ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Ромско семейство разказа играта на голям цех край Пловдив
Автор: Адриана Георгиева 12:39 / 22.01.2020Коментари (11)24642
©
Ромско семейство, живеещо в незаконни бараки до фабриката за сладкарски изделия в село Кадиево пречи на бизнеса с боклук и мизерни условия. В началото на януари ромите са предизвикали пожар, който по чудо не е обхванал фабриката. 150 служители от предприятието може да останат без работа, съобщиха на пресконференция в Областната управа, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Не мога да приема хора, които са решили да инвестират и осигуряват 150 работни места да зависят от едно ромско семейство, което не спазва закона. Те създават риск за условията за фабриката. На 5 януари там възниква пожар. Собственикът на фабриката Николай Христозов ходи от институция в институция, за да търси помощ" каза областният управител Дани Каназирева.

Казусът е от над 25 години, а земята, на която се е заселило семейството е с акт за Общинска собственост от 2009 година.

По думите на Каназирева проверка е показала, че хората от малцинственото не са плащали и една стотинка данъци.

"Още днес трябва да се връчи акт за незаконно строителство от Община Родопи и заповед за премахване на незаконните колиби. Ще се предприемат мерки да се намери място за преместване на ромското семейство с 9 деца" заяви областният управител.

Вече са уведомени и социалните служби, тъй като липсват  условия за отглеждането на 9-те децата и те живеят в мизерия. Сезирани са и органите и на МВР. 

"По необясними е отказвано да се издаде заповед за премахване на незаконните постройки. Трябва да се спре с това толериране и да се прилага закона спрямо всички. Над 5 институции се занимаваме с нещо, което трябваше да бъде решено преди години" коментира Дани Каназирева.

"Има 2 страни по въпроса  - морална и закона. Ние сме давали всичко, което сме произвеждали във фабриката на семейството. Но ние щяхме да изгорим, покрай тях и условията около нас са мизерни. Ако аз строя ми трябва разрешително, защото плащам данъци" каза Николай Христозов собственик на фабриката за  сладкарски изделия.

При него работят 150 човека и от тях 20 са роми, но те имали желание да работят.

От предприятието плащали  на Общината над 20 хиляди лева данъци, а нарушителите - нищо.

"Многократно пускаме жалби  в кметството за боклуци. Ромите нямат тоалетна и вода. Започваме да строим и друго предприятие в другия край на улицата, и какво правим?" каза още Христозов.

Цялата история може да видите в прикаченото видео от пресконференцията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Стига с тези "роми", римляни ли са, ромеи ли са не знам, но ми писна да слушам и чета за тези крадливи цигани.
-4
 
 
Данка Измамка оправи безводието, сега ще се заеме с ромите. По-нелепа история в Пловдив не е имало. Дуо "Здравки" вършее, а жителите на древния град лапат мухите. На следващите избори пак си стойте вкъщи. Ех, Славчо, Славчо, къде си, Славчо. Добре се живееше по твое време...
+4
 
 
И в кое точно изказване по темата Здравка натопорчи с жлъч нещастните тролчета Споор и Антиконти,че така са се раздрискали ? Сигурно харесват циганите и им неприятно ,че нещо трябва да се предприеме.
-4
 
 
Данче да пукнеш дано и ти и Здравко и всички мазни г**ове които папате алчно от нашите данъци решението срещу циганската престъпност и мизерии те на политическият елит е само едно всички спираме да работим разбиваме оръжейните магазини и скачаме на гражданска война трябва да се пролее много кръв на цигани турци политици богати бизнесмени които са крали народа трябва много смърт и бедния българин ще даде жертви но няма как трябва да сринем държавата и само тогава може да има надежда за идните поколения нищо друго няма смисъл
-2
 
 
Дани, Дани много си смешна . Виж се само за нас по необясними причини или по точко обясними ? Какво ри става толкова години се вреш в политиката говориш смешно
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: