ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кметът: Не знам дали 25 милиона ще стигнат за довършването на "Колежа"
Автор: Стойчо Генов 12:24 / 04.03.2020Коментари (40)15871
© Plovdiv24.bg
Отпуснатите от държавата 37 милиона лева за стадионите на Ботев и Локомотив ще бъдат гласувани на предстоящата общинска сесия на 12 март, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Новината потвърди кметът на града Здравко Димитров, който вече прие от делегация на ПФК Ботев цялата документация около проекта за "Колежа".

Днес следобед градоначалникът ще има среща и с ръководството на Локомотив, което също трябва да представи проект за предстоящите ремонти на стадиона.

"Днес чакам Локомотив, те казват, че имат готов проект. Аз и екипът ми ще направим всичко възможно, за да стартират проектите по най-бързия начин. Имаше излишно напрежение, което се оказа, че не е било необходимо, но някои хора така са преценили. Аз не знам дали ще стигнат парите за стадион "Христо Ботев", но ви гарантирам, че за всеки един лев ще държа отговорност. Има стари количествено-стойностни сметки и сега чакам да ги актуализират. Не мога да гадая", каза Димитров пред камерата на Plovdiv24.bg.

По информация на нашата медия, ако се строи изцяло по обновения проект на архитект Савов, отпуснатите 25 милиона лева със сигурност няма да са достатъчни за цялостното довършване на съоръжението. В най-оптимистичния вариант ще са необходими още минимум 5 млн. лева.

Гледайте в прикаченото видео какво каза кметът по темата!

Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
След като държавата отпуска средства, стадионите трябва да се довършат според определените суми, или клубовете да си намерят допълнително финансиране.
+1
 
 
Локотъпанари, и двата стадиона са общински взети на концесия.Какво се дразните цигани.Ботев е най успешният,най титулуван,най популярен клуб под тепетата.Символ на Пловдив,гордоста на Тракия.А вие буферняци,смърфове,ювентинци,нелегални таксита,наполетоебани край Неапол,кои и какваи сте.Нищожества,амеги,нелегални емигранти от Кюстендил.Как влезнахте в А група селяндури черешопроизводители.
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 04.03.2020 г.
-2
 
 
тея 25 мишки няма да стигнат само на Ачката Салзата вий за стадион ми говорите
-1
 
 
Вече и слепците видяха ясно, че стадион Пловдив е ПО-ЕВТИНИЯ и ПО-ДОБЪР вариант. За да се избегне стадиона на Източен №10 да се превърне в нов Колодрум, защо кмета не ги посъветва да си преправят проекта, че да се вместят в тези 25 милиона както направи за Локо?!Нали уж бяха "инвестирани 12 милиона досега" и нали този стадион щеше да е "най-евтиния вариант"?! Защо тогава 25 милиона не стигат?! А за Локомотив 12 трябва да стигнат? Кой лъжеше?
-1
 
 
Стадион ли? многоетажен паркинг ли ? за кое точно не стигат ? Пак оплете конците..
0
 
 
Стадионите на Локо ПД , Колежаи Ст Пловдив са общински.Каква завист какви пет лева.Казват ви че 25млн. не стигат.12млн.за Локо ПД също не стигат освен за база.Затова собствениците трябва да налеят а след това няма да плащат наем няколко години.Какво не разбирате и какви са тези глупости завист ,радост че няма да се строи.
-5
 
 
Не мога да разбера защо Крушарски и черно-белите завистничета избързаха да се радват. Стадионът на Локомотив е даден на клуба на концесия, т.е. общината трябва да взима, не да дава. Смисълът на концесията е, че 35г собствениците на клуба ще могат да инвестират в подобряване на базата и периодът е достатъчно дълъг, за да печелят от провеждане на мероприятия. Стадион "Христо Ботев", обаче вече е общински. След като разбойници, като Цветанов, които като хлебарки вече шеста година се крият в Сърбия наляха малко бетон и арматура и меко казано се изсраха, общината си прибра спортната база и е съвсем нормално с парите , които държавата отпусна да се построи един модерен европейски стадион, който да може да приема мачове до полуфинал от шампионската лига. Този стадион ще си бъде общински и Ботев ще трябва да плаща наем за него. Така че прибързаните приказки на Ботев 25 на Локо 12 милиона, може да се окажат семкаджийски сеирлъци. Най-адекватно е да се дострои ст. Христо Ботев и ако остане нещо, напр. 4-5 млн. лв, с тях да се подпомогне Маричката, която също играе на общинска база. И сега като се променят пак нещата и наглите локо фенове, като останат с пръст в уста , да не излизат пак да ми протестират, че ще от КПБП ще ви ошамарим. Исканията си ги отправяйте към Крушата , той нали е големия бизнесмен и стратег.
+4
 
 
Дали Локомотив наистина има готов проект, годен за започване на строителни дейности, т.е. одобрен проект? Изработен, но не одобрен проект, не е готов. Проверката на голям проект по всички части е трудоемко дело и заедно с отстраняванета на евентуални забележки ще отнеме време. Не стана ясно, за какво Локомотив има "готов" проект! От това, което Крушарски показваше на Бойко, останах с впечатление, че проектът е само за нова трибуна Бесика и козирка върху всички трибуни, със запазване на останалите три трибуни! Една трибуна и една козирка няма да са много скъпи, ще останат пари и за базата!
+2
 
 
Собствениците на клубовете трябва да се включат, още повече че и Самуилов и Крушарски заявяваха, че имат готовност сами да свършат цялата работа. Специално за стадион Ботев друг проблем, освен финансирането, беше че ТЦ ИМЕ е акционер с 39%. Друго притеснение идваше от заведените дела във връзка с отписания вътрешен дълг към фирмите, издържали клуба и кредитирани от КТБ. Можеше да имат претенции върху приходите от ползването на стадиона и търговските площи.
-4
 
 
Ами те и за Локомотив няма да стигнат. Крушарски каза, че ще се включи. Самуила няма ли да се включи ????/ Зикича да не каже ся ще вземим от парите за Локо и после ще върнем ????? Всеки ден гаф гаф гаф, абе този човек ПР-и няма ли ???????? Тотална излагация ежечасно
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: