ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев се измъчи 100 минути срещу Гълъбово, но стигна полуфинал за Купата
Автор: Стойчо Генов 20:27 / 04.03.2020Коментари (33)8457
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) последва съгражданите си от Локомотив и тима на ЦСКА-София и също се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България. Това стана факт, след като възпитаниците на Ферарио Спасов победиха много трудно втородивизионния Ботев (Гълъбово) с 1:0 след продължения в мач, който се игра на "Трейс Арена" в Стара Загора.

Младокът Димитър Тонев се разписа за "канарите" в 100-ата минута, а редовното време завърши 0:0. Това е четвърти пореден полуфинал за Ботев (Пд) в турнира.

Последният полуфиналист ще стане известен утре след края на двубоя между Левски и Лудогорец, а жребият ще се тегли на 10 март.

През първите 30-ина минути срещата бе сравнително равностойна и не си личеше, че домакините са на 12-о място във Втора лига.

Първото по-опасно положение за "канарите" бе в 30-ата минута, когато Станислав Шопов отправи силен шут, но вратарят Дерменджиев показа добра реакция и изби. Малко след това отново стражът на Гълъбово отрази опасен удар на Александър Тонев.

В 39-ата минута Тодор Неделев намери с точен пас Никола Илиев по левия фланг. 15-годишният нападател финтира противников защитник и от 6-7 метра отправи шут, но вратарят на домакините изби. Топката попадна в Тодор Неделев, който също пробва шут от близка дистанция, но ударът му бе блокиран от бранителя Цветелин Радев.

Жълто-черните извадиха луд късмет в 60-ата минута, когато можеха да получат гол вав вратата си. След центриране от корнер Радев засече топката, която в последния момент бе уловена от Георги Аргилашки на голлинията.

До края на редовното време последваха пропуски на Иван Бандаловски, Никола Илиев и Антонио Вутов, които отправиха изстрели с глава, но не уцелиха вратата.

Така се стигна до 100-ата минута, когато Ботев (Пд) най-после отбеляза гол. това стана след бърза триходова комбинация. Антонио Вутов подаде към Станислав Шопов, който с едно докосване изведе Димитър Тонев сам срещу вратаря и младокът шутира покрай него за 0:1.

Ботев (Пд) игра в състав:

Георги Аргилашки, Джонатан Перейра, Станислав Работов, Иван Бандаловски, Филип ФилиповРадослав Терзиев (71- Димитър Тонев), Лъчезар БалтановАлександър Тонев, Станислав Шопов (114- Костадин Ничев), Тодор Неделев, Никола Илиев (75- Антонио Вутов).

Още по темата: общо новини по темата: 213
06.07.2020
06.07.2020
05.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
След мача един журналист добронамерено каза това което се вижда от всички,че "Ботев"Пловдив има нужда от няколко качествени играчи за да се оформи като окомплектован отбор и попита Феро очаквали нови играчи.Феро макар и завоалирано "изплю камъчето",че на този етап е невъзможно защото клуба плаща неустойки на много освободени играчи и парите отиват там!!!Въпрос-кой е виновен за тази ситуация и ще си понесе ли наказанието?Последно,"Ботев"Пловдив явно наистина е много голям отбор,щом съумява да оцелее въпреки толкова безхаберни и некадърни "ръководства"!
-4
 
 
Селяци, нямате отбор, нямате футболисти, трагедия сте.
-3
 
 
Измушляци жълти,гълъбите бяха на косъм да победят в птичето Дерби:)))
+4
 
 
Хубавото в този мач е победата и играта на четиримата младоци. Никола Илиев беше класа, Ст. Шопов вече се чувства в свои води, играе със самочувствие, влага се и в защита, Д. Тонев е с първо попадение, а Работов почти безгрешен!
-2
 
 
Като гледам радоста на селянчето под мен и разбирам всъщност колко са нещастни жълтите.....айде да си сипа едно малцово питие.
+3
 
 
Сега вече ако не светне "червената лампичка"в главите на така нареченото ръководство и всички които обичат "Ботев"Пловдив не видят до какво състояние е докаран отбора -тотално обезкървен без никаква конкуренция,липсващи му поне 4-5 нови класни играчи!Приятна вечер.
-1
 
 
ГАЗИИИИММ !! Дайте ни пак БДЖ селяните да ги унижим за пореден път !! Пловдивчани : селяни = 3 към 1 !! ЗАЩО ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Трети път за десет години: Ботев срещу Лудогорец във финала за Купата
Голеада в "Коматево"! Дубълът на Ботев спечели мач с 8 гола
"Канарчетата" не харесват това! Ивелин Попов под въпрос за финала
Ботев пусна билетите за следващото домакинство
Елитен пловдивски рефер свири на Ботев II, пратиха Карагарен на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: