ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Зверско чакане и опашки пред спешния кабинет в УМБАЛ "Свети Георги"
Автор: Адриана Георгиева 12:53 / 03.02.2020Коментари (17)24371
© Plovdiv24.bg
От зверско чакане и опашки пред спешния кабинет в пловдивската УМБАЛ "Свети Георги" се оплака читателка на Plovdiv24.bg. Публикуваме писмото й без редакторска намеса:

"Добър ден! Следя с интерес вашия сайт и много се радвам когато отразявате всичко,което се случва в нашия град. И мой роден, обичан град - Пловдив. Но не мога да не кажа какво се случи днес неделя 02.02.2020 година. Но искам да подчертая,че това не е нещо ново. Днес след обяд отидохме до УМБАЛ "Свети Георги" в град Пловдив, в спешния кабинет за спешен случай. Пред кабинета чакаха около 50-60 човека, всичките болни за спешни случаи. Тръгнахме си и отидохме в друга болница със спешен кабинет, където минахме значително по - бързо.

В УМБАЛ "Свети Георги" бяхме около 15:30 часа и до към 23-24 часа с много късмет и железни нерви можеше да минем. И това е винаги така пред спешния кабинет, не ден, не месец, а години, години наред. Та питам - докога ще продължава това пред спешния кабинет на областен град, защо няма повече дежурни кабинети и повече дежурни доктори. Докога, докога? Докато някой не умре или колабира ли? Дали тогава някой ще се заинтересува? Дано! Още съм оптимистка и обичам град Пловдив".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За тази болница изобщо нямам думи но и аз имам едно 8 часово чакане във спешно отделение там и бях във девети месец бременна със асматичен пристъп пълно безумие и когато най накрая ми писна и се развиках и казах че ще извикам телевизия да снима за секунди бях приета
0
 
 
Това за циганите пред спешното не е вярно.Те не обичат да чакат и затова направо звънят на 112 и им ходят на крака.Имам приятел в спешното и ми казва,че като стане 17 ч. линейките не излизат от махалата.Като ги питат защо не са минали през джипито казват,че вече не работи.Айде,Гешев ти си
0
 
 
Нямат изгода? В Избомбената болница в Смирненски миналата година ни сурвакаха с 50 кинта. В спешен кабинет, на 2 етаж в дъното, даже имаше лека опашка от 2-3 чакащи.
0
 
 
За спешните кабинети в многото частни болници просто забравете. Вписват ги за да вземат нужната категоризация. После няма дежурни, обяснява се, че при нужда ги викали от къщи, но точно днес няма как. Най-много някой стажант да ви погледне. Явно нямат финансова изгода от тази дейност.
+2
 
 
Вижте сега, аз съм от позитивно мислещите хора и в Лондон не ми се е налагало да чакам пред спешен кабинтет, понеже съм ходил само на екскурзии, но знам че и там здравеопазването не е цветя и рози както си мислят много от хората... ФАКТ е обаче че тук пред спешните кабинети 90% от чакащите са цигани, които ходят все едно при личния лекар, с разликата че тук им е без пари... Естествено осигуровки не си плащат и са намерили вратичка... Веднъж една лекарка от спешния кабинет във няма да казвам в коя болница ми напълни душата... Преди нас разбираше пак имаше на 90% цигани, които видимо... не бяха за спешното. Едната "болна" разбира се я придружаваха цялата фамилия (сигурно имаше 6-7 човека) и всички бяха по себе си с поне по 200-300 да не казвам и повече грама злато. Та дойде им реда, влезна въпросната... След няма и 2мин лекарката я изгони с думите "пари за килограми злато имате, но за осигуровки нямате! Няма какво да ти преглеждам щом гърлото те боли и имаш 38 градуса температура!" Евала на лекарката... Не е редно лекар да го прави, но после се замислих че и тя сигурно леко се дразни от подобна безочливост. Ако се намери начин циганите да не ползват тези кабинети щото са хремави... МНОГО драстично ще намалее чакането. И не казвам че те нямат право на такава помощ... но в момента просто им е евтино, не спешно...
+2
 
 
Точно така е. И В Лондон се чака понякога с часове ! И навсякъде на Запад се чака. При това на Запад недостигът на лекари и сестри не е толкова катастрофално тежък колкото е в БГ. Трябва да се разбере , лекарите са богатство. Който си гони лекарите от територията , както правите в БГ , после реве. "А , ама защо чакам?" Ще чакате , и още по-зле ще става. Лекарите са лукс , те на са ви даденост под ръка ! "Доктор искам , сега го искам" ! И лекарският труд струва мнооого скъпо. Така е в нормалния свят... Специално в "Свети Георги" от десетилетия има и друг момент , там големите специалисти , "печените доктори" , не давата спешен кабинет. Пращат новобранците , да се учат долу. А неопитните доктори работят по-бавно , ослушват се , изискват повече изследвания и лаборатории , така се губи време и пациентите чакат повече.
0
 
 
И пак топката е в държавата! След като не могат да се проборят с циганите, които нямат осигуровки и чакат да стане 18ч., за да виснат пред спешните кабинети, да осигурят поне по 5 спешни кабинета на УМБАЛ във всеки град. Безобразието в УМБАЛ, а и не само е пълно!
+3
 
 
Половината от чакащите така наречените "спешни случаи" не са такива, сигурен съм, че докторите и сестрите не си пият кафето вътре, а спасяват човешки животи, този кабинет обслужва целия град и областта...А за допълнителни доктори и сестри май не може да се говори особено в спешното, където предполагам лудницата е пълна...Но все пак имайте впредвид, че има и други спешни кабинети в Окръжна и Пълмед...
+1
 
 
Щото не сте били в спешния кабинет в Лондон в болница Свети Георги в Туутинг. Там отиваш в 5-6 след обед и ако минеш до 2 сутринта викаш ура!
+1
 
 
Ами, ходете и в другите болници де. Всяка болница трябва да има спешни кабинети. Има толкова частни болници като не ви харесва в държавната
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: