ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Докога собствениците на кучета ще правят каквото си искат?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 10.02.2020Коментари (15)17999
©
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да изрази своето възмущения към стопаните на кучетата, които оставят безпризорно своите домашни любимци да сноват из тревните площи на междублоковите пространства

"Здравейте! Пиша ви, защото вие обръщате внимание на сигналите за безразсъдни собственици на кучета. За съжаление този проблем се игнорира, освен ако не се е случила някоя трагедия. В четвъртък около 14.30 ч. една жена беше пуснала добермана си без каишка на полянката зад комплекс "Олимпия" (до магазин "Декатлон").

Наблизо има кучешка площадка, но тя беше решила да го пусне точно в междублоковото пространство. Безотговорната стопанка стоеше с ръце в джобовете, докато кучето й си вършеше нуждите, и не почисти след него. Дотук нарушенията са две – разхождане на куче без повод и несъбиране на отпадъците му.

Освен това на тази полянка и покрай нея играят деца и съвестни собственици на дребни кучета ги разхождат на повод. Трябва ли да се случи инцидент, за да се обърне внимание на безотговорните собственици на едри кучета?"


Още по темата: общо новини по темата: 68
24.02.2023 »
07.02.2022 »
22.02.2021 »
08.10.2020 »
22.02.2020 »
07.07.2019 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
В някои случаи кучета имат повече мозък и акъл, от хората които пращат жалби срещу тях. Най-вероятно и тук е така.В повечето клетки за кучето е много малко и мръсно. Аз лично имам голяма порода и много често си го пускам свободно без повод, защото знам че кучето ми е възпитано и няма да навреди на никого. Просто тъпите лелки ги е страх и търсят само къде да се оплачат.
+4
 
 
Защо общинарите не си гледат работата?!?Защо няма яки глоби за тези урунгели,които мъчат и животните,и съгражданите си?Защо трябва да страдаме заради *кефа* на глупаците,които искат в града да гледата животно?Хайде по родните места!
+2
 
 
Това куче всеки ден поне по 2 пъти е на това място, НИКОГА не е било с повод. Винаги е свободно. Моля органите отговорни по този въпрос вземат мерки. Нека бъдат взети мерки! Дори и най-доброто животно да е според стопанина, това е животно, винаги във всеки един момент може да реши и да направи нещо за което не ми се коментира. МОЛЯ, Да се забрани на такива кучета да се извеждат без наморник и повод.
+4
 
 
Не са виновни кучетата. Истинските помияри са техните собственици. И мога да разкажа съвсем пресен случай. Живея на ул. Волга, до Второ РПУ. Най-редовно гаражните врати са опикавани, тоест "маркирани" по думите на собствениците им. Веднъж успях да видя собственикът на такова животно, което "маркираше" вратата на гаража. Беше типичен нискочелест селянин, пришълец в града, с два пръста чело. При най-любезна от моя страна забележка, да не позволява на кучето си да опикава сградата и гаражите, този индивид каза, че нямал никакво намерение да го спира! Каза, че кучето така "маркирало" и у тях, и в крайна сметка дори стигна дотам, да ме заплашва със саморазправа заради забележката ми! Ето това представляват "милите и състрадателни" кучкари, които по никакъв начин не се съобразяват с останалите хора, тяхното имущество, евентуалните зарази, които могат да стигнат до деца, а и също до всеки човек, който ако реши да използва гаража си, трябва С РЪЦЕ да докосва там, където куче е пикало!
+1
 
 
Просто е. В жилищни сгради никакви кучета. Който иска куче, да го гледа в къща или на село. Оставиш си песа на терасата, отиваш на работа и някой друг да го слуша. Глоба за разходка без каишка и намордник. Глоба за непочистване. Въпросът е кой ще контролира всичко. А, да, и глоба, ако си караш мастията в скута, докато шофираш. Моето куче го возя в багажника на пикапа. Винаги е вързано и с намордник. И да, гледа се в къща. Не съм толерантен към всичко различно от това, което правя аз.
+1
 
 
Не са виновни кучетата, а човекоподбните им стопани! До нас една баба всеки ден си събира пастите, а едва се навежда, но на дрислите и дрисльовците им е под нивото да се занимават с фекалии и не им пука за околните, за това бой докато не им омекнат канчетата и това е решението.
-1
 
 
Рев за зелени площи,за да може да ги осират псетата им.
-1
 
 
Високи данъци за тези,които гледат кучета в града.Глоби,ако не се събират шайбата на кучетата си.
+3
 
 
За жалост докато общинарите не започнат да си вършат работата. На мен ми се е случвало куче, което е домашно (не Доберман, по-дребно) да се спуска към мен лаейки и ръмжейки и да се опитва да ме захапе. Един ритник по-късно се отказа, а лелката, която го разкарваше ме изкара едва ли не изрод, че се защитавам от нидимо озлобялото й куче. Хайде сега въпрос към другите, които биха ме сметнали за изрод - поставете на моето място дете в тази случка и пак си помислете.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: