ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин с интересно мнение за чистотата в града ни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 04.03.2020Коментари (7)4425
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg потърси нашата медия, за да обясни:

Здравейте, обръщам се към Вас с молба за популяризиране на няколко въпроса, които на пръв поглед са дребни и подминаваме с лека ръка на фона на всички останали проблеми в обществото. Сам човек трудно може да се бори и се надявам, че активна медия като Вашата може да съдейства за решаването им:

Навсякъде, където има строежи, улиците в рамките на стотици метри преди и след строежа са мръсни и покрити с пръст. От това страда целият град. Аз живея близо до "Прослав" и всеки ден минавам покрай Гребната или "Пещерско шосе" и пътищата са покрити с пръст. Вярвам, че ако една медия като Вашата се заеме сериозно с проблема, тормози ежедневно Общината, решение ще се намери.

Чистотата в един град е много важна, но за съжаление вече повечето хора приемат мръсотията за даденост. Това трябва да се промени! Имам много познати, които емигрираха, въпреки добрата си работа, въпреки че взимаха хиляди левове на месец. Причини много... една от тях е проблемът с чистотата. Имаш нови дрехи, нова чиста кола. Минаваш по улицата и става мръсна. Слизаш от колата и обувките се цапат. Ако решаваме проблемите един по един, ще е добро начало. А решение за подобен проблем има и то не е трудно. Хора като Вас могат да помогнат в този процес и така да оставите траен отпечатък в обществената дейност!

Освен мръсните улици, друго нещо, което ни отличава от Запада и е голям проблем, а е лесно за решаване, стига да има медийна подкрепа (и желание от общината), е, че на запад пред къщите и блоковете на общинска територия няма нищо безразборно оставено. А тук - някой се е зарязал колата от 10 години, друг е оставил 15 плочки, трети е стоварил купчина пясък, друг е наредил дърва, срещат се железа и струпани предмети, които седят от години, друг е сложил стари гуми и куп други видове предмети, които поставени така са си боклук, както и да го погледнеш.

В Гърция например дори и по селата пред къщите няма нищо просто защото общината глобява, ако пред имот има стоварени предмети. Толкова е лесно. В общината приходи - пред къщите и блоковете подредено. За да се постигне резултат обаче, трябва гласност, която само медия като Вашата може да даде.

Като говорим за боклуци - масово около кофите за боклук с продължение на дни стоят боклуци на земята. Да това е проблем с манталитета - че хората цапат, не поддържат и така нататък. Да - но защо заради глупостта на 10 мърлячи трябва да страдат 100 нормални граждани, които обръщат внимание на това. Вярвам, че ако общината си го постави като приоритет (отново чрез Ваше влияние, натиск и т.н.), може всеки път, когато се изхвърля кофата за боклук, да се почиства и около нея.

Да - изисква повече време и усилия, но като има неандерталци, считам, че общината трябва да се нагоди и и да обслужи интересите на масата от хора - т.е. и на нормалните. В момента се получава така, че боклуците около кофите се смитат частично веднъж може би на месец и около кофите трайно има боклуци. Мисля, че не е нормално.

И накрая нещо в съвсем различна посока. В 21 век се оказва, че всички нови имоти, въпреки че имат Акт 16 и всички разрешителни, въпреки че, имат официален адрес в общината, никъде ги няма вписани и ако се наложи да се обадиш в полиция или пожарна или не дай боже на бърза помощ, те няма как да стигнат до теб, без да им обясниш по телефона как точно да го направят. Ами ако не си в състояние да обясняваш надълго и широко? А е толкова елементарно да се реши този проблем.

Всеки нов имот може да бъде вписан с GPS координати, които да се качват в Google Maps или други масиви в реално време и тогава държавните институции ще знаят на секундата къде точно е улица X на пътя между Пловдив и Белащица например. Отново въпрос, който има нужда от медийна подкрепа и Вашия професионализъм, за да се получи.   

Надявам се, че ще приемете тези мои идеи, които ще подобрят живота в нашия град и ще се радвам след години да видя как Вашият сайт се хвали с постигнати резултати в тази насока.

Ще пиша и до новия кмет, но той едва ли ще ми обърне внимание. Вие сте моята надежда. Той предполагам ще е зает с икономическия растеж. Икономическият растеж обаче, без инфраструктура, няма смисъл.

С уважение:

Петър Иванов







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Както на приложената снимка и при нас,в калта,всекидневно са колите на *майсторите* на новата жилищна сграда - на изхода на ул.генерал Григор Кюркчиев* и бул.Копривщица.Калта се разнася,мръсотията също,ама *ти кой си да ми кажеш!*В същото време новодомците и те ще бъдат в калта като гледам колко *много* гаражи има - ,ж има наредби,но нито се спазват,нито има кой да следи за това.
-2
 
 
Минавайте поне сутрин булевардите с вода.Най мръсния град на Бг.
+3
 
 
Тоя пък се е закъхарил за новите си дрехи и кола. Най-големият проблем на това по улиците е, че го дишаш! Иначе разсъждаваш в правилна посока :)
+3
 
 
Тези проблеми преди ги нямаше. За съжаление всичките гореспоменати проблеми се домъкнаха заедно със манталитета си от околностите!
+3
 
 
Всичко написано е вярно, но за съжаление явно октопода на строителните фирми е обхванал с всички пипала градската управа, която е отговорна за контрола. До сега единици строителни фирми са глобени за замърсяването, а на едно иначе се дават изявления как щели да се борят. Да борят се, но само по медиите, за да замажат очите на хората. Инфрааструктура - знаят я само като дума, и че има нещо общо с пътища. До тук. Отидете в Остромила и Беломорски. Всеки си проправил път до имота, колкото да мине лека кола. Никаква организация. Като погледнеш улиците през Google Maps - все едно червей е нагризал ябълка. В Кичука - адресите вече са - Кооперация/Блок зад къща номер... или зад блок... или на поляната между блокове.... Пълна анархия - иначе ЕВАЛА - растем като население, но и МРЪСОТИЯ, под зоркия поглед на уж ИНАЧЕ ТАКА ЗАГРИЖЕНИ УПРАВЛЯВАЩИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: