ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Феноменално! Марица удари най-великия тим в историята на Шампионска лига!
Автор: Стойчо Генов 20:15 / 23.01.2020Коментари (10)9771
Отборът на Марица (Пловдив) сътвори истинска сензация в европейския клубен волейбол. Възпитаничките на треньора Иван Петков постигнаха първата си победа от настоящия сезон в женската Шампионска лига. Успехът обаче не беше срещу обикновен тим, а срещу най-титулувания отбор в историята на състезанието - Динамо (Москва).

Маричанки прекършиха съперничките си с 3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:17) гейма в Москва, като епичната битка в Двореца на спорта "Динамо" продължи точно 116 минути.

Жълто-сините вече са с актив от 4 точки на четвъртото място в групата, Уралочка Екатеринбург е с една точка повече, а Динамо (Москва) остана с 6 т. Лидер е френският Кан с 9 точки (3 победи и 1 загуба).

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че отборът на Динамо (Москва) е 11-кратен шампион на Европа. Впечатляващата визитка на рускините включва още 5 континентални финала, 14 шампионски титли на СССР и седем на Русия, четири национални купи на СССР и 5 на Русия, както и две Суперкупи на Русия. Тимът е неизменен шампион на страната си за последните четири сезона.

За най-полезен състезател на мача (MVP) бе обявена разпределителката на Марица Лора Китипова. Огромен принос за успеха имаше и феноменалната игра в защита на Жана Тодорова.

Топреализатор на срещата стана Даря Столярова с 19 точки за Динамо. Александра Миланова бе най-резултатна за победителките с 18 точки, следвана от Кремена Каменова със 17. При официалния си дебют за Марица пък Христина Вучкова впечатли с пет точкови блокади.

С този мач Марица приключи гостуванията си в групата. До края на груповата фаза пловдивчанки имат да изиграят още два мача у дома в зала "Колодрума" - на 5 и 18 февруари от 18:30 часа, съответно срещу Кан и Уралочка.
Още по темата: общо новини по темата: 146
01.06.2020
29.05.2020
23.05.2020
19.05.2020
18.05.2020
16.05.2020
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 24.01.2020 г.
0
 
 
Добро утро.Честета победа на МАРИЧАНКА и треньорския щаб.Ето това е новина за тонус.
0
 
 
Да победиш Динамо ,като гост е феноменално. У дома и стените помагат.Да напълним зала Колодрума.Марица има нужда от силна подкрепа в двата мача.
+3
 
 
Браво, страхотна победа за историята. Честито на всички маричани, пловдивчани и българи! Дано продължават все така и дано имаме шанс да излезем от групите.
0
 
 
Това е нещо велико.Гордеем се с вас маричани.
0
 
 
Понеже статията за пресконференцията я няма, пускам коментара си тук: Защо не искате да разберете, че най-евтиния, най-достижимия и най-логичния вариант Пловдив да има стадион е ремонт на стадион Локомотив. Добър вариант, но малко по-скъп е стадион Пловдив – който би бил и НАЙ-СПРАВЕДЛИВ!!! На Източен 10 НЯМА как да има стадион. Дори и той да се построи с народни пари, то там просто няма ИНФРАСТРУКТУРА! Доказателство за това е Каменица развали ЦЯЛ ЗАВОД поради СЪЩАТА причина. Вие как си представяте там да има мач и да идат 30 000 човека! Къде ще се намери паркинг за 20 000+ коли??!!! Мислете логично! Освен това там в момента има една купчина порутен бетон и ръждива арматура насред едно блато. Това всичко трябва да се изрине и да се започне на ново. Ами представете си, че там все пак се построи стадион и вие все пак успеете да идете на мач на него – ами бихте ли си завели детето на балкона на стадион построен с ръждясала арматура! Ами какво ще стане ако този балкон се СРУТИ както се срути трибуната на Лаута?! Кой би бил виновен тогава?! Кога в тази държава ще престанат да вършат неща без да мислят?! Докога няма да има виновни!? Да не кажете после, че не сме ви предопредили?! За финал бих искал да цитирам мнението на уважаван потребител на един друг форум. Мнението е малко крайно, не е много вярно по същество: Браво момчета!!! Изцяло ви подкрепяме! Вие доказахте, че сте истински локомотивци и борци за СПРАВЕДЛИВОСТ!!! Искам само да кажа на Здравка и Здравко Тъпите, че ако бяхте по-умни всичко това можеше да бъде избегнато. Държавата се тресе от проблеми и скандали, града е пред фалит, вие искате да го забатачите още повече с МНОГОМИЛИОНЕН заем, а в същото време ПОДАРЯВАТЕ едни НАРОДНИ МИЛИОНИ на една малка група ПРОСЕЩИ същества, които не са разбрали че КОМУНИЗМА СИ ОТИДЕ!!! ЩО ЗА НАХАЛСТВО?! ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ!!! И в същото време се опитвате да да ни залъжете с някакво си „разследване“ на една нискоинтелигентна застаряваща кака говореща на диалект от близко село и която излъга цял Пловдив от коя партия е! Абе Бойко, какви са тези СМЕШНИЦИ, които си назначил да управляват Пловдив?! Мислиш ли, че ти правят добра реклама?! Взимай мерки докато е време! Какви са тези комунистически лозунги: „На всекиму според нуждите“ И кой ги определя тези нужди?! Тези двамата дето на две магарета сеното не могат да разделят?! ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВНОПОСТАВЕНОСТ между клубовете в града!!!
на 23.01.2020 г.
+4
 
 
Страхотна Победа! Честито! Гордост за Пловдив!!!
0
 
 
БРАВООООО Отлична игра . Зарадвахте ме момичета.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Девет маричанки попаднаха в разширения състав на България за Лига на нациите
Марица не даде гейм на ЦСКА в първия финален плейоф за титлата
ВК Марица: Да си приберем трофея обратно в Пловдив! Подкрепете ни!
Марица стартира с два поредни мача в Пловдив срещу ЦСКА финалния плейоф за титлата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: