ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Заповед: Най-много по 100 души в "Лидл" и "Кауфланд", 60 в "Билла", 50 в "Т Маркет"
Автор: Васил Динев 09:06 / 17.03.2020Коментари (4)12702
© Plovdiv24.bg
"За първи път виждам такова обединение на човечеството в битката срещу глобален проблем. Днес от хората не се изисква нищо друго, освен да не се събират на групи, да стоят далеч един от друг, да не излизат, ако нямат работа навън. Апелирам и родителите да не събират децата си по детските площадки, тъй като ситуацията е наистина сериозна", призова кметът на Асеновград Христо Грудев.

Община Асеновград информира, че предоставянето на безплатна храна по проекта "Топъл обяд“ няма да затваря. Дейностите ще бъдат изпълнявани по график както досега, като са предприети необходимите санитарно-хигиенни процедури съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.

Призоваваме гражданите да се съобразяват с въведения ред с цел безопасността както на персонала, така и на потребителите. При нужда от съдействие и за въпроси по отношение на включване в социалната трапезария може да позвъните на 0893 772 773. Община Асеновград има готовност да помага на нуждаещи се възрастни и трудноподвижни хора, за които е необходимо да се пазаруват хранителни продукти и лекарства.

За целта ще бъде сформиран екип от доброволци, който ще подпомага дейността на "Домашен социален патронаж“. Списъкът с хората, които желаят да помагат доброволно на възрастни и нуждаещи се, ще бъде съгласуван с РУ – Асеновград. Всички хора, които имат нужда, ще получат подкрепа и помощ. Те могат да позвънят за това, на телефон 0896 893 765 от 08:00 ч. до 17:00 ч.

На същия телефон и доброволци могат да получат информация как да се включат в подпомагането на гражданите. Доброволците ще имат за задача да почистват, пазаруват или носят храна на нуждаещите се. "Домашен социален патронаж“ разполага с медицински персонал, психолог и социален работник, които са на разположение при необходимост. С цел спазване на разпоредбите и избягване струпването на много хора на едно място ще се увеличи часовият диапазон за предоставяне на храна и при двете гореспоменати организации.

Медицинските сестри от учебните заведения ще бъдат включени в комисии и работни групи по извършване на проверки по отношение на контрола за изпълнение на разпоредбите от здравното министерство. Само през последните два дни на собственици на обекти са връчени 195 броя предписания. Работните екипи ще обхождат непрекъснато търговски обекти и обществени места, като ще следят да не се струпват групи от хора на едно място. През неделния ден от тези екипи са извършени проверки на общо 46 обекта в града.

В хранителните магазини на територията на община Асеновград е въведен ограничителен режим на работа. Осигурена е организация, така че да не се струпват повече от: 100 души в "Лидл“ и "Кауфланд“; 60 души в "Билла“; 20 души в "БББ“; 50 души в "Техномаркет“; "Юск“ и "Т-Маркет“. За всички останали хранителни и нехранителни магазини ограничението е до 3-ма души, като следва да се спазват всички санитарно-хигиенни изисквания, съгласно предписанията на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Пловдив.

В сградата на община Асеновград също се въвежда строг пропускателен режим. Служителите на пропуска ще допускат граждани само до административно-информационния център. За осъществяване на пряк контакт със служител от администрацията ще се ползва телефонната линия от пропуска. В Центъра за административни услуги гражданите ще бъдат обслужвани при повишени мерки за биологична сигурност. При наличие на чакащи клиенти вътре в административната сграда ще се спазва минимална дистанция от 1,5 метър между посетителите. Когато мястото е недостатъчно гражданите ще изчакват реда си извън сградата, като отстоянието между тях следва да е същото, като гореспоменатото.

Затворени за посетители са читалища, библиотеки, музеи и пенсионерски клубове, частни занимални и курсовена територията на община Асеновград, както и общинската детска млечна кухня. Не работят и учебните и детски заведения. Онлайн обучение се провежда всеки учебен ден от 08:00 ч. до 12:30 ч. с учениците от асеновградските училища. Провеждат се по график уроци за затвърждаване на знанията - преговори и упражнения. Директорите на учебните заведения в общината призоававт родителите да разговарят с класните ръководители, за да са в течение с учебния процес и дали децата имат нужда от тяхната помощ.

Пенсиите ще бъдат давани по същия ред, който е въведени във всяка една друга институция – да няма струпване на много хора. За служителите в пощенските клонове в Асеновград са осигурени предпазни консумативи. Охранителите на входа ще пропускат по един човек на гише в салоните, като се следи разстоянието между гражданите да е най-малко 1,5 метър. Извън сградата на пощенските клонове асеновградчани сами трябва да определят поведението си и да стоят на нужното отстояние един от друг.

На входните врати на карантинираните граждани ще се постави обозначителна бележка. Призовават се граждани, които забележат нарушители на карантинния период, да сигнализират незабавно на телефон 112, 0331 60 100 (РУ на МВР в Асеновград) или на 0331 20 274 (Оперативните дежурни в общината).

Вече се извършва дезинфекциране на съдовете за отпадъци в общината и е въведен ред за обслужване на автогарата и жп гарата. Сметопочистването вече ще се извършва 7 дни в седмицата, т.е. с 1 ден се увеличава графикът. Забранено е провеждането на традиционния пазар в четвъртък. Няма да се допуска извършване на дейност на търговци извън търговските клетки на закрития общински пазар. Ще бъдат въведени и ограничителни мерки за провеждането на традиционния пазарен ден всеки четвъртък в Асеновград.

В този ден органите на реда ще следят за недопускане на провеждане на търговска дейност извън пределите на затворения общински пазар. Да се въведат същите мерки ще бъде уведомен и концесионерът на така наречения "Нов пазар“, разположен в близост до Пожарната служба в града. Всички социални услуги в община Асеновград работят при спазване на строги санитарно-хигиенни изисквания.

МБАЛ "Асеновград" е в готовност да оказва първа помощ в случай на установен случай на коронавирус в града, след което пациентът ще бъде транспортиран със специален транспорт и оборудване до пловдивска инфекциозна болница. За медицинския персонал са осигурени предпазни маски, ръкавици и облекла. Към момента броят на изследваните за коронавирус асеновградчани е двама, като пробите им са отрицателни. Единият пациент е била бременна жена, а другият - мъж над 70 г. Управителят на болницата е направил заявка за закупуване на бързи тестове за коронавирус, които са се ползват при нужда от Отделението по спешна медицина. Карантинираните към днешна дата в Асеновград са 25 души.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако няма кой да ги спира и пуска няма как да стане, пък е 50 човека на касата или разпръснати има сериозна разлика.... Затова взимайте само каквото ви трябва да не ви чакат 20 човека да минете с 50 продукта през касата. А в малките магазини решете какво ще взимате преди да влезете, чаках на дъжда 10 мин една дама да се оглежда какво още да вземе...
0
 
 
10 влизат и на всеки един излезнал влезна един.
0
 
 
Вчера в Т Маркет - до Новотела, около 19 часа, нямаше никакъв контрол и влизаха колкото се може хора... навсякъде имаше хора. Само за справка, в малката аптека до тях имаше човек, който следеше да се влиза само по един.
0
 
 
Че то в лидъл ако влезнат 100 души е равно на самоубийство!!!!! Т маркет в Смирненски ако има 60 души, то 40 ще са на вратата..... Понеже е супер, мега огромен..... И каква е тази мярка????? 100 души на 500 квадрата..... НИЕ в нас 3 души на 100 квадрата апартамент си пречим, каму ли 100.....ХОРААААА, АКО БЕШЕ ТОЛКОВА СТРАШНО, ЩЕШЕ СИРЕНИ ДА ВИЯТ, ВСИЧКО, АМА ВСИЧКО ДА Е ЗАТВОРЕНО... БАНКИ, МАГАЗИНИ, МОЛОВЕ И ВСИЧКО БЕЕЕ, ЧЕ И ДА ИСКАШ ДА ИЗЛЕЗНЕШ ДА НЯМА КЪДЕ, АМА ЩОМ ТЕ РАБОТЯТ НЯМА СТРАШНООООО,.... СТОЙТЕ СИ, ПОЧИВАЙТЕ, НО КАТО ДОЙДАТ СМЕТКИТЕ ДА НЕ СЕ ОПЛАКВАТЕ НА ОПАШКАТА..... ТЪПААА ОВЦА, ОВЦА С РОГЦАААА
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: