ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Гергов отново пронизва смъртоносно БСП Пловдив
Автор: Любомир Минчев 15:32 / 24.04.2020Коментари (7)17387
© Канал 3
Четирима народни представители от БСП призоваха Георги Гергов да се дистанцира от партията. Имената им заслужават внимание, тъй като за първи път депутати от Пловдив и областта отправят критиките си публично – извън тесните партийни сбирки. Веска Ненчева, Манол Генов , Димитър Аргиров и Георги Йорданов се възмутиха от позиция на Гергов за лидерството на Корнелия Нинова , изразена в тв интервю. Той похвали и правителството за мерките в условията на извънредно положение.

Депутатите не правят нищо друго, освен да бранят Нинова, но тази битка вече е публична и на пловдивски терен, а не само в Изпълнителния съвет на партията.

А какво прави Гергов? Градската изборна конференция беше отложена заради пандемията, но тя рано или късно ще се състои. В последния месец Гергов усилено си купува легитимност и държи да е в публичното пространство. Направи дарение за лаборатория в Пловдив, отиде на откриването й, а кметът Здравко Димитров му благодари за жеста. Вече стана дума, че това дарение е само малка част, която Гергов дължи от 13 години на общината - съдружник в смесеното дружество "Пълдин туринвест“, чрез което другарят Гергов прибра Панаира, а не е платил и стотинка дивидент. Канят го и да коментира икономическите мерки на правителството, които били много добри. Както винаги, Гергов хитрува.

И хитрецът прави всичко възможно да утвърди дългогодишната си власт в градската партийна организация, на която формално не е лидер. Градската конференция има властта и да го детронира. Въпросът с детронацията е крайно деликатен и малцина са тези, които са готови да го сложат на масата, а и да го сложат, огромна е възможността да изглеждат като пълни идиоти. Показателна е реакцията на неговите верни другари от Изпълнителното бюра на БСП – Пловдив. Скочиха като ужилени и с контрадекларация охулиха четиримата депутати, въстанали срещу Гергов.

Очевидно е, че хората от градската партийна организация на БСП в Пловдив са достатъчно оглупели от дългото опекунство на Георги Гергов. Всеки път преди своите партийни форуми те обясняват как е дошъл моментът за възраждане и възход на структурата и винаги залагат на Гергов – ако не лично на него, на негов пудел, каквито в организацията дал Бог, особено след младите членове, а това трябва да е голяма изненада за умните хора.

БСП има навика да се пронизва смъртоносно във възлови моменти. Или поне да се простреля в крака. И сега се отваря възможност за куршум в сърцето за мухлясалата градска организация на БСП, но и огромна армия е мобилизирана да разнася банките с кръв за животоспасяващата операция. Дори Гергов събра колектива на осмомартенско тържество – нещо като пир по време на чума, за да чуе докладите за готовността другарите отново да му гласуват доверие и да поведе организацията към поредната катастрофа. Гергов е питал и за възможните пробойни – дали пък не се навъртат партийни терористи, близки до Корнелия Нинова, които да торпилират усилията на структурата към поредното самоубийство.

Организацията за градската конференция изглежда желязна - подменяха се делегати на районните конференции, градската контролна комисия нямаше достъп до списъците с членове, за да извърши проверка. След като дискусионен клуб "Георги Кирков“ покани на среща Корнелия Нинова с модератор Иван Петков, той дори не е делегат на конференцията, а е кандидат за председател на партията в Пловдив. Петков е от основните противници на Гергов и лидер на вътрешната опозиция.

Редиците на делегатите са старателно прочистени и изборът изглежда предизвестен. Поредното смъртоносно пронизване за градската организация на БСП.

И преди градската партийна конференция попитайте кой е сега действащият лидер на БСП в Пловдив, тъй като очевидно не знаете. Колко пъти се появил в медиите и да защитава каузи, за какво се преборил, може ли изобщо да се пребори? На какво е лидер и защо е лидер, освен по волята на Гергов.

Задава се ново самоубийство на местните социалисти, но тях не ги интересува – Гергов вече е развял байрака.


Още по темата: общо новини по темата: 30
09.01.2021 »
11.12.2020 »
26.07.2020 »
23.06.2020 »
22.06.2020 »
21.06.2020 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Другарьо Гергов,остави леля Кури начело.Тя води Партията с главно П направо към рогшоко шосе.Толкова тъпа леля отдавна не се е раждала.
0
 
 
Чичко Свинко е герой Леля Кури пляка той.И ще вземе БСПто под дзурлето на момето от монтанските села.
0
 
 
Тролче тук, тролче там! Тролче няма, ще си троля сам!
0
 
 
Гергов ще е най доброто което Бсп Пловдив прави.Свинаря съсипват всичко в тази партия.
+1
 
 
той поне е социалист,другите са комсомолци и едва ли ще узреят за социалната идея
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: