ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев загуби от Славия и остана без шанс за първата шестица
Автор: Стойчо Генов 14:21 / 08.03.2020Коментари (20)7957
© ПФК Ботев
Славия победи Ботев (Пд) с 2:1 в мач от 24-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на тежкия и наводнен терен на стадиона в столичния квартал "Овча купел". Емил Виячки (51) и Радослав Кирилов (79) бяха точни за домакините, а Антонио Вутов (60) се разписа за "канарите".

Така възпитаниците на треньора Ферарио Спасов продължават да нямат победа в шампионатен двубой за 2020 година. Въпреки това жълто-черните останаха на 8-о място във временното класиране с актив от 30 точки. Поражението обаче означава, че Ботев със сигурност ще довърши сезона с плейофите от втората осмица.

Още в 14-ата минута съдията Драгомир Драганов допусна груба грешка, която изнерви максимално треньорския щаб на домакините. Защитникът на Ботев Димитър Пиргов върна неразчетено към врататя Янко Георгиев, но топката спря в локва малко пред наказателното поле. Ивайло Димитров първи стигна до нея и си я поведе покрай стража на "канарите", който направи шпагат и го събори. Вместо фаул и директен червен картон за Георгиев, реферът даде знак играта да продължи.

Четири минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа, но този път решението на арбитъра да не отсъди такава бе по-скоро правилно. Андреа Христов центрира в пеналта на Ботев, където топката срещна ръката на защитника Станислав Работов, но преди това се бе отклонила от крака му.

Ботев стигна до добра ситуация за гол в 37-ата минута. Тодор Неделев центрира в наказателното поле, като последва разбъркване пред вратаря Антонис Стергиакис. Топката отиде към Иван Бандаловски, който стреля, но Филип Кръстев блокира изстрела му.

Славия откри резултата малко след началото на второто полувреме. Емил Стоев центрира от корнер в наказателното поле, където Емил Виячки надскочи Иван Бандаловски и засече с глава за 1:0.

Половин час преди края Ботев се върна в мача с изравнително попадение. Слави Шопов изведе Димитър Тонев по десния фланг. Последва остро центриране на младия нападател, което бе засечено с крак от Антонио Вутов от непосредствена близост за 1:1. Това бе трети гол за Вутов в шампионата, като и трите той отбеляза на стадиона в "Овча купел" (първите два бяха срещу Царско село).

В 79-ата минута Славия отново поведе в резултата. Галин Иванов намери Емил Стоев отдясно. Последва центриране в наказателното поле, където на задната греда Радослав Кирилов засече с крак за 2:1.

Ботев игра в състав:

Янко ГеоргиевИван Бандаловски, Станислав Работов, Димитър ПирговФилип Филипов, Джонатан Перейра (38- Радослав Терзиев), Димитър Тонев, Лъчезар Балтанов (85- Костадин Ничев), Тодор Неделев, Станислав Шопов, Никола Илиев (46- Антонио Вутов).

Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Да питам жълтите критици на посещаемостта, на Локомотив Пловдив, колко хиляди бяхте днес в София 1/ 3 , 4/3 или 16/9:::)))) Иначе днес си върнахте за победата за купата. Бравус.
-2
 
 
Ааааа що паднахте бре грандове.Нали сте великани.Гледах мача.Вярно само в половината на Коматьевските йовчари беше кално .На белите печеше слънце и беше сухо.Хахаха.Ако случайно бяхте били щяхте да мучите че кал не кал гранда бие.Да ама друг път.Иначе искате стадион ама за какво ви е като пак падате.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 08.03.2020 г.
+2
 
 
Браво на отбора за мъжката игра на тоя идиотски терен! Ало, някой от БФС-то знае ли що за терен е това? Момчетата се хвърлиха здраво в битката, без мисъл за контузии, играха с ботевско сърце. Възхитен съм и от младите - поклон! Те играха, все едно са с 10 годишен стаж в А група. Така трябва, това е пътят. Резултатът с днешна дата не ме интересува. Само Ботев. С Косоко и двамата нови ще стоим добре.
-2
 
 
Нали се сещате,че в долната осмица ще има и баражи за изпадане жълтурци!
+1
 
 
Два гола на Бандаловски....сърцат,но много рисков и недисциплиниран! Иначе малките се справят все по-добре и по-добре!
-3
 
 
Типично за индианците. Полегнаха на Слабия, да направат мръсно на гранда на Пловдив за челните места. Много сте долни, жълтури.
-4
 
 
Да не би Ботев Коматево да има наказание ,да играе пред празни трибуни , или всички са взели мерки срещу коронавируса..П.С. за един приятел питам...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: