ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
И Здравко Димитров, и Илия Кирчев разбраха кой победи на изборите в Пловдив
Автор: Любомир Минчев 14:26 / 12.02.2020Коментари (29)25888
©
Пренебрежението към районните кметове на Пловдив – до един от ГЕРБ, както и към групата общински съветници на партията, приключи на общинската сесия във вторник. Или поне така сочат решенията, свързани с бюджета за 2020 година, взети на сесията.

Пренебрежението към кметовете и съветниците беше акцент в поведението на новата местна власт, сякаш ГЕРБ не е победил в Пловдив и кметът не е от ГЕРБ. Но на последната сесия стана ясно, че победителят на местните избори е ГЕРБ, макар че кметът Здравко Димитров не се държи като член на тази партия. Кой е победителят разбра и самодоволният зам.-кмет Илия Кирчев, който се беше въобразил, че държи и хляба, и сиренето, че може да каже на районните кметове и съветниците да се снишат и да чакат по-добри времена.

Здравко Димитров не присъства на заседанието на групата общински съветници от ГЕРБ в навечерието на важната сесия, тъй като "нещо се разминали“. Съветниците имаха претенции за повече пари в бюджета за районните кметства – още 3,5 милиона лева. Димитров обещава, че ще удовлетвори желанията за пари по различни пера на хората на Каназирева, но не обещава нищо на съветниците от ГЕРБ, не се и среща с тях. Надяваше се, че бюджетът ще мине в ОбС, макар и с малко сътресения.

Не, сътресението се оказа огромно и постави под съмнение кметуването на Здравко Димитров.

Гаврата с районите кметове започна преди месеци с анонса, че ще разполагат с по 300 000 лева – за тротоари, градинки и малко асфалт. Бунтът им стана очевиден пред жалката перспектива, която се откри пред тях – нищо да не свършат в мандата си, макар и избрани пряко от жителите на районите си.

Гаврата продължи и на сесията, когато Илия Кирчев им каза, че 300 000 лева са много пари и да се оправят с тях. "Бунтът на мравките“ трябваше да приключи с категорично решение. И приключи. "Мравките“ подсказаха, че бюджетът няма да мине в този вариант.

И бюджетът мина, но както пожела партия ГЕРБ, а не както си бяха наумили Здравко Димитров и Илия Кирчев.

Здравко Димитров беше заплашен още във вторник да слезе от политическата сцена, ако обяви открита война на общинските съветници от своята партия и на районните кметове от същата партия. Зико беше изправен пред бламиране от "своите“ съветници и последващо унизително кметуване – агония за Пловдив.

Това, което се случи на сесията, е следствие от поведението на Димитров преди четири години, когато се опита да разцепи партията с кандидатурата си срещу местния лидер Иван Тотев, както и с пренебрежението си в предизборната кампания миналата есен към кандидатите за районни кметове. Димитров водеше самостоятелна кампания и сега ще остава все по-често сам за важните решения, които се взимат за града. Екипът около него, който почти няма нищо общо с ГЕРБ, а обслужва корпоративни интереси, трудно ще се изправи и трудно ще победи победителите от местните избори в Пловдив. Във вторник го разбраха и Здравко Димитров, и Илия Кирчев

При това положение логичен е въпросът: Има ли пилот в самолета? В конфузната ситуация, в която се насади, пред Здравко Димитров има три варианта.

Първи вариант: Сяда стабилно на пилотското място и се доверява на партията, която го издигна. Този ход задължително минава през смяна на заместник-кметове. Ако не го направи, трудно ще върне доверието в съпартийците си, колкото и да се опитва да пилотира майсторски.

Втори вариант: Отказва да седне на пилотското място и продължава да се крие, както досега. Оставя самолета на автопилот и позволява на заместниците си да разпродадат аероплана на части, за да задоволят корпоративните интереси, които старателно обслужват.

Трети вариант: Сяда на пилотското място, събира смелост поне колкото Славчо Атанасов, който захвърли подкрепата на ГЕРБ. И Зико така - заявява,че няма нужда повече от ГЕРБ, защото има да изпълнява корпоративни заръки, сглобява мнозинство от партии –еднодневки и опозиция и, обрича града на нулев мандат, след който новият кмет трябва да сглобява самолета и развитието на Пловдив от нулата.

С поведението си от началото на мандата Здравко Димитров все повече клони към втория вариант, като не изключва и третия. При това положение се очертава следната картина:

На борда бушува пожар, избухнала е бомба, а капитанът не може да бъде открит. Има съмнения дали изобщо е излетял и не се скрил в някой килер. Само си показва главата да види кой ще свърши неговата работа. И какво вижда? Стюардесите, маскирани като пиари, както и тумба втори пилоти, назначени за зам.-кметове, са нарамили пожарогасителите и гасят самоотвержено. Гасят пламналата глава на пилота, който изобщо не се качил на борда. Няма пилот в самолета!

Още в предизборната кампания стана ясно, че олигархични кръгове си разпределят Пловдив и това е основната задача на кандидата за кмет Здравко Димитров – да улесни разпределението. И сега тези корпоративни бизнес групи са действителните собственици на самолета "Пловдив“. Пилотът е един фигурант – може изобщо да не управлява. Това толкова добре го устройва, че и заем за 120 милиона да обсъждат, той може да си остане в килера и само да наднича дали пожарникарите си вършат работата.

Ако видите, че от прозореца на самолета ви маха пилотът, това не е той. Ако забележите, че носът му е дълъг и до него е Каназирева, може и да е той.



Още по темата: общо новини по темата: 79
22.10.2020 »
22.10.2020 »
08.10.2020 »
07.10.2020 »
07.10.2020 »
07.10.2020 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В момента, в който гласувах за теб знаех, че правя грешка. Бях сигурен, че ти не трябва да си кмет. Направих го, само защото си от ГЕРБ и очаквах да докараш пари в града, както направи Иван, ама сте от различни планети. Това място беше за Димитров, ама не Здравко.
+1
 
 
Месеци наред тоалетните в ДКЦ 7 / Събота пазар / са затворени.Хората ,които трябва да ползват лабораторията са в невъзможност да дадат урина,да не говорим ,че много болни хора се измъчват от проявеното повече от половин година нехайство от страна на поликлиничното ръководство.Община Пловдив би трябвало да предприеме спешни мерки в тази насока.
на 12.02.2020 г.
-1
 
 
Не смяна на Здравко,а смяна на модела на управление на ГРОБ трябва.Всички районни кметове са номенклатура на Тотев и се подчиняват единствено на него.Здравко да го духа. И от мен.
-1
 
 
Докато не изритаме тоыа самозабравил се "кмет", Пловдив ныама да се оправи. От тоыа и цхеп за катза не става. Масови протести му е маыката, докато Боко Тиквата го смени.
+1
 
 
Г-н Здравко Димитров, вие сте лъжец! Аз гласувах за вас и сега ме е яд. Нямам възможност да ви го кажа в лицето ама ако имах щех.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 12.02.2020 г.
+1
 
 
Тоя бегА от ГЕРБ и правИ колаборационизъм - него ли избрахте за кмет? Предател, после имаше мрън-мрън и се върна там, където се усети, че има гювеч. Е, Боко му го поднесе на тепсия. Та, какво да чакаме от такъв?
+5
 
 
пълна пародия са тея. всичките са за обесване пред общината!
на 12.02.2020 г.
+2
 
 
На тая снимка ,изглежда много учуден....
+2
 
 
Здрафкоу, искъй смянъ дукът е време ва даттевйва. И зъ чеп зъ зели ни стааш.
+5
 
 
В Смолян казват:,,Ша тьоглиш,пич" И ние така...докато търпим!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: