ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
След разкритията на Plovdiv24.bg оттеглиха прехвърлянето на пари от онкоцентъра за техника за борба с коронавируса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:02 / 09.04.2020Коментари (22)13002
© Plovdiv24.bg
Пари от КОЦ-Пловдив няма да бъдат пренасочвани за закупуване на техника за общинските болници МБАЛ "Св. Пантелеймон" и МБАЛ "Св. Мина" за борба с коронавируса.

Точката бе оттеглена от кмета Здравко Димитров. "Уважаеми дами и господа общински съветници, една напълно фалшива новина, една напълно манипулативна информация за пренасочване на средства за лечение на онкоболни ме кара днес да оттегля предложението за възлагане на управителя на "Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД да закупи медицинска апаратура за наблюдение и лечение на болни от коронавирус. Става въпрос за използване на средства, които са отделени за изграждане на паркинг и СМР от Онкологичния диспансер в Пловдив.

Оттеглям точката, защото това е единственият начин да спра всякакви манипулации по темата, че се посяга на пари за лекарства на онкоболните. Това фактически е абсолютно невъзможно, защото лекарствата се осигуряват с държавно делегирани средства.

Тези хора са от рисковите групи и грижата за тях е с най-висок приоритет за нас! Дълбоко съм възмутен от поведението на някои наши съграждани, които се опитват в чумавото време да трупат рейтинг.

Община Пловдив и Общинският кризисен щаб са силно мобилизирани от първия ден на извънредното положение и предприемат всички мерки, за да гарантира живота, здравето и сигурността на пловдивчани. Това е най-важната ни цел сега! От тази трибуна, призовавам вас, общинските съветници, да бъдем единни и да работим заедно за Пловдив и да изведем града с възможно най-малко щети от епидемията!", завърши обосновката си за оттеглянето на точката Здравко Димитров.

С това си изказване Здравко Димитров изрече абсолютни лъжи. Явно ядосан от разкриването на схемата от страна на Plovdiv24.bg, острата реакция на генерал Мутафчийски, изключително острата реакция на пловдивчани, кметът за пореден път си изпусна нервите.

В нито един момент не сме писали, че ще се вземат парите от лекарствата на онкоболните. Написахме, че се взимат парите от лечението на онкоболните. 

Може би умишлено кметът не спомена конкретно името на медията ни, защото знае, че ще последва съдебно дело, в което лъжите му ще бъдат разкрити.

Кметът твърди, че парите са отделени за изграждане на паркинг и СМР от Онкологичния диспансер в Пловдив. Само че г-н Калин Калинов тази сутрин пред официоза на общината заяви, че техниката не е необходима за паркинг, а за гамакамера, която е необходима на онкоболните.

Хубаво е кметът и щабът му да синхронизират оправданията си, когато схемите им бъдат разкрити.

От щаба бяха толкова бесни за разкриването и спирането на скандалната им схема, че попитаха как ще реагираме, когато хората започнат да умират в коридорите на болниците от коронавирус.

От Plovdiv24.bg сме категорични, че техника на болниците трябва да се закупи, не сме убедени, че това трябва да се прави с парите на онкоболните.

Работа на община Пловдив е да осигури пари за общинските болници. Всички други харчове на общината ли са по-важни от лечението на онкоболни?



Още по темата: общо новини по темата: 194
27.01.2023 »
08.11.2022 »
01.11.2022 »
14.10.2022 »
27.09.2022 »
27.09.2022 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Съкратете си си зам. кметове и още много храненици в общината и парите ще дойдат.
0
 
 
Пълни тапацй до като не изядът кола няма да се научат че хората трева не пасят
0
 
 
Тя рибата( да ме прощава) мирише от главата...!!!
0
 
 
Браво!Но наглите крадци мястото име в затвора нали?Сега не успяха,но утре...трябва ли да ги чакаме,като герб да засилят държавата?
0
 
 
Както един друг читател беше написал:"Бойко, прибери си Здравко...!
+1
 
 
,,когато хората започнат да умират в коридорите на болниците от коронавирус." - щаба и уважаемия кмет да се молят ,да не се случи , защото всички отиват в затвора. Всеки ден ни убеждават , какви са работяги , а в Пловдив продължава да няма лаборатория . В Китай болници построиха за една седмица , в Пловдив вторият по големина град в България подчертавам , /не в Куртово Конаре или Каспичан/, един месец се строи една метална барака .Няма такава наглост просто.
0
 
 
Всичко е проба-грешка, ако мине, мине...
0
 
 
На Бойко няма ли да му писне вече и да му поиска оставката на тоз артист,то баскетбола не е като управлението на втория по големина град!
+1
 
 
@plovdiv24 Следващия път не показвайте схемата предварително особено ако е такава каквато беше в случая-със злоупотреба с държавна пара-така впоследствие ще им лъснат гъзовете и в случая нямаше да могат да се измъкнат...сега успяха да излязат сухи от водата..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: