ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Пловдивчанката Силвена Роу: Можем да се самоубием, ако пием много вода!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:21 / 13.01.2020Коментари (9)78913
©
Шеф Силвена Роу е сред най-прочутите жени готвачи в световен мащаб. За пореден път тя ще бъде жури на новото издание на кулинарното риалити "Мастър шеф“, което ще се завърти в ефира тази пролет.

Освен че е факир в кухнята, шеф Роу има и богати познания в сферата на здравето. Самата тя неведнъж е споделяла, че само благодарение на правилното хранене е успяла да спаси и себе си, и съпруга си от тежки заболявания, а с помощта на някои суперхрани стопирала даже стареенето на организма си и забавила настъпването на менопаузата.

Силвена дава някои безценни съвети как да подпомогнем организма си след обилното празнично похапване и развенчава част от митовете кои навици са полезни за общото ни здраве и кои не. Противно на мнението на десетки диетолози и фитнес инструктори световноизвестната готвачка категорично отхвърля веруюто, че трябва да се стремим да пием колкото се може повече вода.

"Можем да се самоубием, като пием вода. Има случаи, при които хора пият по 5 литра вода на ден и се самоубиват по този начин. Това е много опасно. Според мен до 2 литра на ден вода е нормалното“, казва Роу.

"Всички преяждаме на коледните празници. Много е важно да се яде с мярка, защото храната не трябва да те прави дебел, а да ти дава сила и енергия“, допълва тя. По думите й е много важно да си направим план какво да купим и какво да сготвим.

"Ние ядем от скука. Аз постя, но ми става ужасно скучно и затова все искам нещо да хапна. Не яжте от скука, защото тогава приемаме погрешните храни“, категорична е кулинарката. Самата Силвена Роу прави поне пет десерта на празничната трапеза, но всички те са без захар. Тя посъветва, когато правим десерти, да не използваме рафинирана бяла захар.

"Заменете я с хубава биологична кафява захар или с кокосова. Но не и палмова, защото е много вредна. Всичко, което съдържа палмови мазнини, вреди на организма", обясни шеф Силвена Роу.

Тя апелира към всички българи храненето им да бъде балансирано. Шеф Роу отново припомни полезните свойства на чията и посъветва да намерим място за продукта на масата си. "Тя съдържа пет пъти повече калций от млякото, три пъти повече антиоксиданти от боровинките, три пъти повече желязо от спанака и два пъти повече фибри от елдата“, обяснява готвачката.

Тъй като чията все още не е достатъчно популярен и достъпен за масовия потребител продукт, журито на "Мастър шеф“ споделя, че тя има български заместители. От нашенските храни най-големите антиоксиданти са зелето и фасулът.  "Бобът е една от най-невероятните съставки за пазене на младост“, смята Силвена Роу, цитирана от "Ретро".


Още по темата: общо новини по темата: 1614
18.06.2021 »
21.05.2021 »
19.03.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/269 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
...що за логика има Мастър Шефката ') Това значи ли че ако пиеш по литър ракия ( или вино) ще се самоубиеш....ех..гроздовите екстракти пречат, а анасоновите ароматизират?
+1
 
 
Баба и все чия е яла. Всички хора си имат храни подходящи за тях в района в който живеят.Каква е тази мода да се влачат храни от всякъде и да се пробутват ,като НАЙ. За да може някой да печели от търговийка и "мода" в храните. А за водата също е мода и навик,да се наливат,като жаби. Мозъка сам си иска. Някъде съм чел,че около 30мл.вода на кг тегло е най оптимално за деня. И това е условно,защото всеки човек си е различен организъм.
+1
 
 
Отивай на централния площад в Перник да им обясниш
0
 
 
мхм да, и от чия можеш да се самоубиеш ...мхм даа ... и от простотия също
+3
 
 
Пия между 3 и 5 литра вода на ден, а понякога и повече, откакто се помня и не съм се самоубила досега почти 50 години... Всеки трябва да внимава какви съвети дава, особено ако се ползва с обществено доверие и популярност. Организмите са различни и се нуждаят от различно съчетание на елементи и количества.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: