ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Иван Костов: Президентът не е на висотата на очакванията на хората
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:11 / 11.02.2020Коментари (4)4713
© БНР
Институционалната криза само пречи на самите институции да работят. Това коментира Иван Костов, премиер на България в периода 1997-2001 г., пред БНР.

"Ако президентът мисли, че като налее гориво в институционалната криза, ще изведе хората на улицата, много се е объркал", коментира Костов думите на държавния глава от преди дни.

Костов заяви, че има ниска институционална култура и изострящи се конфронтации, от което никой не печели.

По отношение на сблъсъка между главния прокурор и президента и разпространените от прокуратурата записи, в които се твърди, че единият от гласовете е на държавния глава, Иван Костов изрази учудване, че Румен Радев не е защитил ген. Цанко Стойков, който е началник на ВВС и е другият глас от СРС-тата: "Излезе, че президентът не е на висотата на очакванията".

Според бившия премиер гражданите на България сега се чувстват още по-незащитени, защото президентът не реагира на действията на прокуратурата, които според Костов, са нарушили човешките му права: "Хората си казват, че щом срещу него може това да се направи, значи може да се направи на всеки".

"На всичко това президентът отговори със снемане на доверие от правителството", посочи Костов и обясни, че това е "блъснало" дебата в друга посока - въпросите вече са какво ще прави Радев, ако създаде партия, тя ще навреди ли на БСП и т.н.

"Това, че съдия от Спецсъда е посочен от държавния секретар на САЩ, че получава забрана да посещава Съединените щата заради корупция, е сигнал за "гнили ябълки" в тази система", заяви Иван Костов и добави, че очакванията след изявлението на посланик Херо Мустафа са, че ще бъдат посочени още хора.

Българското общество не е привърженик на реформите и ги посрещна на нож още в самото начало, коментира Костов и изрази съжаление, че много малко е направено тези убеждения на хората да бъдат променени.

По думите на Костов страховете на хората от влизането в еврозоната никой не може да ги пребори, ако не работи върху нагласите и убежденията на хората. "Трябва да се обяснява и трябва хората да се готвят", категорично заяви той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Точно Ликвидаторът на Българскта икономика с изявления...Как продадохте Авиокомпания Балкан за 5 мииона-цената на един апартамент в Ню Йорк,а жена ви слобяваше касови апарати около Карлово,струващив Дубай 20 долара...Задължихте търговците да с купят по 2-3 за две години с промени в законите-на цена 350-400 долара...
+1
 
 
Върнал България в Средновековието??! Абе пийте ги тия хапчета бе!!!
+4
 
 
Както винаги, този който най-малко има право да говори, се изказва и си позволява да дава оценки! Човекът, който върна България в Средновековието, учителят на комунистите, ликвидаторът на българската икономика си позволява да критикува президента за това, че е излязъл да каже публично, че България загива!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: