ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Разпитват Петър Стоянов и Иван Костов заради твърденията на проф. Ханке за корупция по високите етажи на властта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:18 / 24.02.2020Коментари (13)12585
©
Президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) и бившият премиер Иван Костов ще бъдат разпитани заради твърденията на проф. Стив Ханке за корупция "по високите етажи на властта". Прокуратурата се самосезира във връзка с изнесените на 16 февруари 2020 г. твърдения от проф. Ханке в интервю за предаването "120 минути“ на национална телевизия бТВ. Интервюто съдържа данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление, съобщиха от държавното обвинение.

Пред водещия Светослав Иванов, Стив Ханке, който бе съветник на Петър Стоянов по времето на кабинета "Костов", заяви: "Да Ви потопя в атмосферата – седяхме в малкия кабинет на Стоянов до големия президентски кабинет. Бяхме с госпожа Ханке, Стоянов и преводача. Тъкмо бях пристигнал от Щатите и споменах за пореден път, че "Трябва да се справим с корупцията“, а той отвърна: "Професор Ханке, хиляди пъти съм Ви казал, че ако нямате доказателства, не мога нищо да направя. Имате ли доказателства?“ 

Отвърнах му, че вече имам доказателства, той ме погледна смутен и попита "И, къде са?“ Показах му това. Куфарчето, което винаги носех в България. Пълно с документи, доказващи случай на корупция. Извадих ги от куфарчето, той попита дали може да ги копира и го направи. Докато секретарката ги копираше, Стоянов се обади на Костов, тогава премиер, и му се развика по телефона. Не разбрах какво му казваше, защото беше на български, но ясно схванах посланието – "професор Ханке те е хванал в крачка“.

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от проф. Ханке с цел конкретизиране на изложените твърдения в интервюто, с оглед преценка за наличието на достатъчно данни за образуване на наказателно производство за корупционни престъпления, уточняват от прокуратурата.

Ще бъде изискана и цялата налична документация, с която твърди, че разполага. Обяснения ще бъдат снети и от всички посочени в интервюто на проф. Стив Ханке лица, допълват от държавното обвинение.

Вчера бившият премиер Иван Костов призна, че е имало сигнали за корупция, но те са били препратени към прокуратурата. Той допълни, че подобни сигнали е имало от профсъюзите и от частни лица. Костов категорично отрече да е бил провеждан цитирания от Стив Ханке разговор. Костов обясни твърдението на Ханке с наранено его, защото бившият премиер не го е приемал за баща на българския Валутен борд.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Иване кажи си.Сега Стоянов да каже какво трябваше да си каже циганина.
0
 
 
А гУмен Речев кога ще го разпитват ? Ако тая гадна,нагла,проста червена маймуна заедно с онзи мазен,нагъл червен професор от БАН - Ангелов не бяха вкарали България в хиперинфлация и 3000лева за 1$ нямаше да има нужда от Валутен борд и тоя Ханке. Преди Костов,приватизация имаше и при Беров и Виденов. Банките при тях почнаха да фалират. И Румен Гечев беше министър на финансите тогава. Първо той трябва да влезе в пандиза пък тогава да дойде ред и на Костов. Костов не е депутат и няма имунитет,а оная некадърна свиня се чурли власт да взима и пак финансов министър да става.
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 24.02.2020 г.
+3
 
 
Не може да бъде истина това твърдение е абсурдно! В България корупция НЯМА!
+1
 
 
Оня обясняваше в 120 минути вчера,че Авиокомпания Балкан била продадена за 130000 обаче имала дългове 120 милиона.Активите били само 20 милиона...Журналист не се сети да го попита,колко струват лицензите за повече от 50 летища по света...Сега не могат един директен полет до Америка да пуснат 20 години!
+9
 
 
Разпити много,осъдени няма!Кога ще видим тия крадци и продажници в затвора?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: