ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
25 млн. за Ботев, 12 за Локо! Ето какво каза кметът за двата стадиона!
Автор: Стойчо Генов 09:33 / 28.02.2020Коментари (92)21389
© Plovdiv24.bg
От отпуснатите от държавата пари 25 милиона лева ще са за строителството на стадион "Христо Ботев", а останалите 12 млн. лева - за стадион "Локомотив". За другите два футболни клуба Спартак и Марица няма да има пари. Това заяви днес кметът на Пловдив Здравко Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето какво каза градоначалникът пред нашата камера:

Г-н Борисов си изпълни поетия ангажимент и отпусна пари за изграждане на спортна инфраструктура – разбирайте за стадион "Христо Ботев" и за стадион "Локомотив". 25 милиона са за "Колежа", а останалите 12 млн. - за "Лаута". Всичко друго е спекулации. Аз не съм поемал ангажимент за Спартак и Марица. Който може да осигури пари за тях, да го направи.

Дават се пари на Пловдив и за 5 училища - за физкултурни салони. Въпросните училища са СУ "Найден Геров“, ОУ "Душо Хаджидеков, "Софроний Врачански", "Свети Седмочисленици" и "Екзарх Първи". Има и две училища в Асеновград. Тук в Пловдив отдавна не са строени физкултурни салони. В случая даваме пари и за масовия спорт, както и за високо спортно майсторство – стадионите. Около 25 млн. са парите за 50 училища. Пада се средно по 500 000 на училище.

Утре г-н Борисов ще ни дойде на гости – 10 часа ще бъде на стадион "Локомотив". След това в 11 часа ще е на "Колежа". В 11,30 часа иска да посети училище "Найден Геров". След това ще ходим на кръговото на Асеновградско шосе. След това ще отидем до Асеновград за едно малко училище, но ще говорим допълнително с кмета.

Колкото до двата футболни клуба, трябва да представят проекти за стадионите и ще бъде обявена обществена поръчка. Ще се следи всеки един лев как ще се изразходва. В това отношение ще бъда безкомпромисен. Ако на Локомотив стигнат тези 12 млн. лева – могат да инвестират и в база за детско-юношеската школа. Зависи как ги изразходват. Нагледал съм се на много неща. Ако има концесия, законно не могат да се дадат пари. Така че тази концесия за стадион "Локомотив“ е спряна.

След решението на правителството, ми се обадиха единствено Христо Крушарски и Ангел Палийски. Другите се изпокриха. В такива ситуации си личи кой е мъж и кой подклажда отзад напрежение. Вие коментирайте исканията за моя оставка. Трябваше да имат малко търпение. Как ще ме гледат в очите, като не съм спрял да работя за тях. Най-лесно е байряка и "Оставка“. Какво ще промени това?

Ботев имат два варианта за проект. Преработен е. Не мога да кажа срокове за стартиране на строителството. Топката е в двата клуба. Когато си направят проектите и ги представят. Каквото зависи от нас, ще им помагаме. Пожелавам и на единия и на другия отбор още по-големи успехи.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция на кмета!

Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Като ботевист, но и реалист ще кажа, че заради нашия президент, който помогна на тоя палячо Борисов за предизборната му кампания, така са разпределени парите... Ако си спомняте Самуилов каза че ще направи стадион, ако конкретно една партия спечели изборите... Сценария го знаем... Сега ще се направи Колежа с 15милиона, а останалите ще ги изперат... За Локото, като гледам президента им, си кисля че ще ги вложи умно и разумно
-1
 
 
трябваше няколко милиона да се отделят за изграждане на малки спортни зали и ремонт на повече училищни салони... не разбирам защо държавата ще дава пари на футболни клубове да си строят стадионите, особено, че на футболен мач ходят по една шепа хора, от които 90% са имбецили. единствената субсидия за футболен клуб бих се съгласил да бъде за изграждане на игрища за юношите, по никакъв друг начин тези частни лица не спомагат за развитието на спорта.
-2
 
 
С на ТЕТ-а салона какво стана? Изтърбушиха го преди 5 години и така си остана. А като казват спортната инфраструктура мислех, че не просто за 2 стадиона пари, а за различни зали, площадки и т.н.
-1
 
 
Хубаво е,че правителството отпуска пари за стадионите.Правете ги,че ако правителството се смени пари няма да има.А що се отнася дали е правилно или не,все ще има някой,който да не е доволен.Новините са хубави,така ,че господа президенти на РАБОТА!
-3
 
 
Много лесно го реши Пинокио.На едните 25 млн. на другите 12 млн.Поне да бе казал 20на 17 млн.Едните имат база но им трябва стадион.Кой им построи базата а на Локо пд ако останат пари за база.Как искаш хората да ти вярват .Какво ти каза Бойко правете на единия клуб а на другия каквото остане.Защо постоянно създавате конфликти.
-3
 
 
Нормално с двата стадиона в Пловдив отговарящи на изискванията на Уефа , заедно със стадиона във Варна, този на Лудогорец, евентуално новия на Цска и нов национален страната ще кандидатства за голямо първенство след време.
+2
 
 
Прекрасен ден за пловдивския футбол! Благодарности на премиера и кмета!
-3
 
 
Какво означава държавата дала пари, ми това са моите и ваште данъци, сиреч, що за жълтура два пъти повече, а за Спартак и Марица примерно нищо, стадион Пловдив, чакаме го да падне сам. Някаква жестока селска логика е определила да се дадат точно 37 млн за Пловдив и точно по еди колко си за Ботев и Локомотив.
+2
 
 
Запрятайте ръкави и почвайте. Догодина ще имаме нови стадиони.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: