ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на Пловдив: Крайно време е градът вече да се пооправи
Автор: Диана Бикова 13:51 / 10.02.2020Коментари (12)6925
©
"Бюджетът е величина, константа, която не може да се наруши. Казах и на колегите - съгласен съм, всеки има поети ангажименти, когато предизборно е говорено някъде, когато е бил сред хората. Но когато искаш нещо, трябва да знаеш откъде да го вземеш, за да можеш да го сложиш в някакъв параграф.".

Това каза пред журналисти кметът Здравко Димитров в отговор на въпрос какво очаква да се случи на сесията утре, на която ще се гласува бюджетът на града, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Утре ще бъде също хубав, слънчев ден. Дано всички сме в настроение и след сесията. Нормални неща очаквам - някои да искат, други да не дават и така" - коментира кметът.

Димитров смята да помоли общинските съветници в началото на сесията "да бъдат така добри, като кажат "Искам пари", да кажат откъде да се вземат, защото иначе трябва някой друг да бъде ощетен. 

Кметът съобщи още, че има амбициозната задача до края на годината да се стартира процедурата за реконструкцията на "Даме Груев", ако няма обжалване. "Крайно време е градът вече да се пооправи. "Даме Груев", "Модър Царевец", моста над Марица, бул. "Северен" - продължението. Това са неща, които трябва да бъдат изградени, направени, дали от бюджета, дали от кредитна линия, дали по някакво друго финансиране, това зависи и от сроковете. Ако е от бюджета - ще бъде най-бавно" - коментира той.

Очаква се времето да се оправи, за да се преасфалтира кръговото кръстовище на бул. "Северен", след което ще бъде пуснато движението по него.

На въпрос има ли напрежение между него и районните кметове, Здравко Димитров отговори, че никога не е имало.

"Не знам откъде и кой ви го е казал това нещо. Аз също съм бил районен кмет. Бил съм районен кмет с пари и без пари. Без стотинка ни оставиха последните 2 години. Плюс това сме от една партия /б.р. - сочи кмета на "Централен" Георги Стаменов/. Как си мислите, че може да има напрежение? Те ще искат нещо, аз няма да им дам. Не знам коя медия иска да има напрежение. Ето /б.р. - сочи пак Стаменов/, питайте ги. Ние дума накриво не сме си казали, вие – напрежението продължава ли? Не, няма, никога не е имало и мисля че няма да има. Няма за какво. Пловдив е един, Пловдив е на всички. Не е нито на районните кметове, нито мой. Пловдив е на гражданите. Всички искаме най-доброто за Пловдив. Както и вие, журналистите, предполагам" - заяви Димитров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Боко нещо не идва в Пловдив и нищо не върви.Зико го е ударил през просото и насреща нищо.Пет месеца нищо не е направено.1млн. за преасфалтиране на Тракия по 7 млн. на км.
+3
 
 
От самосебеси ли да се оправи бе Пинокио?? Вие за къв К.р сте там?? Или само да лапате??
+3
 
 
Крайно време е Пловдив да има нормални кметове, а не сервилни партийци със съмнителни умствени възможности. Но, честно казано, изгубил съм надежда. Здравки, Славчовци, Здравковци, Ивановци... Липсва на Пловдив един Иван Панев.
+3
 
 
"Ми да вземе да се оправи тоя град я! А ма!" Казал Пинокио (Здравко) и седнал да чака, кога!?
на 10.02.2020 г.
+2
 
 
"Димитров смята да помоли общинските съветници в началото на сесията "да бъдат така добри, като кажат "Искам пари", да кажат откъде да се вземат, защото иначе трябва някой друг да бъде ощетен. " - под някой друг , кого имате предвид - някой ваш заместник или пловдивчани... Въпроса не е в да "...кажат "Искам пари"..." и да се търсят ощетени , въпроса е давайки се тези пари да има видим за града резултат , различен от това общината да си купи ново возило или ново лаптопче за неясни никому цели и после се опрдавадават , че им трябвало за Autocad или WINDOWS 10 ... Имаше такъв мем , че едно лапе вика на баща си: "Тате , тате трябва ни RTX 2080 за да мога да работя с новия офис пакет" та и те така ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: