ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Подкрепяме общинарите в борбата им с коронавируса, но е време да спрат да лъжат
Автор: Георги Кирилов 14:47 / 10.04.2020Коментари (16)15733
© Plovdiv24.bg
Мирише ни на прокуратура! Така можем да обобщим реакцията на Общината, а и на някои държавни медии, чиито заплати се плащат с нашите данъци, след скандала около оттеглянето на точката, в която беше предвидено с пари от КОЦ-Пловдив да се закупи техника на двете общински болници МБАЛ "Св.Панталеймон" и МБАЛ "Св.Мина" за борба с коронавируса.

Разкритията на Plovdiv24.bg принудиха схемаджиите в лицето на кмета Здравко Димитров и директора дирекция "Здравеопазване“ Калин Калинов да си изпуснат нервите по време на вчерашната общинска сесия. Позволиха си да заплашват и обиждат Plovdiv24.bg и хората, работещи в "сайтчето" ни, както се изрази кметът.

Самият факт, че кмет и шеф на общинска сткруктура си служат с обиди, заплахи и лъжи, само ни служи за доказателство, че сме на прав път.

Дали сме сайтче, сайт или най-влиятелната медия в Пловдив и региона, го определят читателите, а не самозабравили се временни политици-схемаджии.

Нека да видим и кои са лъжите, които кметът и останалите общинари разпространяват публично и да ги опровергаем, защото за нас е важно да боравим с факти и документи, когато търсим и публикуваме истината, изцяло и само в полза на пловдивчани.

1. Кметът заяви, че сме написали, че парите ще се вземат от лекарствата за онкоболни, което от своя страна нямало как да стане, затова новината ни била фалшива. Това, разбира се, е абсолютна лъжа, никога не сме писали, че става въпрос за лекарства. Написахме, че парите се  отклоняват от лечението на онкоболните. Лечението на онкоболни не се състои само в осигуряването на лекарствата им. Препоръчваме на кмета да чете малко по-внимателно, а не само листчетата, които му спускат ПР-и и кукловоди.

2. Новината е фалшива, защото парите не са за лечение, а за СМР. Това също е абсолютна лъжа. Новината не е фалшива, защото в документа, спуснат за гласуване на общинските съветници, никъде не пише за какво са били предвидени парите. Ясно и категорично пише, че парите са от КОЦ-Пловдив и те няма да нарушат финансовото му състояние. Никъде там не пише, че са от капиталовата програма на онкологичното заведение. Фактите са си факти. КОЦ-Пловдив, който съществува само за да лекува и се грижи за онкоболните и за нищо друго, заделя част от парите си, за да подпомогне общинския кризисен щаб. Пише го черно на бяло в официалния документ, всеки може да се убеди тук. Новината на Plovdiv24.bg, която предизвика недоволство сред пловдивчани и националния кризисен щаб, както и гневните реакции на местната власт, се позовава именно на този официален документ. Ние боравим и публикуваме официална и проверена информация, няма как да знаем какво са се договаряли на ушенце в тъмните стаички схемаджиите. Отново: Препоръчваме на кмета да чете малко по-внимателно, а не само листчетата, които му спускат ПР-и и кукловоди.

3. Парите не са за лечение на онкоболни, а за СМР, това с пяна на устата заяви кметът Здравко Димитров. Това, разбира се, също е абсолютна лъжа. По презумпция КОЦ-Пловдив съществува, за да лекува и да се грижи за онкоболните. В случая зад словосъчетанието СМР (строително-монтажни работи) се крие изграждането на гама камера, която ще служи за изследване със съвременни методи на разсейки на костите. Това не е ли лечение на онкоболни? Това не е ли отклоняване на пари от лечение на онкоболни? Този въпрос го отнасяме и към колегите-журналисти, които в опита си за слугинаж към местната власт изпадат в нелепи ситуации и се позорят.

4. На сесията бе извършен саботаж с фалшива новина, който лиши болните от коронавирус. Това, разбира се, също е абсолютна лъжа. Както вече доказахме по-горе, новината ни, която предизвика този скандал, е абсолютно вярна, проверена и подкрепена с документи. А саботаж, ако има такъв, го извършихте вие, защото кметът Здравко Димитров лично оттегли точката. Ако е убеден в правотата си и в това, че новината е фалшива, защо не остави точката, за да се проведат дебатите по нея? Или май не е толкова убеден?

Като отговорна медия, която отговаря само пред читателите си, защитавайки техния интерес, ще продължим да задаваме важните въпроси.

Всички останали дейности на общината ли са по-важни от здравето на онкоболните, че посегнахте точно на парите за тяхното лечение?

Защо след вчерашния скандал заявихте, че ще поискате парите от държавата? Защо не ги поискахте, преди да посегнете на парите от онкоболните? 

Колко пари ще поискате и за какво, господа управляващи Пловдив? Защото, пак според официалния документ, който сте публикували със съответните финансови разчети, виждаме едни доста надути цени. В момента изготвяме анализ и скоро ще запознаем пловдивчани с реалната цена на необходимата техника и цената, на която вие искате да я закупите.

Въпреки всички доказателства и факти, които ви спуснахме по-горе, подкрепяме общината и в частност кмета Здравко Димитров, както и общинския кризисен щаб, в борбата им с епидемията. Винаги сме ги хвалили за правилните решения, които взимат, както направихме и вчера по време на споменатата скандална сесия, на която медията ни бе обиждана и заплашвана. Похвалихме мерките които общината взе, за да улесни малкия и среден бизнес.

Като медия номер едно в Пловдив обаче имаме отговорност пред читателите си и затова, когато според нас се извършва нередност, както бе случаят с парите от КОЦ-Пловдив, ние ще сигнализираме, ще пишем, ще даваме оценки, като крайната цел е общинското ръководство да се поправи и да не се отклонява от правия път. Вчера целта бе постигната безапелационно.



Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Зам. кмета ни Илия Кирчев е взел добри практики от старата си работа. В периода 2014-2018 Кирчев година заема поста изпълнителен директор и член на УС на Българска банка за развитие.
+2
 
 
Жалко, че това недоразумение, набедено за кмет на Пловдив, обезсмисля успехите на уникални хора като Костадин Димитров в Тракия!!! Защо пренебрегнаха вътрешния ГЕРБ вот и не го номинираха за кмет него. Приликата между Районния кмет Димитров и Градския кмет Димитров е само фамилията! Нямам идея защо Борисов изтъргува Пловдив като кметско место с местните “мутри”. За съжаление Здравко и Здравка (сега Дани) са олицитворение на самозабравили се паразити. На кой какво ме обещаваха, за да запретнат сега ръкави да разградят направеното от Тотев ?! Позорни схеми ги избутаха да крадат 4 години.
0
 
 
Поздравявления за сайта и добрата работа...дерзайте...Пловдив го заслужава...
+1
 
 
И аз искам да съм доставчик на общината. Ако може аз да построя новата сграда на общината, много ще съм ви благодарен...
+1
 
 
Мали, тука ще хвърчи перушина! Захапката е факт, да видим кой ще пусне мършата!
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 10.04.2020 г.
+2
 
 
Хладилник за 1200 лв и компютър за 1200 лв. Такива цени са си заложили. И аз искам да им ги доставя при тези цени. Кмете, обади ми се!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: