ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Каназирева: Общината щеше да дължи 5 млн. лева, ако не беше прекратена концесията за "Колежа"
Автор: Стойчо Генов 12:38 / 13.01.2020Коментари (75)18367
© Plovdiv24.bg
Решението на Общински съвет да прекрати по взаимно съгласие договора за концесията на стадион "Христо Ботев“ е законосъобразно. Това обяви на пресконференция днес областният управител Дани Каназирева, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Считаме, че това не само е най-безболезненият, а най-полезният начин за Община Пловдив от този казус. Така, както е подписан договорът през 2013 година, ние сме в неизгодна позиция“, допълни Каназирева.

"Дори и при вина и неизпълнение на договора от страна на концесионера, той запазва и има правото да получи обезщетение в размер на направените инвестиции в обекта. Тези инвестиции са 6 576 500 лева. Те остават в полза на общината, но тя трябва да ги заплати на концесионера. Отделно от това, част от инвестициите е и самият инвестиционен проект, който е около 900 000 лева. Това означава, че пълният размер на инвестицията е около 7,5 милиона лева. Община Пловдив може да има претенции за 450 000 лева от неплатени концесионни такси, плюс 10 процента от неизпълнената инвестиционна програма, което е около 750 000 лева. Това прави 1 200 000 лева. Получава се, че общината ще излезе от целия договор като длъжник с над 5 млн. лева", уточни Дани Каназирева.

Тя допълни, че концесионерът дори би имал право на задържане на обекта, съгласно действащият през 2013 година закон за концесиите. Общината щеше да бъде и с блокиран обект, докато не свършат съдебните дела и не се платят задълженията от близо 5 млн. лева", каза още Областният управител.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на Каназирева по темата!

Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Значи, Здравке, какво излиза?! - Взимаш Лаута на концесия, буташ стадиона, взимаш заем за няколко милиона, наливаш малко бетон и хоп – даваш го на Здравко и Здравка да ти построят стадион и да ти изплатят заема…
+2
 
 
Нашите приятелки от лайну джами, кръв акат. Ама така е. Хората им казаха как стоят нещата дори законово и сега воят ще бъде до небесата. Нищо де. Те са свикнали да реват. Просто си продължават старата и прекрасна традиция - да завиждат и плачат срещу по-големия си батко.
0
 
 
Папагали какво разбрахте от Здравка.Май нищо не сте разбрали.Тя пари не може да ви даде но акъл за концесия може.Сега да чакат от Боко но докато дойдат Зико ще фалира общината и няма кинти за стадионче.
-5
 
 
Абре майни стойте си у коматеву, кви концесий кви 5 лева кви стадиони кви вафли ... ясни много сте милиони сте, дано ви преотстъпят някой подобаващ стадион като Кемп Ноу ;)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
+1
 
 
Както неведнъж съм казвал злобата, завистта и двуличието не водят до добър край! Тъй като ги има в изобилие на стадиона на Лаута, хората вече на ходят там! Даже и при добър отбор се събират по 200- 300 човека!
+3
 
 
Да приемем, че е спорно, как е по-изгодно за страните да се прекрати концесията, дали по взаимно съгласие или по вина на концесионера. Даже аз бях останал с впечатлението, че се върви в посока да се прекрати по вина на концесионера, тъй като Бойко Борисов каза, че ще трябва да се изчака края на март и да изтече срока на концесията. Това ли е болката за тъй наречените фенове на Локомотив, начинът за прекратяване на концесията или това е сламката, за която са се хванали, за да не се довърши стадиона?
+3
 
 
Още нещо, по което има неяснота: При прекратяване на концесионния договор по вина на концесионера Общината дължи да изплати инвестираната сума на концесионера не заради концесионния договор, а според отменения закон, действал към датата на подписване на концесията, както и според сега действащия закон.
+5
 
 
Дани Каназирева коментира този текст и каза, че е коментиран и с феновете на Локомотив: "При прекратяване на договора по вина на концесионера извършените от него подобрения и приращенията, стават собственост на Община Пловдив, без заплащане на обещетение, СЪГЛАСНО ДЕЙСТВАЩОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО.“ Тя не е подкрепила концесията през 2013 година точно заради този текст, защото е смятала, че противозаконен текст, дори и да е договорен от страните, не би породил правно действие, т.е. той е нищожен и все едно не съществува. Разбира се, при добра воля от страните не би имало проблаем, проблем би имало само ако този текст се оспори и се стигне до съд!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 13.01.2020 г.
+7
 
 
Малцинството реве, та червата си дере. Яд, злоба, наглост, простотия се е събрала в циганската пасмина. И не за първи път. Това е начин на живот у тия.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: