ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пореден гаф на Зико! Какво се опитва да скрие от пловдивчани с незаконно обществено обсъждане на ОУП?
Автор: Диана Бикова 14:14 / 21.02.2020Коментари (22)21647
© Plovdiv24.bg
Три месеца след идването на власт на новата кметска управа се оказва, че градската администрация и пловдивските медии все повече влошават отношенията си. Последният пример е днешното така наречено "обществено обсъждане" на Общия устройствен план на Пловдив. Документът е изключително важен, тъй като очертава тенденциите за развитие на града през следващото десетилетие.

Новата власт се опитва да скрие от читателите на Plovdiv24.bg какво предвиждат промените в ОУП, както и какви предложения са дошли от страна на заинтересованите страни, тъй като информацията за насрочването на така нареченото "обществено обсъждане" може би е сбутана някъде из дебрите на сайта на община Пловдив, където и Дейвид Копърфийлд не може да се оправи. 

Какво се опитват да скрият всъщност?

Използвам израза за Дейвид Копърфийлд и правя препратка към думи на кмета Здравко Димитров на една сесия, когато каза, че най-великият илюзионист не може да намери едни 40 милиона преди 12 години. Е, сега не става въпрос за пари, а за елементарно професионално отношение.

Г-н кмете, така ли изпълнявате обещанието си за открито управление, дадено още в предизборната ви кампания и повтаряно до втръсване на всяко публично мероприятие? Открито управление към кого? Ще ви кажа по този повод и един типично български виц, та дано светне поне една червена лампа.

- Алооо, телевизията ли е?

- Предаването "С гъ*а към селото" ли е?

- Не, предаването е "С лице към града".

- Е, към селото с какво сте обърнати???

Та, вие, г-н кмете, ако сте с лице към някой конкретен, към другите с какво сте обърнат?

Играта на котка и мишка започва да омръзва. Мога да изброя няколко конкретни примери само от последните пет дни. Седмицата започна с новината за назначаването на телевизионера Богомил Грозев за директор на ОИ "Старинен Пловдив" (17.02.2020 г.). Събитието беше анонсирано предната вечер в ефира на медията, в която Грозев работеше с думите, че "се разделя със зрителите и поема ново професионално поприще". Хубаво, ама тука в Пловдив сливи ли имат в устите, за да кажат: "Избран е нов директор, еди кой си, в еди колко си часа ще бъде еди къде си, ако желаете - заповядайте". Но не би! Половин ден се въртят телефони и се задават безумни въпроси на тоя и оня. Трябваше ли да звънна лично на Зико, за да ми каже за представянето на Богомил Грозев? Защото другият вариант е пиар отделът да се вземе в ръце и да работи това, за което му се плаща!

Втори случай - визитата на посланик Херо Мустафа (19.02.2020 г.). Информацията, пазена все едно е омерта, все пак достигна до медиите, и то не откъде да е, а именно от пресслужбата на американското посолство, които бяха така добри дори да предоставят програмата на Нейно превъзходителство. И кое налагаше секретността? Отговор няма.

Трети случай - кметът влиза в ролята на обредник и лично бракосъчетава две двойки на интересната дата 20.02.2020 г. Екип на Plovdiv24.bg присъства на събитието, но не защото беше уведомен от общинската пресслужба, а защото, минавайки покрай ритуалния дом, нашите хора мернали кметския кортеж и го последвали. Оказа се, че на церемонията са поканени определени медии, за да си направят ексклузивни дописки. Хубаво, и Plovdiv24.bg един път беше поканен  на ексклузивното събитие "приемна на кмета", та после пиар отделът трябваше да се обяснява пред другите медии защо те не са били поканени. 

Четвърти случай - така нареченото "обществено обсъждане" на ОУП, за което ексклузивно е била уведомена една определена медия и за което по-горе вече писах. Между впрочем, по закон, информацията за обществени обсъждания се публикува в сайта на конкретната институция и ежедневник. Ама защо трябва да се спазва законът?

За пет дни - четири гафа. Чудесно. Продължавайте в същия дух.


Още по темата: общо новини по темата: 74
17.01.2023 »
09.01.2023 »
06.01.2023 »
19.12.2022 »
19.12.2022 »
18.12.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сърбайте му попарата сега ,вие си го избрахте ,никога не съм гласувал и няма да го направя затова и не мрънкам като вас .
на 21.02.2020 г.
0
 
 
Късно е либе за китка! Каквото искаха го направиха. Презастроиха Пловдив и ни навряха в ъгъла.Без въздух,без зелени площи,без улици,тротоари и спортни площадки.През терасите се чукаме за наздраве с комшиите, а на другият ден се бием за едното парко място.Да си останат общини,да си плащат винетките,да си дишат чистият въздух и който може да се изнася натам.
0
 
 
Британски учени откриха, че никой не ти е длъжен. 83% от българите са шокирани. В никакъв случай не защитавам кмета. Но не очаквай да дойде и да те заведе за ръчичка на някое събитие. Особено след, като всеки ден имате заглавия, като това, Гафове, издънки и т.н.
+1
 
 
Тази карикатура на кмет ще живее дълго, защото е опериран ... Сещате се от какво.
+3
 
 
100 дни пълна нула.... вървим към оставка!
+6
 
 
Зико непрекъснато говореше как ще работи Пловдив да става по-богат ! За да става по-богат, трябва да става и по-голям. Дали ще работи за това ?! Има ли воля да удари по масата и да каже, че ГЕРБ има едни от най-силните позиции в Пловдив и района. Следователно градът трябва да расте по територия спешно !!!!
-3
 
 
Да всичко е така както е написано,но забелязвам в заглавията все пишете за Зико,все пак каквото и да е направил човека си има име,малко подигравателно ми звучи на мен поне ,ако не му знаете името - пишете кмета ,вчера пак имаше статия и пак Зико вярно че така го знаят хората,ноооо..... искам да уточня че нямам родствени връзки с кмета, не го познавам лично и не работя в общината .....за сведение.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: