ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Големи неприятности за директор на училище в Пловдив, обвиниха го, че е ударил ученик
Автор: Адриана Георгиева 15:02 / 18.02.2020Коментари (15)41121
©
Илия Къртев
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ученик е бил ударен от директора на пловдивското СУ "Св. Паисий Хилендарски" в час по математика на 13 февруари. Това твърдят родителите на детето. Ето и тяхната версия:

По време на часа по математика Илия Къртев поискал осмокласникът да излезе на дъската, но момчето отказало. То обяснило, че е отсъствало от последните часове и е изостанало с материала. След това директорът ударил с ръка ученика и го изгонил от час. От този момент момчето не искало да посещава часовете по математика. 

Родителите на ученика са пуснали жалби до РУО Пловдив и МОН.

"Днес жалбата дойде при нас. До 4 март трябва да се извърши проверка и да се изслушат и двете страни", коментира за Plovdiv24.bg Иванка Киркова, началник на РУО Пловдив.

От 2005 г. Къртев е помощник-директор в СУ "Св. П. Хилендарски“, а от 2015 г. е директор на училището.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Изказваме пълната си и безрезервна подкрепа за господин Къртев и призоваваме всички учители и директори на учебни заведения да защитят колегата си от абсурдните обвинения. Педагозите най-добре знаят за какво иде реч от поведението на болшинството ученици и каква е "подкрепата" на родителите им. Вместо благодарност - клевети и агресия. Тези родители горко ще съжаляват за поведението си и възпитанието на тинейджера, защото той ще им го върне с лихвите. Да не им е "просто" заради простотията!
+2
 
 
Твърдо заставам зад изказването на г-н Данев!Стига с тези лиготии в училищата.Крайно време е в семействата да се мисли за възпитанието на своите деца.Тази "Демокрация"е криво разбрана за нас българите.
-2
 
 
Насилие в училищата ще има както между учениците, така и между учители и ученици, докато не си отиде и последния "педагог" като Къртев. Агресивен, сприхав старец, който в същото време неглижира проявите на агресивните ученици и не смее копче да каже на агресивните им родители. Затова инцидентите в това училище са постоянни. Епохата на учителя-бог-самодържец отдаааавна отмина. И новото поколение не е онази удобна, социалистическа младеж, винаги и за всичко виновна, винаги и всичко търпяща! Вън насилниците от училищата! Долу ръцете от децата ни, комплексирани и самозабравили се психари! Сигурна съм, че случаят ще се потули, защото и в РИО са от същото котило, и гарван, гарвану око не вади. Обаче, да се знае - директора Къртев, психоложката Дингилска, историчката Елена Бургова - всички ваши действия и бездействия, с които сте осакатили психиката на не едно дете, ще се върнат на вашите деца! Стократно!
-1
 
 
Този "метод на преподаване" е постоянна практика в това "елитно училище"(било е някога). Директор не е единственият,който го практикува. Има още много учители,които го използват,но лошото е,че родителите на пострадалите деца не смеят да се оплачат и опълчат на "системата на преподаване", защото знаят, че нищо не може да се промени. Всички знаем,че има камери в класните стаи. Много лесно може да се разбере кой е крив и кой е прав...,ако случайно в този момент камерата в тази стая не е излезнала от строя по някаква причина... Ако хората не споделят, каквото виждат и на каквото са станали свидетели техните деца, този метод на преподаване и обучение ще процъфтява и занапред.
+5
 
 
Долу ръцете от господин Къртев! Простаците е крайно време да се научат, че училището не е интернат с възпитателен профил, както и че възпитанието е отговорност на собственото семейство на всеки ученик.
+6
 
 
Това е плитко скроена лъжлива история- познавам лично човека - много спокоен уравновесен, преподавател с дългогодишен стаж, няма как да посегне на дете даже и някой мърльо да заслужава това, но той никога не би го направил!
-4
 
 
Изгоря, завалията, ама пък му е време, вече е близо 70 годишен, ще си оди дома.
+11
 
 
Че днешните ученици непрекъснато си търсят " майстора" и то благодарение на своите родители ,които ги " възпитават " ,а учителите са поставени на колене и пред учениците и пред родителите - това е пълно безобразие.Един шамар - голяма работа/ ако е имало изобщо такъв/ , но повечето родители са тъпи илитерати, непрекъснато се жалват и търсят вината в другите !
+8
 
 
Сигурен съм,че между отказа и шамара момчето е направило нещо.Може и да е споменало нещо което липсва в историята. :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: