ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Прекратяват концесиите за стадион "Локомотив" и база в "Тракия", ето причината
Автор: Стойчо Генов 16:10 / 09.03.2020Коментари (31)13044
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив ще прекрати процедурите за отдаване на концесия на два важни за ПФК Локомотив обекта - стадион "Локомотив" и тренировъчен комплекс за детско-юношеската школа в район "Тракия". Това ще стане по време на заседанието на Общински съвет, което е в четвъртък (12 март).

Мотивът за прекратяването на двете концесии е доста интересен - за тях няма официални кандидати, установи Plovdiv24.bg.

Припомняме, че крайният срок за подаване на кандидатурите за базата в "Тракия" бе до 17.15 часа на 7 август 2019 година.

Същият срок бе и за подаване на документи за участие в процедурата за определяне на концесионер и възлагане на концесия за строителство на Спортен комплекс - стадион "Локомотив" и прилежащите му площи.

Предложението за прекратяване на концесиите е по предложение на кмета Здравко Димитров и се очаква да бъде гласувано безпроблемно в четвъртък.

В същото време в друга точка от дневния ред Общинският съвет ще гласува одобряване средствата в размер на 37 млн. лева, предоставени с Постановление №33 от 28 февруари 2020 година на Министерски съвет, да се разходват както следва:

25 млн. лева за ремонт, изграждане и обновяване на стадион "Христо Ботев"

12 млн. лева за ремонт, изграждане и обновяване на Спортен комплекс Стадион "Локомотив".

Plovdiv24.bg припомня, че за да могат тези 37 милиона лева да отидат по предназначение, трябва въпросните съоръжения да не са отдадени на концесия. Концесията на стадион "Христо Ботев" вече бе прекратена, а в четвъртък това ще се случи и с тази за стадион "Локомотив".
Още по темата: общо новини по темата: 211
11.03.2024
22.02.2024
15.01.2024
22.12.2023
19.12.2023
14.12.2023
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
"...Wind - чети хубаво сега: Локомотив Пловдив -1926 плаща наем..." - Дай детайли на договора, на всички ни е интересно какъв е наема, срокове за плащане, срок на договора и т.н.
-3
 
 
За ст Локомотив държавата не е дала нищо освен 50хлд но това и за тоалетни не стига.Сега общината иска разваляне на концесията защото стадиона става общински а и парите са общински.Локо пд не получава и лев те са общински и както каза Крушарски наливат едни пари .Добре са дошли.Сега да видим как се стои с държавни пари.Левски и Цска също ревнаха идва ред и на другите.Дори Бойко им обеща и тотото и 1,2млн.на месечното е15млн годишно.
-2
 
 
Призовавам към равнопоставеност!!! Нека бъде направена същата финансова дисекция и на фк Локомотив, както при прекратяването на концесията на стадион Ботев. РАВНОПОСТАВЕНОСТ!!!!
-1
 
 
Типично в техен стил са си заселили катуна на общинска земя и са го ползвали десетилетия.Меко казано "ромски". Абе направо по цигански, всичко незаконно.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 09.03.2020 г.
-1
 
 
Абсолютно безсмислен проект. Заради групичка нарисувани със свастики фенове - стадион ще им правят. То в Пловдив не останаха ЖП коловози, стрелочници, маневристи - те стадион искат. Пари, хвърлени на вятъра! Виж, друго си е БОТЕВ - гранда на Пловдив!
-1
 
 
А Зико готов ли е да даде подробна информация с какъв статут ПФК "Локомотив 1936" АД се подвизава на и използва общинския стадион в парк "Лаута", след като НЯМА ПОДПИСАН ДОГОВОР ЗА НАЕМ и НЯМА ПОДПИСАН ДОГОВОР ЗА КОНЦЕСИЯ??? Кой стопанисва обекта, кой плаща сметките за ток и вода и къде отиват приходите от билети? От къде на къде за участието в ЛЕ бяха отпуснати ОБЩИНСКИ СРЕДСТВА за ОБЩИНСКИЯ СТАДИОН, а докато ПФК "Ботев Пловдив" участваше в ЛЕ, трябваше да играе в друг град, след като ОБЩИНСКИЯ СТАДИОН "Локомотив" можеше да бъде пригоден за участие в ЛЕ още тогава и Ботев Пловдив да домакинства на него?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: