ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бойко Борисов с интересен коментар за генерала, карантината и бъдещето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:05 / 27.04.2020Коментари (23)63725
©
"Липсва, много липсва футболът. Всички сме зажаднели за футбол." Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю пред "Дарик" за евентуалното подновяване на спорта в обозримо бъдеще.

"Много ми бяха интересни колегите по "Диема", които така коментираха първенството на Беларус, сякаш коментират английското. Който мой колега се изкуши и каза, че няма страшно за нацията, той плати висока цена с човешки животи. Това ние не можем и няма да си позволим", добави Борисов.

"Повярвайте ми, ако нещо ми липсва, това е футболът, спортът. Аз на ресторант, на кафе, на кино - на такива неща не съм ходил от много дълго. Но ежедневният футбол - това е нещото, което ми липсва. Липсва на всички. Но не искам да използвам бъдеще време. Аз казвам: "Строя "Хемус", строя "Струма". Правя стадион. Бъдещото време го оставям на други. Ако има такава възможност - за възобновяване на спорта, един час по-рано да е, един час по-рано ще взема това решение. Спортът, театрите, кината - всичко липсва на хората. Светът е социален.

Свикнали сме да сме заедно и сега много тежи. Но огледайте се в съседните ни държави, сравнение с тях ние все едно не сме под карантина", каза премиерът.

"Генерал Мутафчийски разказа какво се случи в Европа на футболни мачове, проблем, който дойде и до България, за съжаление. Но работата на Мутафчийски е да държи България с ниски нива на заболели и починали.

По принцип политиците най-обичат бъдещето време. Слушам: "В Италия ще разпуснат мерки за заводи, но от 4 май." Имаше конферентна връзка между министрите на спорта от Европейския съюз. Ние сме подготвили план за възстановяване в момента, в който карантината падне. Всички състезатели и треньори ще бъдат тествани, няма да има достъп за външни хора, ще бъдат изградени КПП-та, пропускателният режим ще е по-сериозен, ще има график за ползване на залите, дезинфекциране, начин на хранене - и всичко под контрола на министерството на спорта. Мислим по този въпрос, както и в други държави", каза още премиерът.

"Не че го оправдавам генерал Мутафчийски. Той не се нуждае от оправдание, защото се раздава. Но с час по-рано, ако може да се подсигури подновяване на спорта, което е добре за здравето на спортистите и всички хора, ще го направим.

Радостна вест има, че големите заводи като на "Фолксваген" от днес започват да отварят. Но докато няма ваксина, никой не може да бъде сигурен какво ще се случи.

Нека да устискаме и да се запазим живи и здрави. Светът работи за ваксини. Нашите заводи работят - за ваксината БЦЖ и т.н. Но нека само се запазим живи и здрави.

До този момент ние нямаме починал без тежки съпътстващи заболявания за разлика от много други страни. Днес излезе статистика, че България и Албания са с най-ниска смъртност. Само че в Албания не може да излезеш до магазина, без да се обадиш.

Българинът се оказа и дисциплиниран, и грамотен за опазването на собственото си здраве и здравето на другите", продължи Бойко Борисов. Той обяви, че към момента няма абсолютно никакво време да поспортува сам, дори и за малко, независимо че много обича и му липсва и това. Но описа и дневния си режим.

"Сутрин в 7 часа съм в Министерски съвет, идва щабът. Ето и днес след това продължихме - с министри, с Фандъкова. В Корея са провели матура. На един стадион, слагат дезинфекцирани чинове и са я провели. Всяка идея, която може да ни е полезна, я анализираме. Вечер до 12-1 след полунощ сме така. И аз чакам всичко да мине, за да може после да спортуваме", заяви Борисов.

На въпрос дали няма шанс да се подновят поне тренировките в индивидуален спорт като тениса, и то на открито, премиерът отвърна: "Погледнато реално, въпросът има логика. Тенисистите са от двете страни на мрежата. Но после отиват в съблекалнята, идват други хора в съблекалнята, става струпване. Ако е за един ден, да го разрешиш. Ама след петия ден вече ти се иска и да останеш да се видиш с приятел, да пиете по бира. И ето ти огнище. Но пак казвам - вижте мерките в другите държави.

На въпрос ще го бъде ли футболният "Левски", изпаднал във финансова криза още преди пандемията, Борисов отвърна: "Ще го бъде "Левски". Нека само да си подредят нещата. Аз и преди им предложих вариант. Помогнали сме на всички, ще помогнем и на "Левски". Клуб, който го заслужава."

"Мислим за сряда - за над 130-140 милиона за така наречените природни науки. Това е явно виждане в бъдещето, че ще се отиде в тази посока. В сряда да им дадем парите - да се занимават нашите учители и научни ръководители", заяви Борисов, обяснявайки какво точно работи в момента, докато е потърсен да вземе отношение по спортни въпроси в условията на пандемия от коронавирус.



Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
АЗ,АЗ,АЗ..... Всички останали лежкуним на негвия гръб.
0
 
 
А бе тия двамата олигофрени не разбраха ли,че с всеки изминал ден все повече им лъсват насраните г**ове.
0
 
 
Големият спортист с тази физика и години!!!
0
 
 
Какво строиш муцуно с какви пари време ти е за карлуково
0
 
 
Има хора които им харесва положението богати ,които подкрепят всичко това,но има гладуващи които казват по добре от корона вирус отколкото то глад да се "умре "!!
0
 
 
Да вярно е родители всеки ден са на пътя с по 2 деца един до друг от 10 ч. до 20 ч. за тях няма страх нагли нямам думи нали трябва да пазим децата жалко това сме ние !
0
 
 
На богатите хора им липсва спортът, на нас бедните, дето нямаме работа, ни липсват парите
0
 
 
Охх, много искам да видя това нещо като футболист
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: