези надежди , няма ли закони , та само се надяваме ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: