ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Побойникът от Кубрат имал и сексуален контакт с малтретираното момиче
Автор: Пламена Николова 15:45 / 19.02.2020Коментари (6)6548
©
Наблюдаващ прокурор от териториалното отделение в Кубрат на Районната прокуратура в Разград е разпоредил проверка по сигнал за физическо насилие на две малолетни момчета над 17-годишно момиче, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Сигналът е подаден вчера, 18 февруари, от директора на училище "Христо Ботев“ в Кубрат. Две ученички са уведомили директора, че в интернет се разпространява клип, от който ясно се вижда как момче малтретира седящо на пейка момиче, а някой снима действията на побойника, като го насъсква да удря момичето.

Незабавно са предприети действия. Уведомени са полицията в Кубрат и ОД на МВР, Районната прокуратура в Разград и нейното териториално отделение в Кубрат, отделът за закрила на детето, както и родителите на двете момчета.  

Побойникът се оказва 13-годишен ученик, а снимащият – негов връстник от друго училище в Кубрат. 17-годишната жертва е ученичка със специални образователни потребности. Тя седяла на пейка в парк "Омол“ в Кубрат в неделя, 16 февруари, когато побойникът започнал да я бие, да дърпа косата й и да я рита под наставленията на връстника си, който снимал с телефона  "геройството“.

Разпоредената от прокуратурата проверка до момента е установила, че двете момчета и жертвата се познават. Побойникът е осъществявал с нея сексуален контакт през 2019 год. с друго малолетно момче, за което е направил признания. 17-годишното момиче е освидетелствано.    

Извършителят на побоя се води на отчет в Детската педагогическа стая. Наложена му е била възпитателна мярка по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, след като участвал заедно с други момчета в изпочупването на стъклата на училище. 

Резултатите от разпоредената от Районната прокуратура в Разград проверка ще бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Прокуратурата ще поиска налагане на възпитателни мерки спрямо двете 13-годишни момчета и третото, което е участвало в сексуалния контакт от миналата година. Член 13 от закона предвижда различни възпитателни мерки, като най-тежката от тях е настаняване във възпитателно училище-интернат. Каква възпитателна мярка да бъде наложената ще решава местната комисия за борба с противообществените прояви.

Районната прокуратура в Разград – териториално отделение в Кубрат, ще настоява за налагане на възпитателни мерки и спрямо родителите на трите деца. Те могат да получат  предупреждение, да бъдат задължени да посещават  организирани беседи и консултации по въпросите на възпитанието на деца. Член 15 от Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни предвижда и глоба от 50 до 1000 лева за родителите на деца с такива прояви.   








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.02.2020 г.
+2
 
 
Да му счупи ръчичките някой на това хюмненце гадно !
0
 
 
Бавна смърт за този престъпник, също и за родителите. Това не е човек, това е урод. Дано цял живот да е болен и неспособен, и дано да загуби крайник.
Aнонимен
на 19.02.2020 г.
+1
 
 
Скапани помаци рязани
Aнонимен
на 19.02.2020 г.
+1
 
 
Мале ако ми падне ще му счупя главата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: