ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кристиан поиска милост от съда, адвокатът му се опитва да хвърли вината върху друг
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:16 / 22.04.2020Коментари (37)24190
© БГНЕС
Умолявам съда за по-лека мярка, за да мога да завърша образованието си, няма да се укрия или да извърша друго престъпление. Това каза лаконично Кристиан Николов пред съдия Мина Мумджиева от Софийския градски съд. Той е обвинен, че умишлено е причинил смъртта на журналиста Милен Цветков.

Малко след 21 часа в СГС започна делото, на което се решава дали младежът да остане на свобода. Поради огромния обществен интерес медиите имат възможност да слушат онлайн делото.

В началото Кристиан съобщи, че е сгоден. Защитникът му Любомир Таков представи грамота от 2010 г., от която става ясно, че Кристиан се класирал на второ място в градско състезание по водна топка, диплома за завършване с отличен успех на немската гимназия в София през 2017 г. и актуална справка за текущо оценяване от висшето училище за техника и икономика в Берлин, където 22-годишният младеж е студент.

Прокуратурата обаче опонира, че тези доказателства нямат никакво отношение към катастрофата. Според обвинението са събрани достатъчно доказателства. Над 10 свидетели са казали на разпитите, че именно той е карал аудито, с което е блъснат автомобилът на Милен Цветков.

Прокурорът посочи, че липсва какъвто и да е спирачен път. Записите от камерите също показали, че навлизайки на кръстовището на бул. "Хенрих Ибсен" и "Черни връх" той се движел с висока скорост, не направил опит да спре или да намали.

По същото време там имало много хора. Кристиан обаче на практика не е предприел нещо, с което да избегне опасните последици. Той също така управлявал колата след употреба на различни видове наркотици - кокаин, марихуана, амфетамин, посочи прокуратурата и добави, че той разчитал единствено на шанса.

Според адвоката Любомир Таков обаче материалите не били достатъчни, за да се направи предположение за авторството на престъплението.

Според него разследващите разполагали само с предположения, но не и категорично кое лице или кои имат отношение към трагедията. Не можело да се смята, че е установено, че той е водачът на аудито към 18 ч. на 18 април. Според Таков можело да се смята, че друг е управлявал колата.

Видеотехническата експертиза обяснявала само действията на отделни хора и механизма на възникване на катастрофата, но не давала информация за авторството. Липсвала лицева идентификация, отсъствало разпознаване.

Адвокатът твърди, че само свидетелят Денис Миланов от служба "Метрополитен" към СДВР посочил Кристиан като шофьор на колата.

Описанието, дадено от други свидетели, отговаряло на голяма част от българските младежи - къса коса, набола брада, нормално телосложение.

Адвокатът стигна дори още по-далеч като хвърли вина и върху свидетелите, опитали се да помогнат на журналиста. Те имали неадекватните действия, като извадили журналиста от колата и го завели до тротоара, въртели главата му, правили му сърдечен масаж и положили тялото му в неправилно положение.

Кристиан бил готов и да съдейства. Всички негови близки се явили с негово съдействие. Таков поиска дори Николов да остане без мярка за неотклонение или в краен случай под домашен арест, съобщава "24 часа".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А като не е шофирал той, що не кажат кой е.
+1
 
 
Няма милост за такова престъпление
+1
 
 
Не бива да бъде проявено никакво умилостивяване!Този виновник трябва само да мълчи и да понесе безмилостна най-тежка присъда и наказание!
+1
 
 
Какво безсрамие е това, след всичко което се случи да имаш очи да рисуваш( измисляш) нагло нова истина Дано този път истината възтържествува!
+2
 
 
Съд и за този мерзавец - адвокат!!! Гнусен изверг, не знам с какво съзнание опитваш да оневиниш това завършено леки! Ами ако на мястото на Милен беше някой от неговите близки? Мръсен извратен плазмодий!!!
+2
 
 
И адвокатът същия изрод като убиеца!
0
 
 
На тоя парцал- адвоката, незабавно му направете кръвна картина, 100% е на кока, амфета и хашиш!!!
+3
 
 
е*ати наглив адвокат рџ?‚ не бил той карал! Не бе магическата фея е била! 🤦‍♂️🤦‍♂️
+1
 
 
Предварително се извинявам за по-острия език, ама да му е*а майката, докога ще слушаме и гледаме подобни тип извинения? На някой пука ли му, че на 12 години тоя боклук е бил добър на водна топка? СМЕШНО Е!!! Искал е да завърши образованието си? А не искаше ли да го завършиш по нормален начин, вместо да се напушиш, да се напиеш , да вземеш 5 вида наркотици и да седнеш за волана, нещастник? Даже не се се опитал и да спреш. Ако тая пуста съдебна система даде минимално наказание, защото "ангелчето" е шампион по водна топка и се сетил, че трябва да учи,ще е най-голямата гавра с роднини и близки на Милен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: