ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Испански мутри: Пловдив има по-висок стандарт на живот, отколкото Майорка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:56 / 03.04.2020Коментари (1)30480
©
Дело за имотни измами в България завърши със съдебно решение в Испания. В него са забъркани членовете на известния на Пиринейския полуостров и особено на Балеарските острови, клан Лос Бенабад. Казусът е за провалени инвестиции в недвижима собственост в Пловдив и Ахтопол. Подсъдим в процеса е лидерът на клана Маркос Бенабад, негов бизнес партньор и съпругата му.

Историята започва по време на световната финансова криза от 2008 година, когато на фамилна вечеря чичото на Маркос се поинтересувал от инвестициите на племенника си. Той обяснил, че по това време се опитвал да стъпи в строителството и продажбата на имоти в Пловдив. Той му разказал за плановете си да строи и в Ахтопол. Чичото харесал идеята да стане пълноправен партньор и подписал договор за 100 000 евро, за купуване на част от обекта в южния черноморски курорт. Поблазнил се от сравнително ниската стойност, като цените били паднали от вече започналата криза.

Платил 68 000 евро за бъдещата си собственост. Това станало, след като преди това ипотекирал собствен апартамент за 50 000. Дал и 15 бона на ръка, защото племенникът му обещал, че ще му даде най-просторния етаж от бъдещата сграда край морето. Чичото по-късно обяснява пред съда, че платил всичко преди фактическото подписване на договора, защото имал пълно доверие на роднината. Инвестицията трябвало да бъде готов през 2010-та, но това така и не станало. Шест години по-късно чичото подал жалба, че е измамен.

Пред съда Маркос Бенабад обяснява, че всеки от двамата инвестирал по 50 бона, за да намери имот в Ахтопол. Парите отишли за закупуване на земя и за архитектурни планове. На едно от съдебните заседания, през февруари тази година, се стига до интересни обяснения от страна на подсъдимите, според които се оказало, че "Пловдив има по-висок стандарт на живот отколкото Майорка".

През тази седмица испанският сайт "Ултима ора" съобщи, че Маркос Бенабад и другите двама подсъдими са оправдани напълно. Съдът в Палма де Майорка е преценил, че имотната инвестиция в България не се е осъществила, не заради измама, а заради финансовата криза от 2007-2008 година. Не се доказва, че чичото е бил подведен, а че става въпрос за бизнес, който навремето изглеждал, че ще бъде успешен, но заради кризата се провалил. Прокуратурата вероятно ще протестира. Тя искаше Маркос Бенабад да отиде в затвора за 4 години и да бъде глобен с 6500 евро. За двойката негови бизнес партньори обвинението настояваше за две години и половина затвор за мъжа и 9 месеца за жена му, както и глоби между 2100 и 4300 евро. Искаше се обезщетение от 68 000 евро за ищеца, който изгорял в сделката, пише "България днес".

По време на процеса адвокатите на всички обвиняеми пледираха, че клиентите им са абсолютно невинни. Въпреки че предметът на делото са сравнително невисоки суми, медиите в Испания следяха с интерес процеса, заради популярността на клана Лос Бенабад и лидерът му Маркос.

7Той има две присъди за измами, а с брат си и останалите членове на фамилията влизат неколкократно в криминалните хроники за наркотрафик и насилие. Обвинявани са като лидери на организации за разпространение на дрога и за изтезания на дилъри. Самият Маркос категорично отрича да има каквото и да е общо с нещо незаконно и твърди, че е честен бизнесмен, който се занимава със строително предприемачество и скотовъдство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 03.04.2020 г.
0
 
 
Ей испански мучачос, ако ни сравнявате с нещо различно от Барселона и Мадрид си е направо обидно за нас.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: