ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бивш говорител на Мултигруп: Васил Божков е последният от групата на пилигримите
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 18:10 / 02.02.2020Коментари (7)175916
© БТВ
Димитър Недков
"Като си направих една равносметка, той (б.р. - Васил Божков) май остана последният от Г13. Или както аз ги наричам групата на пилигримите, които се опитваха да откриват нов свят. През 90 те години изпълзяхме всички от панелките и очаквахме, че ще видим рая. И аха, аха да се върнем обратно. Но имаше хора, според обстоятелствата, които се опитваха да направят нещо".  Така писателят и бивш говорител на групировката Мултигруп Димитър Недков коментира ситуацията около Васил Божков. 

Илия Павлов и Божков бяха много близки. Те бяха интелигенти хора, така писателят коментира снимка, показана в студиото, направена в сградата на парламента, на която Божков и Павлов седят на една маса за кафе. 

  "Главният прокурор е интересен персонаж. Казвам го като писател. Не мога да обсъждам професионалните му качества, но изпитвам респект към този тип професии, които се нагърбват да определят кое е злото и доброто. Но това е първият главен прокурор, който казва защо се опитва нещо да прави", каза Недков.  

"Другите не обясняват. Той си казва неговата версия: Аз го правя защото... Иска да сложи край на криминалния преход", каза още Недков. 

Коментирайки, дали идва края на криминалния преход и нас, писателят каза, че навсякъде след Потопа и след убийството на Кайн се почва криминалния преход на човечеството и не е завършил до сега. Въпросът според мен е, че никъде не свършват криминалните преходи, но всеки си знае мястото в обществото. 

"Богатството е много относително нещо, особено при днешните модели на икономиките. Днеска си богат, утре може да не си. Изпратих Павлов  с две монети, за да си плати на лодкаря. Интересното е, че след такива случки то се разпада. Още след втория час започва разграбването на такива формирования", коментира още Недков. 

Помолен да коментира пътя на забогатяване на Илия Павлов, писателят каза, че не е запознат с материята.  "Не мога да коментирам икономически материи, никога не съм се занимавал с икономиката и бизнеса на Мултигруп. Аз съм се срещнал с Илия Павлов доста по късно след първия му милион - в периода Костов. Нищо не е отвоювал Костов. Той си заслужава отделна оценка", каза писателят.  Репликата за опашката и гущера не е на Илия Павлов, а на Георги Кадиев, който по онова време е журналист. Тогава Павлов е бил на бизнес училище в САЩ, разкри още той.  

Говорейки за връзките между бизнес и политици, Недков каза, че няма бизнес, който да не се стреми да плаща за влияние, но законно. Това е бизнес. Има 12 700 лобистки компании в Брюксел. 

"Проблемът не е дали бизнесът купува политици, защото бизнесът всяка сутрин се събужда с един проблем в главата си - ще завърти ли колелото днес, всичко, което е постигнал, да заработи. Политикът не се събужда с това, Проблемът е, че почти няма в България политик, който не се продава", каза също Недков. 

"Типажът Гешев с неговите акции, сюжетната му линия, кога се появява? Те се появяват когато е достигната критичната, конфликтна точка. Първо, политиците са превърнали службата на народа в бизнес, ужасяващ бизнес. Бизнесмените допускат другата фатална грешка, че те може да управляват държавата. Тогава се появява прокуратурата", каза Недков. 

В студиото той припомни и своя прогноза за 2020, че не му е трудно да отгатне какво ще се случи в прехода. Той на шега бил казал, че "ще дойде ревизора и наистина дойде ревизора". По думите му, Павлов и Божков бяха по-смели момчета, сегашните са по-страхливи.  

Недков заяви, че не се интересува от хода на разследването на убийството на Илия Павлов. 

"Не съм се интересувал от разследването на убийството на Илия Павлов. Тогава той падна в краката ми, сложихме го в колата и това е. Сигурно си е тръгнал щастлив, защото последното нещо, което е видял, са чисти детски очи" спомни си Недков.  Въпросът не е към мен, защо убийството не е още разкрито. Възможностите са много. Въпросът е да не решат, вземе ли се решението, няма връщане назад, добави той. 

Недков направи и прогноза за бъдещето около бизнеса на Божков. 

"Хазартът е политически инструмент, той контролира масите. Под хазарт трябва да разбирате от билетченцата за търкане до луксозното казино Роял, където Джеймс Бонд спасява света, играейки. Там се научават много неща. Много от тайните, които изтичат, това са в казината посетителите. Чрез хазарта можеш да ги закопчаеш по различни начини. Хазартът е възможност за разплащане. Политикът застава до масата и печели 50 000 долара законно". 

"Мисля, че не остана човек, освен Божков, който през целия преход да знае доста интересни неща. Но това си е работа на специализираните органи", каза Недков.


Още по темата: общо новини по темата: 312
01.04.2024 »
01.04.2024 »
30.01.2024 »
23.01.2024 »
23.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/52 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 04.02.2020 г.
0
 
 
дърт комунистически урунгел , лъжец
+1
 
 
Бля,бля, бля, - имаше хора според обстоятелствата, които се опитваха да направят нещо! Писателче, те много хора се опитаха, ама защо само агентите на ДС успяха? Въртиш, сучиш, нищо не казваш- ето това е лицето на българската журналистика и култура - прекланяне пред мутрите и силните на деня, предъвкване и премълчаване на очевидни истини в полза на същите! В крайна сметка нивото на журналистиката и културата също е много важен показател за нивото и развитието на гражданското общество, а при нас то почти не съществува!
-1
 
 
Последния от групата дето си отстрани съдружниците. Не търпи конкуренция и ги чисти.Със сигурност външните разузнавания знаят това и си траеха в годините на прехода.Ще се изчистят сами и после най едрия ще го отнесе за всички.Ал Капоне го вкарват за неплатени данъци. Останалите дребни риби се нагласят според държавата.Бизнеса е на светло и плаща данъци.Иначе примера го имат...Та това с Божков е за назидание и предупреждение,че почва прехода на Изчистване. Октомври 2019г. 5 български лица бяха в САЩ. Политици сред тях нямаше!!! Направете си труда да разберете кои бяха там. После ходи и Борисов.После зам.главния секретар на САЩ идва в България. Станахме интересни ,защото страната ни е на интересно място. Последните 5 г. Ситуацията между Турция и Русия ,кара САЩ да ни забележат и да поразчистят ,за да ни имат доверие в това,което трябва да сме. А това е в комбинация с Гърция и Румъния. На никой не му направи впечатление,че гоним по един и същи начин руски дипломати.А преди дни гърците подписаха договор и за бази ,които да отдават на САЩ и да ги използват.Това се случва и с Румъния.Но в Румъния,почистването мина преди нас.Кьовеши даже стана европейски прокурор. Започва прехода на Изчистването.Божков е поредното лайно.Затова разни "очи",Баневи,Ветко са в ареста. Цв.Василев е ,като заточен в Белград. Кое не ви харесва ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: