ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Феновете на Ботев с отворено писмо до премиера и до всички институции в страната
Автор: Стойчо Генов 09:05 / 14.01.2020Коментари (39)10825
© Plovdiv24.bg
Клубът на привържениците на Ботев Пловдив, Сдружение ПФК Ботев и Обединени фракции "Бултрас" разпространиха отворено писмо до всички важни институции в България по повод смъртта на 28-годишния фен на "жълто-черните" Тоско Бозаджийски.

Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

На 05.01.2020 год. в гр. Солун, Р. Гърция, бе извършено организирано въоръжено нападение срещу български граждани, в резултат на което бе убит Тоско Бозаджийски от гр. Пловдив, на 28 години.

Тоско и негови приятели посетили на 04.01.2020 год. футболната среща между отборите на "Арис“ и "ПАОК“ от гр. Солун, Р. Гърция. На следващият ден около 16 часа, отивайки към своите автомобили са нападнати от над двадесетина фена на "ПАОК“, въоръжени с ножове, стоманени тръби и други хладни оръжия. След жесток побой върху българските граждани, Тоско загива, а други двама българи са откарани в болница с множество телесни рани. По наша информация, смъртта на Тоско е настъпила в резултат от множеството вътрешни кръвоизливи и рани в следствие от нанесения побой, а не от прегазилата го кола, както се тиражира публично в медиите.

Тоско Бозаджийски е избран за Председател на УС на "Клуба на привържениците на Ботев Пловдив“, обичан и уважаван от много от нас, инициатор и организатор на множество благотворителни социални инициативи на феновете на Клуба. Носител на чистите високи идеали, с които е създаден и съществува до днес нашия Клуб.

Според неофициална информация, водач на организираната престъпна група, нападнала нашите приятели е лице, син на висш гръцки полицейски началник, занимаващ се с футболното хулиганство. Имаме сериозни основания за безпокойство, че случаят ще бъде потулен и виновните ще останат ненаказани. Настояваме за безпристрастно разследване, което да разкрие действителните причини за смъртта на Тоско.

В допълнение искаме да обърнем Вашето внимание, както и това на цялата световна футболна и спортна общественост и към приложения видеоклип, в който часове след трагедията по време на местен баскетболен мач феновете на "ПАОК“ тържествуват над смъртта на Тоско.

Очакваме пълно съдействие от държавните институции на Р. България и Р. Гърция за разкриване на истината от компетентните органи и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона.

"Клуб на привържениците на Ботев Пловдив"

"Сдружение ПФК Ботев"

Обединени фракции "Бултрас"
Още по темата: общо новини по темата: 89
08.01.2024
08.01.2024
05.01.2024
05.01.2024
05.01.2024
04.01.2024
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Боко каза че щял да си го измести от ляво в дясно.А иначе вчера в Блиц имаше статийка за убавеца какви ги е дърлил миналата година там.....как информатор от Арис е изпял местонахождението и маршрута на вашите и после другото го знаете.И нищо ново под слънцето предатели и нагаждачи.....това сте вие селяни.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 14.01.2020 г.
+1
 
 
Пак пълно с миризливи лаутджамиици. С отвратителни коментари. Боклуци! И в Гърция има прокуратура, но и в Гърция е така, като тук - има наши и ваши, и там корупцията е до дъно, а ние искаме справедливост! А не - един в следствието и другите побойници - айляк.
+3
 
 
Момчета може да се юркате за стадиони концесии и титли ама не сте прави да се радвате зе един загубен живот на млад човек.Стадион може да има или няма купата у вас или у нас майната му.Ама млад човек убит и вие да се дърляте кой му се връщало кой заслужавал.Срамота
+3
 
 
Не бива да се допусне този инцидент да се приравни с футболно хулиганство. Ако атаката на тези убийци със същите ножове и стоманени тръби не беше над футболни фенове, а над обикновени граждани с викове Аллах акбар, щеше да се окачестви като терористичен акт на ислямски фундаменталисти. След като въоръжени лица нападат невъоръжени хора имаме класически опит за убийство. Ако такива случаи се неглижират, това ще отприщи още повече насилието и "феновете" ще атакуват противниците вече не с ножове, а с автомати!
+3
 
 
А бе локомотивци, вие отбор нямате ли си, опазихте ли концесията на стадион Ботев от прекратяване, та сте тръгнали акъл на нашите фенове да давате, да не искали подкрепа от българския премиер и държавните институции във връзка с убийството в Солун. Само ваши коментари, при това не на съпричастност, а на упрек! Вие не бихте постъпили така, добре, ама трябва ли ние да се водим по вас! Без натиск от страна на българската държава случаят ще се потули като футболно хулиганство. От 20 нападатели, всички с хладно оръжие над невъоръжените фенове, в момента в ареста има само един.
-5
 
 
Бпфк_1912 ти си пълен нещастник !!! Нямаше да си позволя да пиша в темата за починало 28год момче но на такива гадове нагли като теб трябва да ти се отговори. Чети сега внимателно, случката със Стоян и случката с Тоско е абсолютно идентична в едното нападение участниците са 7 срещу 30 в другото нападение са 10 арис 9 ваши срещу 30 паок, това че арис са избягали е друга тема !!! Нападението срещу буса със 7те човека от вашите 30 беше с тръби,палки и прътове с бодлива тел,Стоян беше в болница повече от седмица и естествено с опасност за живота първите дни !!! Слушай сега внимателно какво ще ти кажа гнидо мръсна онзи от горе гледа и за това престани да пишеш толкова отвратителни и най вече лъжливи истории само и само да си проповядваш пропагандата си !!! Спри защото виждаш колко нещастия ви се случиха с участници от нападението срещу Стоян, гледам те че се правиш че си много на вътре с инфото и за това сам трябва да се сетиш какво имам предвид !!! Онзи от горе гледа и за цялата ви помиярщина и за това и дойде този финал в който бяхте сигурни в победата ви, за това и дойде този гол шедьовър, за това и от номер 12, за това и в 7:3 та минута, така че замълчи поне за известно време и престани да изливаше помия..... ЗАЩОТО ОНЗИ ГОРЕ ЯВНО ГЛЕДА !
-4
 
 
Да почива в мир момчето! А идиотите които пишат декларацията са същите 30 човека които нападнаха феновете на Локомотив с тръби и боксове и вкараха един фен в болница с опасност за живота
-4
 
 
Няма да е лошо да престанем да четем за този организатор на умишлени убийства, защото никой не го е*е?
-1
 
 
Спрете се папагали.Оставете момчето да почива в мир.Има прокуратура в Гърция и тя ще реши кой е прав.Тези олигофрени които пишат не ходят ли на мач да се бият.Не оправдавам и тези на Локо ПД.На мач се ходи да се насладиш на играта а не да се биеш.
-3
 
 
Пишете и на Арменския поп в Солун. Много усложлив човек.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: