ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (18)
Читател на Plovdiv24.bg с интересно мнение и въпроси за стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:11 / 26.02.2020Коментари (42)7953
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да изрази мнение относно спортната инфраструктура в града и в частност стадион "Пловдив“. Ето какво ни написа той:

От повече от два месеца, тече кампания на малка част от футболните привърженици, относно развитието на спортната база в града, както и за равнопоставеност на всички футболни клубове по отношение на финансиране на спорните съоръжения. Изтъкват се какви ли не причини и обстоятелства, кое от кое по-нелогични и неверни. Частни стадиони, държавни средства от данъците на гражданите, неравнопоставеност във финансирането и т.н..

Започна се и агитация и пропаганда за реконструиране на стадион "Пловдив“, като най-важния и обичан спортен обект в града. Идеята да се реконструира стадион "Пловдив“ не е от вчера и не е откритие на протестиращите, незнайно защо сега, футболни привърженици. Наистина няма пловдивчанин, който да не иска да види това съоръжение в едно наистина перфектно състояние за практикуване на спорт и в частност футбол. И тук възникват множество въпроси, които "радетелите за пловдивския спорт“ или умишлено не си задават, или наистина не могат да достигнат до тях.

Задава ли си някой, въпроса, каква е проектната готовност за изграждане на стадион "Пловдив“ и колко време е необходимо това да се случи. Каква би била стойността да се изгради, наистина добър стадион, и може ли държавата и общината да си ги позволи на този етап и то точно в Пловдив, като в София няма нормален национален стадион.

Задава ли си някой въпроса какво би струвала целогодишната поддръжка на такова съоръжение - стадион с 45 000 места, на Община Пловдив? Каква би била честотата на неговата заетост с мероприятия и спорт и каква посещаемост ще се реализира, вземайки за пример, далеч по-малката и закрита зала "Колодрума“?

В тази връзка, някой от протестиращите запознат ли е в какво състояние се намира днес Олимпийският стадион в Атина, близо до нас и в далеч по-богата община – неизползваема развалина.

Някой задава ли си въпроса само футболен стадион ли ще се прави и ако да, какво прави Община Пловдив с царицата на спортовете – леката атлетика и ако запази пистата, на какво ниво футбол може да се играе. Може би ще се изгради някакво хибридно съоръжение за местна употреба.

Появи се дори абсурдната и безумна информация, че някаква френска фирма има готовност да изгради стадион /футболен или не/ с 25 000 седящи места, което означава разрушаване на целия стар стадион, да го управлява и стопанисва, ако на него играят и забележете, тренират двата отбора от първа лига. Да се каже, че ще се наместят най-вече за тренировки, би ли издържало тревното покритие на това натоварване. Биха ли могли, двата отбора да си позволят наема за използването на това съоръжение, при положение, че ще трябва да преговарят, дори за входните билети с инвеститора. За посещаемостта даже не трябва да отваряме дума.

Не е нужно да се коментира дори на този етап какви са отговорите на тези и още много други въпроси.

С шумното настояване да се построи стадион "Пловдив" протестиращите "радетели за пловдивския спорт“ с лека ръка решават, че на ФК “Локомотив“ Пловдив, не му трябва база за развитие на млади таланти и тяхното възпитание. Може би са прави, наблюдавайки първия състав на отбора си в момента и отношението на двама младежи към смъртта на футболен фен. Готови са да се откажат и от реконструкция на стадиона в парк "Лаута“, място на което са се изградили като клуб. Надали някой истински локомотивец, иска да види това.

В заключение, с иначе добрата идея да се реконструира стадион "Пловдив“, може да се постигне на този етап само едно. Безкрайно говорене и умуване, срещи, обществени обсъждания и незнайно колко административни хватки и стопиране на всякакво развитие на спортната инфраструктура в Пловдив. Не е като да не сме го виждали, точно със стадион "Пловдив“.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
В мнението на така наречения читател, няма нищо интересно. Това е поредният опит подмолно и манипулативно да се изкара, че сторежът на стадион на един от клубовете в Пловдив, е нещо по-добро от строеж на стадион за цял Пловдив. Някои хора са готови от сто кладенеца вода да донесат, само и само да си получат скъпата играчка. Предстои да видим колко от парите на пловдивчани ще погълне дострояването на стадиона на Ботевь. Още по-интересно ще е когато жълтите насядат на чисто новия стадион и започнат да се ослушват дали са се превърнали в по-малко селяни и объркването, когато осъзнаят, че са си същите цървули.
-1
 
 
Стадион Пловдив ще го бъде само ако домакинстваме на европейско. В такъв случай стадионът ще е чисто футболен, отделно ще има лекоатлетически стадион. Ако не спечелим домакинство, не е логично даже да се надяваме. Той ще се ползва максимум за 8 мача от вътрешния шампионат и за евро турнирите, което няма да е рентабилно.
-2
 
 
Ст.Пловдив има смисъл ако други стадиони в Пловдив нямаше и се инвестира само в един.Но след,като за Хр.Ботев има проект и е построено 1/3 най вероятно ще се довърши този ОБЩИНСКИ стадион.По малко капацитет има и по ясна и малка сума е нужна за довършването! За ст.Пловдив няма и предпроектни проучвания. Само няколко рисунки на дипломиращи се млади архитекти,които са утопия.Реализацията на комплекса сигурно ще струва под 100 милиона.А приходи няма от къде да идват при няколко мача на годината и максимум 15 000 -20 000 души на 2-3 дербита.
-2
 
 
Мило Гоче, колко ще струва, колко време ще отнеме и каква е проектната готовност за реализацията на този проект не е известна нито на нас, нито на теб. Единствената пречка в Пловдив да няма „нормален“ национален стадион са лицемерни пу*ки като теб. Отново, колко ще струва подръжката и колко приходи ще генерира е тема непонятна за тролския ти мозък. А ти, запознат ли си със спортната инфраструктура на Гърция за да я ползваш като сравнение? Какво ниво на футбол се играе в България днес и какво ниво на футбол очакваш утре, за да си притеснен за леко атлетическата писта? „Абсудната и безумна“ информация за Френската фирма и това, че освен да домакинстват на стадиона, но и да тренират на него идва от кмета на град Пловдив, същия който не спи за да ви държи „главата“ над водата за да не се удавите. На ФК Локомотив му е нужна база и никой не е твърдял обратното. Локомотив има трима национални състезатели, двама от които клубни юноши. Първия отбор рефлектира финансовите възможности на клуба и неговите цели в момента, които драстично се разминават с вашите. Относно другата част в този абзац, до сега ми беше в десния.... Реконструкцията на стадиона си е заложена в плана за развитие на клуба, Локомотив и преди се е жертвал за Пловдив. Не очаквам да разбереш нещо подобно. В заключение, при наличието на подобни пу*ки като вас, Пловдив ще си остане един провинциален град, без гръбнак, без национален стадион и ще слугува на мекотели, готови да легнат под всеки с два лева и сладки обещания.
-4
 
 
Въпрос №3: Капацитет от 45 0000 би ли се използвал някога, освен за световно първенство?
-1
 
 
Като казвам Мол да се прави е в смисъл че за Мол се отпускат 300млн. и ще бъде готов за година и половина.Да по добре Мол отколкото руина .
-2
 
 
Втори мой въпрос: Конструкцията на стадиона позволява ли ремонт или трябва тотално да се разруши и построи наново?
-2
 
 
Този "читател" да не би случайно да се казва Любомир и да се подвизава тук с псевдоним агент Гоце? Само ще кажа, че "абсурдната и безумна информация идва от кмета на Пловдив Повече внимание Гоце не заслужава
-1
 
 
Въпрос, за да си изчистим понятията какво може да стане от ст.Пловдив: Може ли да се играе футболен мач на европейско ниво на стадион с лекоатлетическа писта?
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 26.02.2020 г.
+5
 
 
Ало, малцинството - това което пишем вече 3 месеца - хората от страни ви го казват. Но от къде мозък да осмислите нещата, щом злобата към Ботев деактивира и последната ви мозъчна клетка. Прости си бяхте и прости ще останете.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: