ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Варненци също се включват в мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков и жертвите на пътни инциденти
Автор: Пламена Николова 09:18 / 30.04.2020Коментари (5)5168
Мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков и жертвите на пътни инциденти е организирано днес в 12 часа пред Съдебната палата на площад "Независимост" във Варна, съобщиха за Varna24.bg организаторите на събитието.

Бдения са организирани още пред Съдебната палата в София, пред Районния съд в Пловдив, пред Съдебната палата в Бургас, в Плевен пред Съдебната палата и в 

Стара Загора пред Окръжен и Районен съд.

"Днес Софийски апелативен съд ще заседава по делото за убийството на журналиста Милен Цветков. Ние, българските граждани, искаме справедлив процес и адекватно наказание за тази смърт, причинена от надрусан хлапак.

Призоваваме всички хора, във всеки град в България, да отидат на 30 април в 12:00 часа пред сградите на съдилищата в техните градове и с присъствието си да заявим, че няма да позволим още един убиец да излезе на свобода и да бъде оневинен или присъдата му да е "отбиване на номера“.

В населените места, където няма сграда на Съдебната власт, подкрепата може да се осъществи пред сградата на полицейско управление или община, на площад или друго обществено място. Важно е да се съберем и ясно да заявим, че справедливост трябва да има и съдебната система е длъжна да си свърши работата обективно, а не да бъде корумпирана и отсъждането й да бъде субективно!

Предвид извънредното положение в страната, призоваваме всички в деня на събитието да бъдат с предпазни маски и да спазват дистанция един от друг", гласи част от съобщението в социалната мрежа.  

"Това ще бъде мълчаливо бдение. Не желаем да вдигаме много шум, а искаме кротко и мирно да поставим цветя на определени за това места където ще има снимка на Милен с определено послание. Който желае може да запали и свещ в памет на него и на всички загинали във войната по пътищата. Цяла България е потресена от нелепият инцидент във който той загива. И за първи път ставаме свидетели на подобен инцидент, на който цяла България става свидетел.

Аз лично не познавах Милен Цветков, но бях на 20 години, когато гледах предаването му и искрено му се възхищавах. Това което виждах аз от малкият екран беше добър човек, който търсеше истината.Човек със собствено мнение, което отстояваше. Наистина Милен Цветков бе един от малкото журналисти който не се страхуваше да зададе своите въпроси и устояваше своето мнение! Човек достоен за възхищение", коментира за медията ни Ирена Борисова от организаторите на събитието във Варна.

По време на проявата ще бъдат поставени следните искания:

Прозрачност и безпристрастни разследвания!

Промяна в закона, която да дава по-строги наказания за всички, които причиняват катастрофи след употреба на алкохол и упойващи вещества!

Прозрачни съдебни процеси!

Излежаване на цялата присъда за шофьорите-убийци!

Максималната присъда за убиеца на журналиста Милен Цветков, предвидена за извършеното спрямо него престъпление!

"Към тези искания ще настояваме и за по строги наказания за шофьори отнели живота на малки деца!

Тъй като през последните години ставаме свидетели на подобни деяния и тези убийци се разминават с леки или никакви присъди. Пример е трагичният инцидент с детенцето, убито на паркинга в Морската градина от румънския шофьор.

Случаят с Ники Терзиев също беше много тежък за мен като негова колежка.Той бе пометен с 220 км/ч, а убиеъта му се размина с едва 5 години затвор, при положение, че това е второто му убийство на пътя.

Официално разрешение за събитието получихме само във Варна и Бургас, а в останалите градове бе изразена подкрепа, като обясниха на организаторите,че няма как да издадат такова писмено съгласие.

Аз съм безкрайно благодарна и признателна на кмета на град Варна г-н Иван Портних, на зам.-кмета г-н Тодор Иванов, както и на органите на реда, че допуснаха, предвид създалата се ситуация, това събитие да стане факт.

Аз заставам зад името си и гарантирам,че ще следя за спазването на всички мерки предвидени от закона за извънредното положение. Разбира се, ще разчитам и на помощ от страна на органите на реда и хора, които не спазват мерките, да бъдат отстранени от събитието", допълни още за Varna24.bg Ирена Борисова.


Още по темата: общо новини по темата: 204
21.01.2024 »
31.12.2023 »
19.09.2023 »
27.07.2023 »
25.07.2023 »
24.07.2023 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма лошо да искате,искайте си...през капитализъма е така,имаш ли пари,ще ти пръднат на..трибуквието.Не разбрахте ли че богатите ги съдят САМО АКО МЪТЯТ ВОДАТА НА ПО БОГАТИТЕ?И да не се газират пишман демократчетата,навсякъде е така,даже в америката,където основна ценност са парите.Справедливост в тези общества-само от Бога или личната вендета.
Aнонимен
на 30.04.2020 г.
0
 
 
Хайр да не видите Амин
Aнонимен
на 30.04.2020 г.
0
 
 
Хайде да не водете Бог да ви накаже живи да не излезете от затворс
Aнонимен
на 30.04.2020 г.
0
 
 
Тоз убиец смърт, доживотен затвор,майка му 15г затвор Наркомани, боклуци,Симона и отГерб,депутатското хулиганчето наркоман Хайде да не видят
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: